Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Burani v americké kriminálce, vždy brilantní, a zde ušlechtilý Connery, tedy Connor a učící se a vyučovaný detektiv. To vše mírně namočeno v rasistické omáčce, kterou si táhnou amíci vůči Japoncům od 2.války.Naproti tomu kultivovaní Japonci s neméně vysokým intelektem.Jde o zajímavou konfrontaci dvou náhledů na svět, obecně dvou kultur.Oděno pak je vše do akční zápletky, která sama o sobě zajímavá není.Já spíše sledoval sondu do japonské kultury,A autorům filmu i hercům se to povedlo velmi dobře.Hodnotím nad průměr. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Po letech znovu skouknuto, je to takovej ten halywůdskej standart, velká áčková produkce s hvězdama, kerá je ale zoufale v mantinelech a nikde nepřesahuje, aby to bylo něco víc než jen dobrá kriminálka, sranda je to obsazení, tehdy bylo v módě dávat do dvojice bělocha s černochem, takže snjps a konery, k tomu přihozenej kajtl do role zkorumpovanýho poldy, k tomu hozenej bučemi do role bulvárního reportéra, přidat trochu exotiky v podobě tijy karér, no a pár japončíků k tomu včetně toho hlavního, kerej dva roky předtim ještě dostal nakládačku v malym tokyju, k tomu ještě lílenda pálmra v bílejch šortkách a dort je upečenej - protřepat zamíchat - a koktejl je hotov, jak říkám, skrátka standart. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušná detektívka, ktorá trochu trpí prepálenou stopážou a nemá tú správnu deväťdesiatkovú atmosféru, vďaka ktorej by sa z nej stala klasika typu Utečenec či Výkupné a ďalšie. Najproblematickejšie je však video, okolo ktorého sa celé vyšetrovanie točí a hľadanie stôp v obraze, respektíve narábanie s ním, muselo pôsobiť parodicky už vo svojej dobe, nejde ani zďaleka len o to, že technika je dnes už niekde úplne inde. Od odhalenia sa asi tiež dalo čakať viac, (niekoho) však poteší slušná chémia medzi Connerym a Snipesom a pomerne komplikované zákulisie celého zločinu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa nejedná o žiadnu rýchlovku či nízkorozpočtovú záležitosť, ale že na kvalite si tvorcovia dali záležať. Obsadenie Conneryho zasa dodalo správny punc. Naproti tomu Snipes mi tu vôbec nesedel. Zápletka je zasa zbytočne komplikovaná, spracovanie postupne sa odhaľujúcich zistení a všeliakých zvratov išlo urobiť aj lepšie. A škoda, že postupný záver vyznieva slabo, bez atmosféry a mystérie, ktorou film začal, bez akejkoľvek gradácie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama