Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

S obsahom nemám problém, lebo ja som naivný divák a nepochopím po minúte čo a ako. Každodenný detektív a tajomný muž (Connery) je pre mňa vždy dobrou dvojkou, navyše ak všetci sú proti, Connery má šiesty zmysel a Wesley to kryje v podobe implicitnej capoiery. Plusom je neostýchavosť, a málo krvi. Mínusom vláčnejšie tempo. Absolútnou katastrofou je však hudba (??) a strih s kamerou. Celá tá formálna stránka mi vôbec nesedela, podal som námietku k Ctihodnosti, ale tá ju zamietla, tak som musel čumieť na tú horibilnú formu. Nevadí, nesexujte ale v japonských budovách. Nemusíte totižto mať vždy po ruke Tiu Carrere. (videné 30.11.2014,JOJ archív) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záměr natočit s dvěma hvězdnými herci zajímavý film ztroskotal na slabém scénáři. Film si hraje na temné drama, ale nenechte se mýlit, je spíše tmavě nasnímaný než aby navodil něco hustého. Pro samou tmu není mnohdy skoro nic vidět. Herci také nepředvedli nic mimořádného a tahle detektivka tak nějak zapadla. Přispělo k tomu i směšné odhalení vraha na které se čeká nudné dvě hodiny. 40% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, těžící z atraktivního námětu a pohledu do prostředí japonské business sféry i podsvětí v USA. Je pravdou, že zvláště v polovině filmu se děj stává při svém tématu trošku rozvleklým, ale nakonec vše do sebe vlastně zapadá a film nemá v podstatě hluchá místa. Navíc je zde i dobře nastíněn onen >střet kultur< a poněkud přezíravý až místy i xenofobní a rasistický postoj některých (skvělý H.K. v roli poručíka Grahama) američanů vůči Japoncům. V každém případě jde o nadprůměrný film s výbornými hereckými výkony a poutavým dějem. A nakonec možná i trošku poučný svým nahlédnutím do asijské filosofie, způsobu života a myšlení i tradic ve vztahu k naší >sebestředné< euroatlantické kultuře... No a tak tenhle film ocení spíše ti vnímaví a poučení, schopní pochopit, proč je třeba nechávat pootevřené dveře do klece... ;-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady nehrát ti herci, co tu hráli, a nerežírovat to Kaufman, byla by to nuda na n-tou, jako kdyby točili Grishamovku. Takhle to má aspoň nějakou šťávu, i když ukecanou, na akci dojde až ke konci. Japonci mi z toho vypadli jako pokrytečtí hajzlíci, co říkají něco jiného, než myslí, a děsně se diví, když někdo bere vážně, co říkají, a nepřemýšlí, že to mohli myslet jinak. Jestli je to tak, ani se nedivím tomu množství rituálních sebevražd v té kultuře, protože se tam žije v permanentním klamu, a když se někdo dozví skutečnou pravdu, musí to být jak výbuch papiňáku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihy Michaela Crichtona mám rád, ale Vychádzajúce slnko patrí k tým priemernejším. A Kaufmanov film tú priemernosť iba podčiarkol. Celé to evokuje Sherlocka Holmesa a dr. Watsona, je to zamotané, zaľudnené, inštruktážne a dlhé. Rád súhlasím so Snorlax, že po čase mi už bolo jedno kto a prečo vraždil a prial som si aby to skončilo, pretože tento film stačí vidieť raz a to som už absolvoval. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama