Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - Season 2

(série)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá série úspěšného seriálu Šingeki no kjodžin (2013). Eren Yeager přísahal, že vymýtí všechny Titány. Jenže v lítém boji o svůj život se stává tím, co nejvíc nenávidí. S nově nabytými schopnostmi bojuje za svobodu lidstva a brání jejich poslední útočiště. Po hořkosladkém vítězství nad ženskou titánkou nemá Eren žádný čas k odpočinku: Zeď Rose byla proražena. (Scalpelexis)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (43)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sérií rozhodně nejsem spokojený tak, s jako zatím nepřekonanou první. Co mi hlavně vadilo, byla půlka série flashbacků (a taktéž flashbacků ve flashbacích) zaměřujících se zejména na postavy, které mě osobně vůbec nezajímaly. Ony jakože byly v ději svým způsobem důležité, ale stále mám pocit, že jsem se třeba zrovna o „Christě“ nedozvěděl vůbec nic a vyprávění stylem „jsem stejná, jako ona“ mi zrovna dvakrát nesedne, protože zkrátka nic nevysvětluje. Akorát tedy zdržování od postupu v ději. O to zajímavější bylo odkrytí pravdy za tím, kdo je Colossal a Armored titan, na což jsem čekal celé ty roky a díky úspěšnému vyhýbání se spoilerům si alespoň ohledně Colossala zachoval menší překvapení. Druhá polovina tedy i dobrá, nevyhla se zajímavé akci, napětí a náznakům té „pravdy“, po které hladovím a která mě také jako jediná žene v této sérii kupředu. Jinak by mě už ty občasné „epické“ proslovy a uřvaný Eren docela lezli na nervy (jakože lezou stále). Opening opět skvěle chytlavý a ending tentokrát pracuje s až zvláštní atmosférou. Vizuálně opět špička, sem tam nějaký ten 3D model vůbec nevadil. Stránce zpracování bych tedy rozhodně neměl co vytknout. Jenže jak říkám, oproti doslova epické první sérii to byl dějově dost velký úkrok stranou a spíš takový trailer na to, co má teprve přijít. Teď jen doufat, že ty docela dobře nastřelené cliffhangery (zejména ten úplně poslední) v další sérii prorazí. Jinak se o osud SnK upřímně docela bojím. Naštěstí, budeme čekat jen rok. 65% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první řada Attack on Titan měla jednu polovinu silnou a druhou slabou, druhá série víceméně hned odstartuje s kladením nových otázek a odpovídáním na některé z té předešlé. Co se týče světa, jde se tu více do hloubky a mytologie se postupně propracovává a do popředí se dostávají i vedlejší postavy, což beru jako velký plus. Nudnějších epizod je tu podstatně méně, víceméně akorát k závěru, kdy tu máme opět jednu honičku a Eren je nečekaně znovu tím uneseným. Zvraty má seriál vlastně i dost předvídatelné, kdy jste schopni je odhalit x epizod dopředu, ale na druhou stranu je umí tvůrci dobře dávkovat a taky prodat. Za mě rozhodně lepší než první série, kdy to pokročilo scenáristicky i animačně. Hodnocení: 75 % ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak si nějaký seriál dokáže udržet pořád stejnou úroveň epiky a totální badassery .... opět nabušený OST a i pár nových zjištění. Produkce je top notch, nicméně je škoda, že to celé uteklo tak rychle. 12 dílů je málo, teď zase čekat rok na sérii třetí. No .. alespoň to čekání stálo za to! ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato část mangy mě osobně bavila asi nejvíc, protože v sobě měla ještě dostatek akce, plot twistů a vývoje, které mě nutili číst (sledovat) dál a dál, a také jen ku prospěchu dostala prostor celá řada do té doby nevyužitých postav, na úkor hlavního tria nesnesitelných sucharů. Takže jsem i ráda, že tato řada měla méně dílu, protože jsme se tak ještě pořád úspěšně vyhnuli té neskutečně dlouhé, nudné části o politice, která mě málem donutila mangu dropnout, a od které to podle mě jde s celým příběhem od desíti k pěti. Mimochodem opening je těžce meh, takový mix obou předchozích, jak hudebně tak vzhledově, zato ending je naprosto, ale naprosto geniální. A taky mi dost chybí ta creepy tune, co vždycky hrála u názvu epizody, protože bez ní je to takové suché, i když ta co hraje úplně na konci v preview to dostatečně vynahrazuje. 9/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

II. séria: 12 2, 3, 8 60% 1, 5 - 10 80% 4; 11; 12 100% Opening a ending nechytia tak, ako tie predošlé. Kvalitatívne rovnaké ako predošlá séria: akcia a vizuálna stránka hrajú prvé husle. Menej atraktívne a zábavné sú už nerozvinuté postavy s plnými ústami zbytočných rečí a často kričiacimi z plného hrdla. 2: To, že bližšie spoznáme Sashu, z nej ešte pamätihodnú postavu nerobí. Všetci sú v pohybe pred titanmi, o napätie je postarané. 3: Chaos a pár samozrejmých pokynov. Znova veľa rečí. 4. Akcia aj napätie v bitke o vežu využité na maximum, na záver očakávaný zvrat. 5. Napätie trochu poľavilo, ale akcia to bohato vynahradila. 6: Nemáme čas na pokec. Je to neuveriteľné, ale táto veta v tomto seriáli teraz zaznela (aspoň preklad bol taký). Ponurá atmosféra tmavej oblohy a blížiacej sa búrky pomaly gradovala napätie záhadnými a bojovnými rečami a veľkými dramatickými odhaleniami. 7. Konečne súboj dvoch titanov a možnosť naučiť sa pár chvatov. 8. Všetci sa spamätávajú dlhšie, než by sa patrilo a tak vynikne Hannesova chvíľka motivácie. 9. Psychológia štyroch postáv na malom priestore s hustou atmosférou, čo sa dá krájať. Bravo. 10. To veľké odhalenie sme tušili už pred pár časťami. Škoda, že ho teraz tvorcovia viac nerozvinuli. Avšak ďalej úspešne pokračovali v budovaní napätia medzi postavami, ktoré vyvrcholilo aj pútavou akciou. 11. - 12. Pokračujú vo výbornej nastavenej dychberúcej akcii. 12.: Okrem akcie postavy zhodnotia svoje možnosti, zamyslia sa nad doterajšími udalosťami a vyvedú závery. Séria sa uzatvorila v najlepšom v túžobnom očakávaní tej ďalšej. ()

Galerie (434)

Reklama

Reklama