Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Válka už probíhá. Teď už tu jde jenom o peníze." Mám rád obchodníky se zbraněmi, kteří vydělávají na tom, že ve válkách umírají lidé. Mám je dokonce tak rád, že bych jim zaplatil pobyt v Trojúhelníku smrti a tam bych jejich mozky blíže seznámil s prošlým čínským střelivem do samopalu AK-47. Ovšem v případě tohoto dua zkouřených mlaďochů bych byl patrně shovívavější, protože mě při sbírání drobků i pořádného sousta chvílemi dokázali pobavit. Asi by to schytal jen ten ukecanější, lakomější a prostorově výraznější, protože od toho bych si nekoupil ani tank M1 Abrams za cenu použité Beretty. Anebo koupil, tak mi Efraime pošli Davida, ať mi ho zítra zaparkuje na zahradě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bavilo i nudilo zároveň. Zajímalo mě, zda se budu bavit i poté, jakmile se pánové začnou ucházet o zakázky pro americkou armádu a dostanou se někam na horkou půdu. Nebavil. Je to utahané a vlastně i zbytečné. Jeden je obratný manipulátor a ulhaná sketa, druhý je naivní trouba, který ctí alespoň určité zásady. Dostanou se k obří vládní zakázce, půjde jim o kejhák, tvůrci se snaží trochu pošpinit systém a nabídnout satirický nadhled, ale divákovi je to šumák. A vůbec jim nevěří, že mají žít na hraně a obchodovat jak žraloci z Wall Street. Nic sofistikovaného se k nám nedostane, dramatického jakbysmet a bohužel i s humorem je to velmi podobné. Možná jen protivný hekavý smích Jonaha Hilla si budu nějakou dobu pamatovat. Todd Phillips chtěl zkusit něco serióznějšího, nicméně vypráví hrozně nezajímavě. A když je divákovi jedno, zda Miles Teller začne zase dělat maséra, nebo Hilla v Bagdádu znásilní deset Iráčanů, je něco špatně. Mnohými skloňovaný Vlk z Wall Street je totálně jiná liga!! ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Mile překvapilo. Hodně zajímavý příběh, pro mě ještě obohaceno o Jordánsko (Ammán), kde jsem rád zpoznával známé místa. Mělo to děj a spád až na pár romantických scén, které ale v zásadě neměli chybět kvůli atmosféře. Jonah Hill a Miles Teller v rolích Efraima a Davida zahráli skvěle. Trošku jsem si i přál aby to neskončilo, protože mě to dost bavilo a povedených scén nebylo málo. Dokonce i ten přiblblý smích Efraima mi nelezl na nervy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka. Příliš politicky korektní a notně zjednodušená, ale jako sled vtipných scén se skvělým hereckým tandemem Tellera a Hilla je to v pohodě. Pokud to neuvidíte, o nic převratného nepřicházíte, ale jako lehká zábava, která tak okrajově pomrkává po absurditách válečných konfliktů, faktu, že je to pračka na peníze a k tomu všemu ukazuje "krásy" Albánie (a fakt, že i tam jsou dobří obchodníci), je to OK. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Srať na hate z moviezone ci rottentomatoes, toto nie je Due Date. Todd Phillips natočil ďalšiu vydarenú komédiu. Prirovnávačky k Wolf of Wall Street ci The hangover nechápem (načo?). War Dogs nie sú a myslím si, že ani nechceli byť jedným z týchto filmov. Nič originálne či svetaborné, ale zábavná a má to sympaťáka Milesa Tellera a frajera Jonaha Hilla, ktorý si tu jazdu užívajú... tak ako ja v kine. Bradley Cooper zbytočný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Hoci je pravda, že AEY vyhralo kontrakt pre Berrety 92, v skutočnosti ich nedovážali do Iraku cez Jordánsko, nakoniec ich nedodali vôbec. (Real Tom Hardy)
  • V skutočnosti ústredná dvojica prakticky nikdy nečelila fyzickému nebezpečenstvu. (Real Tom Hardy)
  • Obraz západu slnka na pláži, na ktorý sa Efraim (Jonah Hill) díva, je ďalším odkazom na film Scarface (1983), kde bola na stene takmer identická maľba. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno