Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Tak tohle už nikdy víc. Smát se při emočně vypjatých scénách jsem asi neměl, ale co jsem měl dělat, když byly tak blbé? O stupidních dialozích se ani snad moc rozepisovat nebudu... Umím ocenit hezký film, ale u tohoto tak vysoké hodnocení nějak nechápu. Mno, asi mi výsledný dojem zkazil i příšerný dabing, což však nic nemění na faktu, že tenhle film byl průšvih... ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Elia Kazan je aj napriek svojej neslávnej udavačskej minulosti jednou z najvýznamnejších literárnych a filmových osobností všetkých čias.Na sklonku svojho dlhého a plodného života získal Oscara za celoživotné dielo a ja si dodnes pamätám takmer nemé obecenstvo, ked s výnimkou Meryl Streep.Jimma Carreyho,Willa Smitha a niekoľkých málo dalsích prítomných nik netlieskal a nik neprejavil veľkému literátovi a režisérovi úctu tradičným stadingom.Jeho dielo napriek tomu žije dalej a je rovnako nesmrteľné,ako James Dean,ktorý si tajomstvo svojho jedinečného talentu zobral do hrobu a dodnes sa nikomu nepodarilo ani len priblížiť géniovi v ňom.Neuveriteľne krásny a talentovaný Pán Herec aj v tomto azda najlepšom zo svojich troch filmov dokazuje svoju výnimočnosť a aj šesťdesiat rokov po smrti učí svojich oveľa,oveľa mladších kolegov hrať.Obrovská poklona tomuto nádhernému a nesmierne silnému filmu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, u něhož jsem si poprvé skutečně říkal, že James Dean byl skvělý herec a že je ho škoda. Vlastně je to film o tom, jak může také vypadat jedna nefunkční rodina a že to není jen tím, že jeden ze synů je rebel. Finále je hodně emotivní a dovede zasáhnout, ale překvapivě film zase až tak nedovede v dnešní době překvapit vývojem. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Paradni drama ktere je skvele zahrano Jamesem Deanem. Na konci jsem uz byl z otce, ktery sveho syna prehlizel tak rozcileny ze jsem to zaverecne poznani, ktere braskovi ustedril vylozene pral to stejne i efekt jaky to melo na otce. Pribeh je skvely a pochopitlny a jeho sila a vypoved s roky nestarnou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsou tam skvělé postavy, ale některé reakce Deanova bratra mi přišly trochu přehnané. Každopádně se na to hrozně dobře kouká a děj jsem dost hltal. Barva tomu určitě prospěla a líbila se mi i hudba. A samozřejmě musím vyzdvihnout herecký výkon Jamese Deana, je to sice klišé, ale on prostě hrát uměl. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film sa nakrúcal v Mendocino a Salinas Valley v Kalifornii. (Michal74)
  • Julie Harris původně do role Abry nechtěli obsadit, protože byla o deset let starší než její postava. (beyli)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno