Reklama

Reklama

Je rok 1985. Saljut 7 je sovětská orbitální stanice, která obíhá Zemi v bezpilotním režimu. Náhle však přestane reagovat na signály pozemního řízení. Pád této stanice, pýchy sovětské vědy a vesmírného průmyslu, by nejenom poškodil obraz země, ale také způsobil tragédii, stejně jako ztráty na životech. Na stanici proto musí být vysláni astronauti, aby zjistili, co způsobilo poruchu a zabránili katastrofě. Nikomu se však dosud ještě nepodařilo spojit s neovladatelným objektem ve vesmíru. Dodnes se jedná o technicky nejsložitější misi v historii vesmírné navigace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (190)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Salyut-7 je ze všech těch filmů o dobývání vesmírů z ruské produkce pravděpodobně nejambicioznější co se technické stránky týče. Strašně dobře se na to kouká, je to až hollywoodsky napínavé a postavy jsou více než sympatické, ale to je zároveň i problémem. Saylut-7 není historický film. Na to je tam až příliš do očí bijící fantazie, nehledě na patos. Vše ostatní je ale prvotřídní, Rusové tímhle filmem opravdu dosáhli na Hollywood - z mého pohledu především v tom dobrém slova smyslu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velkolepě pojatý kosmonautický film. Vizuál super, ale samotný film sice má zajímavý příběh, ale nijak převratný a je hodně propagandistický. Musím uznat, že části, kdy jsou kosmonauti ve stavu beztíže byly natočeny super, ale celá struktura filmu je taková fádní, kam se to hrabe na tady zmińovanou sci-fi Gravitace, a už vůbec se to nemůže měřit s Prvním člověkem nebo Interstellarem...70% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ten vyžratý velitel na zemi bol podarený. Ruský muž vydrží aj v zime. Keď mu doktorka vysvetlila že nevydrží, tak stíchol. Zmrd. Na moje veľko prekvapenie, keď si odmyslíme tie klasické ruské chyby, je to veľmi podarený počin. Vizuálne, dejovo, malo to spád, napätie, aj kúsok vtipu. A konečne som sa dozvedel, ako Rusáci opravujú vesmírne stanice, lebo americké by sme vedeli postaviť už aj o polnoci. 4 z 5 ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

"Voláte na ministerstvo? - Ne, chci zrušit večeři s manželkou... spojte mě s ministerstvem." Jak říká mnoho ostatních, vypadá to jako přímá ruská odpověď na americkou Gravitaci. Některým se nelíbí, že jde o zhollywoodizovanou produkci někam směrem k Armageddonu, ale mně - fanouškovi velkorozpočtových amerických blockbusterů - to rozhodně nevadí, právě naopak. Stejně tak mě neuráží, že film je pouze inspirován skutečnými událostmi a dost je tam navymýšleno. Holt to není dokument, je to hraný film, takže cajk - to už bych si pak mohl stěžovat, že Hanebný pancharti nejsou historicky přesní. :-P Kromě toho, mně to až tak bayovské nepřišlo, nejblíž to imho nakonec má k Apollu 13. Jinak stejně jako u Gravitace i tady stojí za zmínku hudba. Sečteno a podtrženo, solidní tři a půl hvězdy. A chcete-li něco ještě o chloupek lepšího z ruské tvorby, pak nevynechejte Čas dobyvatelů, překvapivě ze stejného roku. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl z filmu Vremja pervych nadseny, zde musim optimismus trochu krotit. Krome samotneho nametu me ve filmu nic zvlast nezaujalo. Po technicke strance mi to prislo obycejne, i na ruskou produkci. Ty oslavne zavery taky filmu neprospivaji. Ale uplne zle to neni, pro fanousky kosmonautiky povinnost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (21)

  • Keď si kozmonauti zmerali svoju telesnú teplotu a uložili teplomery do lekárničky, môžeme si všimnúť knihu od Viktora Savinycha „Saljut-7, denníky z mŕtvej stanice“, ktorá bola vydaná v roku 2017, schovanú za lekárničkou. (Dajman)
  • Stanica Saljut-7 neobsahovala žiadne utajované vojenské zariadenia, ako sa spomína vo viacerých scénach. Takýmito zariadeniami disponovali iba stanice vojenského programu Almaz. (Enceladus)
  • V čase 1:41:37 je počuť zvuk, ako udierajú kladivom vonku vo vesmíre, čo v realite nie je možné, keďže vo vesmíre žiadny zvuk nie je možné počuť. (fAZEN)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama