Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 256)

Ulfursdottir 

všechny recenze uživatele

Snad to bylo chvilkovou slabostí, nebo prostě nic nevydržím, ale prakticky celý film jsem probrečela. To u sci-fi hororu asi není úplně běžné. Působilo na mě celkově prostředí, ztráta v rodině i její osud. A působilo to velmi silně, za což vděčím zpracování. A to převládající ticho a zároveň práce se zvukem? Geniální. Námět je velmi dobrý, i když film obsahuje pár nelogičností a nedomyšlených scén. A závěr byl na mě opravdu hodně americký. Celkově jsem si ho ale hodně užila a musím mu dát, i přes pár minusů, pět hvězd. Vytěžit se z toho totiž asi víc nedalo. Tiché místo se tedy s klidem může řadit mezi ty nejlepší podivnosti, jaké jsem viděla. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Quiet place je pre mňa docela bublina. Celý koncept "buď ticho inak ťa nájde a napadne obluda" je tu po celý film len v atmosférickej rovine (čomu nasvedčuje aj tzv. samonasierací záver), ktorá ma však nijak neohúrila, zľakol som sa asi 2 krát a hlavne dosť veľa jump scares sa dalo predvídať. Žiadny nárez napätia sa tak nekonal vzhľadom na to aký má ten film hype. K tomu viacero logických chýb a tak to pre mňa nemohlo dopadnúť inak ako sklamaním. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

!SPOILER ALERT! O filmu jsem standardně nevěděl nic, takže jsem byl nezaujatý. Úvodní scéna z obchodu a následně od mostu, kde jim strašidlo vyluxuje syna mne dost nadchla, takový peprný začátek jsem nečekal. Co mě už na začátku dost ohromilo byly jejich všudypřítomné cestičky z křemičitého písku. Vzhledem k tomu, že kolečkem to tam asi nenavozili, tak by celé dny nedělali vůbec nic jiného, než běhali od deponie k domu a trousili zrníčka. Ale budiž, stalo se. To, že jim bezpečně funguje rozvodná síť a s elektřinou opravdu není problém opravdu dokonale vysvětluje, proč jim po celém baráku hoří rozsvícené svíčky a děti si k deskovce standardně zapálí petrolejku - přece to tak doma děláte běžně také, že? Opravdu obdivuji to, že zůstali bydlet ve svém starém, příjemném domě na samotě, kde je tichoučko, já bych se asi stěhoval k vodopádu, protože bych si třeba někdy rád kýchnul a tak a nebyl za to hned rozpárán. No ale největší porod přišel chvilku před porodem a to tím, že v prkně, přesně v místě vyznačeném pro našlápnutí se zčistajasna objevil hřebík a světe div se, špičkou nahoru. Pravda, schodů jsem ještě toliko nestloukl, ale takový dement snad nemůže být ani čerstvý student scénáristiky. Ještě, že stoupnutí na něj nebolí ani trochu, jen nechá pár kapek krve a hurá na absolutně tichý porod, který proběhne tak hladce jako když vyndáváte nákup z tašky. Dítě nebrečí, máma nekřičí, zvuky to nevydává. No a pak už to stálo za levku celé, laciné lekačky, hloupé sebeobětování a strašidla, která si asi plánovala u nich doma udělat hnízdo, že se tam pořád vracela. 60 % dávám za velmi solidní námět a za úvodní scény, ale víc ani ťuk ;) ()

kosara 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Dokonalý filmový prožitek byl narušený jen neustálou sklizní kukuřičných kombajnů. Jejich bezduchá, přehrabující chapadla, ve mně vzbuzovala větší odpor než žábrovité lebky filmových vetřelců! ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Boj o prežitie plný emócií a napätia zrežíroval manžel Emily Blunt na jednotku! Herecké výkony vynikajúce aj zo strany malých detí, netradičný úvod aj záver mi pasoval, vizuál je obstojný, z nepriateľa išiel strach aj keď bol vzdialený od “koristi”. Po dlhej dobe som odchádzal z kina maximálne spokojný (vďaka patrí aj slečnám, ktoré dochrúmali svoj nachos ešte v prvej tretine). ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Vylezla jsem z kina a asi poprvé v životě si uvědomila, jaký zvuk má eskalátor. Smyslově neskutečně zajímavý film, který vám můžou zkazit snad jen pojídači popcornu a usrkávači coly. ()

iamleky 

všechny recenze uživatele

Film Jima Halperta z the office aka. Johna Krasinski: ale Jo..,hezká lekačka, průměrná akce a Vůbec celý film byl dobrej a bavil mě. Na závěr mě potěšilo že mi konec připomněl MARS ÚTOČÍ za mě **** ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dost dobrý horor režírovaný Johnem Krasinskim, který si zároveň i střihl jednu z hlavních rolí. Námět filmu je v podstatě jedinečný, což je v dnešní době u hororů v podstatě nepředstavitelné. Avšak, bohužel, i tak se tvůrci provinili využitím pár otřesných hororových klišé, jako je například "falešné vystrašení", kdy očekáváte ducha/příšeru/démona, ale je to ve skutečnosti jen nějaké nevinné zvíře, ale je to i tak doprovázeno nějakým hlasitým zvukem, jehož účelem je vaše naplnění spodního prádla exkrementy. A dále by se na filmu našlo i pár nesrovnalostí a nedomyšlených záležitostí, ale nehodlám sem psát jakékoliv spoilery. Každopádně, celkově mě film bavil a užíval jsem si každou napínavou scénu. Kdyby byly některé aspekty trochu dopilovány, tak bych možná i zvažoval prásknout sem krásných 5 hvězd. (75%) ()

Majez 

všechny recenze uživatele

Horory nemam rad. Tady jsem udelal vyjimku. Neni to nastesti horor, ale slusna survivalovka. Ono zahrat ticho asi nebude uplne prdel, ale ja se bavil vyborne. Jestli se to teda da u tohohle filmu takhle rict ()

Ihor 

všechny recenze uživatele

Skvělý ! Smekám, konečně film, který si budu pamatovat (většina hororů je snadno zaměnitelná). On to není jen horor, spíše rodinné psychodramathriller . Ti, co mají děti , jistě přidají nějaká procenta navíc. Nedoporučuji sledovat v kině s "křupany" , tedy v multikinech se žrádlem, budete slyšet chřoupače celý film... Napětí filmu je úžasné, bezvýchodnost situace vás přiková k sedadlu , rodinná soudržnost dojímavá... ()

zvirek 

všechny recenze uživatele

Zážitek v kině celkem dobrý, ale všechno celkem dost předvídatelné a zkrátka není to film, který by úplně chytil za srdce, takže z paměti asi rychle vyšumí. Jednu hvězdu dolů za závěrečnou přeměnu mámy v Arnolda. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Horor u mě vyhrává díky mimozemským zrůdám, které požírají děcka a dovednému napětí. Snímek je navíc vynalézavý a tak jsou ve střehu nejen jeho postavy. Hudba či zvuk jsou senzační a satirický konec je též zdatný. Nejvíce si však cením toho, že mám při sledování strach o hlavní hrdiny... tak skvěle zpracovaný film je. Dokonce lze pocítit i dojetí a to nad znázorněním úbytku lidské volnosti, jenž prohlubuje umělecký prožitek. ;-) (viděno s dabingem a v původním znění) ()

venedikt 

všechny recenze uživatele

Millicent Simmonds nevím proč, ale ta holka s velmi zajímavým obličejíkem, tomu asi přidala grády. Jinak první film v kině s titulky takříkajíc bez titulků, protože jedině ticho nepřiláká vetřelce (mutanty). Poprve v kině respekt i ten puberťácký hoch popcorn ze studu odloží, protože je slyšet v kině každé křupnutí, oříšky v karamelu odkládám na chroupání na doma. Je slyšet i každý lok doušku mého Sprite.. Co na filmu oceňuji, tiché provedení, vykreslený příběh. I když chvíli trvá, než se do ticha dostanete.. Stojí to za to. Ponurá vážná hudba filmu v tichu jaksi lépe vyniká, tak i úleky mají své grády... No ale pravý příběh jednotlivých těžkostí země ticha začne přesně v minutách matčina porodů. Jaké drama je zatnout se v bolestech a neřvát, a co potom teprv pláčící dítě. Kdo je zachrání? Rozhodně na to jděte, stojí to za povšimnutí. Stejně jako tento film pochválil Steven Spielberg a to už je vůbec co říct. Akorát nevím, jak se bude vyjímat pro TV diváky, jde je k tochosti nic nenutí. A proroto na lekačku do kina. ()

RazielCZ 

všechny recenze uživatele

Prý horor tiché místo má k dnešnímu dni 77 %. Nepochybně jde o zajímavý snímek s napínavými okamžiky, ovšem 77 %? Upřímně pokud by se na Zemi vyskytla podobná stvoření, jisto jistě bychom s nimi byli hotovi pokud ne za týden, tak určitě do měsíce. Prakticky ihned, jak jsem se dozvěděl, že daní „pancířoví“ tvorečkové jsou nesmírně sluchově citliví, byla mi známa jejich evidentní, logická slabina, která se samozřejmě potvrdila v průběhu a zejména na konci filmu. Nejsou ničím než docela primitivními zvířaty; bylo by směšné myslit si, že by na Zemi způsobili byť sebemenší škody. K zabezpečení domu Abbottových se snad vůbec nebudu vyjadřovat. Beru to tak, že film zkrátka není určen pro příliš náročného diváka. Konec konců proč ne, dívat se na to dalo, za mě 52 %. Shrnu-li, snímek jako takový byl nepochybně zajímavý a napínavý, ovšem více než povrchní. Označení filmu Drama / Horor / Thriller / Psychologický bych zaměnil spíše za Drama / Sci-fi / Horor / Thriller. Psychologického na něm podle mě nebylo, je mi líto, vůbec nic. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama