Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (307)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Film, po kterém chci být gay. Love, Simon je bez všech pochybností na hony vzdálený realistickému ztvárnění "běžného coming outu", ale to přeci od určitého typu coming of age filmů chceme (nebo alespoň já ano). Upřímná naivita snímku je tak vlastně jeho esenciálním tahounem a dodává mu chvílemi až auru pohádky. Nereálný svět, ve kterém by bylo krásné žít. Svět, ve kterém vždy dobro zvítězí nad zlem (často i téměř neškodným). Pokud nesnášíte homofobii, budete patrně filmu vlastně už jen z principu fandit a pokud překonáte tu určitou porci nevinnosti a naivity, budete snad i dojatí. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Těch věcí co mě tady sedli je víc, ale naprosto mě dostala ta lehkost, která z filmu jde. Já, SImon je vysíláč pozitivní energe Skvěle napsaný postavy hlavním hrdinou počínaje přes tátu a učitelky divadla konče u ní co scéna to luxus.Tleskám i za to, že se konečně podařilo natočit homo film naprosto na pohodu. Vždycky když je ve filmu sestava mladých herců pečlivě si všimám hereckých výkonů a hledám s pro sebe budoucí hvězdy a tady to bylo hodně dobrý. Nick skvělý a celá jeho parta včetně toho nešťastníka, který si libuje ve veřejném vyznávání lásky převedla naprosto přirozený suverení herecký výkony. Je to na hraně mezi 4-5* , ale hodně nápadů, zábavy, vážnějších momentů, lásky a neskutečný pohody to vše v jednom balení mě dokoplo k pětce. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šmarjápanno, to bylo falešný, umělý a vykonstruovaný! Jak já nesnáším tyhle historky, kdy někdo vystaví své city veřejně na odiv, čím větší publikum, tím lepší, aby všichni mohli vidět, slyšet a ideálně si i nahrát a sdílet. Zcela jistě typické pro středoškoláka, který celý film sbírá odvahu ke coming outu, že? Ale hle, zázrak lásky emailové, najednou se předvádí před celým městečkem. Kromě blbých hereckých výkonů film srážely ještě nesmyslné a nemožně napsané postavy, jako slizský Martin s dobrým srdcem a učitel, kterej už měl dávno sedět za obtěžování studentů a zavalování je trapnostmi. Jediný dobrý moment byla představa, jaký by to bylo, kdyby coming outem museli projít i heteráci. SHRNUTÍ: Věřím, že tihle dva jsou schopní nahrát si i první sex a pak ho sdílet na školní síti. Nebo radši rovnou streamovat? ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Simon (Nick Robinson) ve filmu používá pro své e-maily text z písně „The Waterloo Sunset“ od The Kinks. (griph)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama