Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím označit jako zklamání a jsem si tudíž vědom, že svým hodnocením půjdu tentokrát silně pod místní průměr (což se mi u filmů těchto období nestává). Příliš předramatizované a nudné, postava Cala není absolutně vysvětlená. Potvrzuji výborný dabing ČT, bratry namluvili Vladimír Dlouhý a Ondřej Vetchý. Herecky na vysoké úrovni, především zásluhou Deana. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

James Dean takmer neustále na kamere hrá rolu, ktorá mu vzhľadom na jeho detstvo bola veľmi blízka a tak jeho herecký výkon je v podstate na daný scenár bravúrny. Samotný scenár je však podľa mňa v prvých dvoch tretinách filmu jalový. Tretia gradovala od minúty k minúte a našiel som tam niečo akoby aj zo svojho života a tak mi to zachránilo film. Inak hlavná postava má podľa mňa na časy, ktoré zobrazuje, dosť neobvyklé oblečenie. Škoda toho Deana, talent zjavne mal a fešák bol taký, že sa mohol stať väčšou ikonou svojej doby než bol Elvis Presley a dnes by skôr Pitta neprirovnávali až tak k Redfordovi, ale skôr k nemu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

East from Eden, ktory reziroval Elia Kazan je vyborna drama z farmarskeho prostredia v USA z rokov 1917 -- 1918 a prakticky dokaz, ze James Dean bol vyborny herec. Filmu vladne vyborny pribeh, rozhovory, herecke vykony - tu fakt suverenne vedie samotny James Dean. K tomu vsetkemu genialny zaver, na ktory sa len tazko zabuda. A najviac sa mi pacilo, ze kazdy je niekedy ako Cal, nepochopeny ci uz rodicmi/kamaratmi. Opat prakticky dokaz, preco som milovnikom starych filmov. Tento film sa moze kludne zaradit do Zlateho fondu svetovej kinematografie. Nadhera : 100 % ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se chtěla podívat už dávno, ale kdysi ho kvůli tenisu zrušili. Dnes jej konečně dávali znovu, proto jsem ho už nemohla vynechat. Od světoznámého režiséra Elii Kazana jsem doposud neviděla žádný film, neviděla jsem ani žádný film s Jamesem Deanem, tady jsem to mohla vše napravit. Mám ráda Steinbecka jako spisovatele, tady můžu jedině chválit, jak hezky si s knihou dokázali tvůrci (tedy scenárista) poradit a co všechno z toho vykřesat. Taky musím pochválit samotného Kazana. Film má myšlenku, duši, to mám ráda. Ale ke konci mě to začalo docela zmáhat a málem jsem usla. Neříkám, že mě to nudilo, ale s takovými očekávanými filmy mám špatné zkušenosti. Jen málokterá filmová klasika mě dokáže nadchnout. Ano, líbilo se mi to, taky cítím, že bych tomu měla dát možná více hvězd, ale prostě nemůžu... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Impozantní..mocné! Poprvé oko mé spatřilo Jamese Deana na plátně. A vskutku..chápu, že se o něm mluví jako o filmovém sex-symbolu let padesátých. Vždyť Brad Pitt je nedokonalá Deanova kopie! Celý snímek začíná zlehka, ale rozjíždí se neskutečnou rychlostí..u scény oslavy Adamových narozenin už jsem o celkovém hodnocení nepochyboval..opravdu se mi u ní tajil dech. V tu chvíli mi došlo proč vlastně Cal dělal to, co dělal! Teď už jenom zbývá přečíst si Steinbeckovu knihu. :) A co říci závěrem.."Can I talk to you..please?" ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Julie Harris původně do role Abry nechtěli obsadit, protože byla o deset let starší než její postava. (beyli)
  • Oscarová nominace Jamese Deana na sošku pro nejlepší mužský herecký výkon byla první posmrtná nominace v historii Oscarů. (Ruuzha)

Reklama

Reklama