Reklama

Reklama

Obsahy(1)

A je tu další premiérový díl volného cyklu detektivek renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Smrt programátora. Známá dvojice – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek) – bude tentokrát pátrat po vrahovi autora tzv. počítačových básní. Kristián Vích (O. Malý) je matematik blížící se čtyřicítce. Ve svém pracovním kolektivu je velice oblíbený. Potají chodí s Terezou (T. Krippnerová), manželkou jeho neurvalého kolegy (R. Mácha). Milenci chystají Terezin rozvod a společný život. Despotická Víchova matka (E. Vášáryová) má ale pro syna jiné plány a mezi kolegyněmi svoji favoritku. Jednoho dne je ale Kristiánova mrtvola nalezena plovoucí v řece a pachatel je pochopitelně neznámý… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak svět zase přichází o básníky.. Nepříliš záživná krimi s klasickým podtitulem „všichni jsou podezřelí“, ve které mi vadily dvě věci. Hudba, která by byla možná dobrá v nějakém psychothrilleru, ale tady se moc nehodila a těžko uvěřitelná shoda okolností, na které byl celý příběh postaven (u koho je Horác na večeři a koho zrovna nezávisle na tom potká Vašátko v domě při návštěvě přítele). PC poeta Krisťa by vyplodil asi toto: „Malířovo tokání, Vašátko vstříc zvratům, není hoši zastání, raději zpět k prutům..“ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tohle byla dobrá detektivka. Všudepřítomné napětí, spousta postav, které měly motiv, pachatel logický, ale i tak překvapivý. Horác stojí po boku Vašátka, není na okraji, i když by ho mohlo být ještě víc. Velmi dobrý pátý díl novější série Vašátko - Horác. PS: Škoda jen jednoduchého a prostého odhalení, přeci jen to chtělo trochu vice si pohrát s koncem. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle detektivní „série“ s Preissem a Matáskem má celkem stálou průměrnou kvalitu. Samotné příběhy nejsou zas špatné, jen to v nich občas skřípe s důvěryhodností a některými vedlejšími postavami. Tady to mělo konečně alespoň slušný a ne zas tak úsměvný závěr (vyvrcholení). Nejde sice o žádnou úchvatnou podívanou, ale díky těmhle televizním počinům dostávám po čase zase chuť se alespoň na něco podívat…. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Další případ dvou... Po dvou sestrách jsou to tentokrát dva básníci. A opět jen dvě hvězdičky. Kriminálka je to velmi slabá, stejně jako v předchozím případu. Akorát tak na ten nedělní večer, kdy už člověk po celém týdnu nic náročného nečeká. Možná o chloupek lepší než minule, abych tedy nekřivdil úplně. Ale jinak bych se bez tohoto filmu obešel. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Prozatim nejslabsi dil cyklu. Postava Horace je tam jaksi navic, jeho smula ve vztazich stale vice pripomina rodinne peripetie Jessiky Flatchrove. Chvalyhodna je snaha tvurci predlozit na pocatku jakehosi falesneho podezreleho, ale opakovaneh vtip fakt neni vtipem. A diskutovat nad dalsim postupem ve vysetrovani v mistnosti plne podezrelych? To jako vazne? 50 proc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Praze, například v přírodní rezervaci Divoká Šárka. Dále pak ve městě Dobřichovice a v obcích Mořina a Všenory. (SONY_)

Reklama

Reklama