Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Chyběl jen kousíček, abych dal plnej kotel. Film mě totiž hodně rychle vtáhl do děje a už nepustil. Až úplnej závěr mi trochu nesedl, ale je možný, že to ještě přehodnotim. Viděl jsem Jamese ve stejnym týdnu i v Rebelovi a tady se mi líbil víc. Vůbec herecky to je velmi dobrý, téma nosný a silný. A překvapuje i zajímavý styl snímání. Skvělej kousek!!! ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Nezáleží, jak moc jsou naši staroušci spravedliví a milující, ani, kolik v sobě máme dobra, stejně se všichni někdy cítíme, a taky že jsme, jako kal. Každej někdy zůstává nepochopen, v rodině, společnosti, ve světě. A tak to má být, jelikož není nic děsivějšího než charakter Arona a dovolím si ocitovat slavnýho "filosofa" z cca 18. století: "...To na ty poctivý si musíš dávat pozor, u nich nikdy nevíš, kdy udělají nějakou děsnou blbost." Na chyby, který vzhledem k roku vzniku rozhodně má, Cálím, páč stejně strčí do kapsy spoustu filmů zrozených dávno po něm. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

„Variace na biblické téma“, to bylo první, co jsem o Na východ od ráje slyšel. Mé obavy, zda bych ji tam opravdu našel, byly věru zbytečné. Ačkoli jsem znal příběh Kaina a Ábela jen velmi povrchně, ve filmu je to několikrát omíláno, zdůrazňováno, připomínáno a divákovi nošeno na zlatém podnose, až to ke konci může být i protivné. Když ale toto pominu, zůstává nádherně srdcervoucí příběh dvou rozdílných bratrů, otce a ztracené matky se silnou narozeninovou scénou a velmi dojemným závěrem, kdy mi ukápla nejedna slza. Naprosto ojedinělý film, kdy jsem se stoprocentně ztotožnil s hlavní postavou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím označit jako zklamání a jsem si tudíž vědom, že svým hodnocením půjdu tentokrát silně pod místní průměr (což se mi u filmů těchto období nestává). Příliš předramatizované a nudné, postava Cala není absolutně vysvětlená. Potvrzuji výborný dabing ČT, bratry namluvili Vladimír Dlouhý a Ondřej Vetchý. Herecky na vysoké úrovni, především zásluhou Deana. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Kazan je asi jediný človek na svete, ktorý dokáže obdariť krehkou dušičkou drsného mladíka tak, že z neho ostane len krotký baránok. A Dean v tomto smere parádne nadväzuje na Brandov On the Waterfront. Toto sú proste diela na celý život, v jednej rovine sa prelínajú životné jazvy, neústupčivosť ako aj odpustenie, láska, ktoré vďaka rejžovej presvedčivej výpovedi, činia z tohto filmu niečo viac než iba film. Strhujúce. Najmä tou komplexnosťou a jemnučkým, neopakovateľným dotykom humanizmu, ktorý mi pripomína Fordove majstrovské schopnosti. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film sa nakrúcal v Mendocino a Salinas Valley v Kalifornii. (Michal74)

Reklama

Reklama