Reklama

Reklama

Mladý pilot Alexej jen těžko získává přízeň zkušenějšího kolegy Leonida. Oba muži však čeká osudová zkouška, když budou nuceni evakuovat turisty z oblasti zasažené sopečným výbuchem. Poklidné přistání se promění v noční můru poté, co erupce zničí letiště a poškodí startovací dráhu... Mladý vojenský pilot Alexej Guščin je navzdory svému talentu a vlivu svého otce, leteckého inženýra, propuštěn z armády, protože jednal v rozporu s rozkazy. Přihlásí se na místo pilota letecké společnosti, kde se má podrobit přijímacímu řízení vedenému přísným pilotem Leonidem Zinčenkem. I přes Zinčenkovy pochybnosti je přijat a stává se Zinčenkovým stážistou. Guščin hledá cestu k Zinčenkovi, který je i doma velice přísný na svého syna Valeru. Guščin se seznamuje s kolegyní Alexandrou Kuzminou, do které se zamiluje. Alexandra je sebevědomá a Guščinův zájem nejprve neopětuje, brzy spolu ale začnou chodit. Guščin a Zinčenko jsou povoláni do Afriky, kde mají evakuovat turisty před válečnými událostmi. Guščin je ale rozzlobený, že nemohou evakuovat rovněž místní emigranty, čímž proti sobě popudí vedení společnosti. Zinčenko však Guščina podrží a oba jsou přiděleni k pravidelným letům do jihovýchodní Asie. Zinčenko s sebou přibírá i Valeru, od kterého očekává, že se zlepší v angličtině. Během jednoho letu na Aleutské ostrovy jsou piloti požádáni, aby evakuovali turisty v oblasti, kde vybuchla sopka. Celkem poklidné přistání se však promění v noční můru poté, co sopečný výbuch zničí letiště a poškodí startovací dráhu. Guščin se navíc musí do hor vydat ještě pro jeden uvízlý mikrobus s turisty. Zinčenko a Kuzmina jsou nuceni startovat a nechávají Guščinovi na letišti druhé letadlo s palivem. Guščinovi se podaří mikrobus zachránit a i jeho letadlo odlétá. Zinčenkovi však dochází palivo a jediným řešením se ukáže přestup cestujících ze Zinčenkova letadla do Guščinova... (TV Prima)

(více)

Recenze (92)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Sovětské, ehm tedy ruské, akční kino, které si v ničem nezadá s klasickými holoúdovskými akčními výplachy. Tedy akce je přepálená a samozřejmě nechybí šťastný konec. Co tomu lze vytknout je dlouhá stopáž, které je v kombinaci s komerční TV a nejméně 5 bloky reklam skoro otravná. NIcméně i přes tuhle drobnost film rychle ubíhá, s postavami se rychle sžijete a jako akčně-katastrofický film to není špatný. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ten pán co psal scénář i ti ostatní, co točili tento film, mají nakoukáno katastrofických filmů. Proto neudělali chybu, dodrželi všecky postupy, zachovali všechna klišé i řadu modelových situací. Výsledkem je katastrofický film v novém kabátku, ovšem točený podle starých klasik. Ruský hrdina nezklame a překoná možnosti fyziky i matematiky. A tak je to v pořádku. Proto konec konců chlapi chodí do kina, aby viděli ještě větší chlapy a utvrdili se v tom, že to dělají dobře. Takže já to s chutí shlédl a odreagoval se. Jen vždycky, když nějaké to letadlo nouzově přistane bez křídel za nulové viditelnosti na špatně osvětlené dráze, vybaví se mi Připoutejte se prosím. Leslie Nielsen: "Přeju vám oběma ať Vám to vyjde!"75% ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak od ruských kolegů bych to nečekal, hodně dobrá práce. Je to sice zbytečně dost dlouhé, ale člověk se alespoň sžije s postavama, takže první hodinka je spíš takový průměrný povídáček, potom se to ale parádně rozjede. Prostě dobře natočené a bál jsem se efektů a ty taky překvapily, tento film určitě není ztráta času. 77% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký normální, dobrý, ruský katastrofický film s pomalejším tempem, ale zato profesionálně odvedený. Ale nestalo se tak. Celý film do doby, než doletí na ostrov, kde se valí láva, je strašně moc ustříhanej (i moje babička, která se na to se mnou a s bráchou dívala, to sama říkala). Působilo to strašně amatérsky a celý film je zbytečně dlouhý. Ustřihaná část filmu působí trochu jak komedie a nepochopil jsem, proč to tak dělali. Nic zajímavého se v té části nestalo, ani žádný rozvoj postav. Mohli to celý vystřihnout a už by byl hned film kratší. Celkově mi přijde část na ostrově strašně táhlá a vyvařená z vody. Každej pobíhá jak blbej sem a tam a vůbec nikdo nenastupuje do letadla 🤦‍♀️. Nepochopil jsem vůbec to prostředí a všechno se tam přehnaně řítilo a vybuchovalo. Hlavní postava je trapná tím, jak se snaží každého bránit, je tvrdohlavá a snaží se být hrozně správná, takže dělá každou kravinu, aby někoho zachránila. Lezení po autech, když je všude kolem láva, by opravdu nebylo tak snadný. Vždyť by to auto pálilo tak, že by se ho ani nedalo chytit! Let zpátky domů je ok, ale když dojde na převádění pasažérů tak to je příšerně nereálné. Fakt blbost. Od té doby je film strašně zdlouhavý a už jsem doufal v konec. Konec je prostě celej trapnej. Postavy jsou strašně přímočarý a trapný. Nechápu, proč to Rusko dělá. Kvůli tomu si je není možný oblíbit. Nechápu, proč je začátek tak strašně rozkousíčkovanej a od toho ostrova až po konec to je zase strašně zdlouhavý. VYHODNOCENÍ: PŘÍŠTĚ RADĚJI TURBOTARANTULE ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Snaha sa sovietskemu zväzu nemôže uprieť, ale debilné scenáre a dialógy ostali. Vlečie sa to všetko po tunelovej ceste,kde sa žiaľ odškrtáva všetko vypovedané a predom človek vie, čo sa bude odohrávať,resp. to vytuší. Znudený trasľavou kamerou,lebo motor nejde a turbulencia už málo vzrušuje a v ruskom ponímaní aj slabšie ubieha. Na ruské veci masívna výprava, avšak toporný výber vedľajších hercov ubíja výsledný dojem. Civilne tváriaci sa snímok má túžbu vyvolať sympatie,tie však ostanú bez padnutej sánky. (videné 04.11.2018, JOJ archív) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (9)

  • V úvodní scéně pilotuje hlavní hrdina čtyřmotorový nákladní typ Antonov An-12. Dvoumotorové dopravní letadlo, se kterým pak létá u civilní společnosti, je typ Tupolev Tu-204SM. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama