Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (107)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Rozhodne napravená chuť po priemernej jednotke. Rozpačitý začiatok, ale potom to už šľapalo. Nešlo iba o to, že čas od času padol plk. Jednalo sa skôr o sériu situácií nadväzujúcich na seba, ktoré roztriasli bránicu kdekomu, či malému, či veľkému. Za všetky vyhráva akcia v umelom orlovi, ktorá trvala dlho a kŕmila smiechom na niekoľko krát a zakaždým výdatne. Jeden z mála prípadov kedy dvojka preskočí jednotku o triedu. I keď preskakovala iba priemer, no aj tak. A bavil ma aj vedľajší príbeh mláďat. Síce miestami predvídateľný, no miestami prekvapujúci a skoro vždy podarený a vtipný. O čo vlastne tej riaditeľke na Smetanovej šlo ? Netuším. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý film ma bavil až pokým nešli Angry Birds zachrániť vajíčka z prasačieho ostrova. V tomto filme to bolo podobné. Tiež moje nadšenie, ktoré bolo celkom dlho vysoké, postupne opadávalo. Humor tu bol síce lepší a vyrovnanejší oproti prvému dielu, ale ako keby tvorcovia od určitého času ubrali plyn. Bolo tu veľa dobrých nápadov a ešte viac potenciálu, no ten bohužiaľ zostal nevyužitý. Z nových postáv iba pár bolo nejakých výrazne lepších. Prasací tým okrem Leonarda, ktorý mohol dostať viac priestoru, bol úplne nudný. Záporák zo začiatku fajn, ale potom nuda. A tak. Soundtrack perfektný, starí známi Angry Birds tiež, koncept ostrovov sa mi páčil, taktiež Hatchlings a ich minipríbeh s naháňaním vajíčok bol super, ale mám pocit, že film celkovo mohol byť ešte omnoho lepší. 7,2/10. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Finští videoherní ptáci v americkém kabátě jsou zpátky a jede se v naprosto totožných kolejích jako v původním filmu. Zápletka možná disponuje zajímavějšími aspekty i větší smrští vtípků pro malé i větší, ale sešel jsem se s několika specifickými vadami, přes které u mě nejede vlak. Vykrádačka songů z jiných animáků či repetetivnost scén z obdobných děl mi přišly až moc okaté. Smůla tvůrcům, že si dokážu takových prkotin povšimnout. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po jedničke som čakal slabšie pokračovanie. Výsledok mi príde lepším, čo som videl pri debute. Síce príbeh je klasický so všetkými klišé momenty, ale za to tie jemné, trefné malé vtipy a komické situácie to zachraňujú. Na odpočinok / na jedno pozretie, pri ktorej na animák nemáte veľké nároky, to bude akurát dostačujúci. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Už jednotka prišla s krížkom po funuse, no zázračne nejaké doláre zarobila a tak tu teraz máme dvojku - v čase keď po Angry Birds už neštekne ani pes. Všetko je ale horšie ako minule, podarené gagy sa zredukovali v podstate len na infitráciu labáku v prevleku za degenerovaného orla. Zvyšok je síce stále kriklavo farebný a naspeedovaný, ale kričanie po sebe zábavu nerobí. 5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Orel Vazoun mluví o tom, jak randil se Zetou v devadesátkách, upadne Zetě na zem kazeta VHS s názvem „Twin Beaks“, odkazující na úspěšný seriál Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (PAULOO)
  • Když ptáci vstupují do laboratoře, kde vepři testují své vynálezy, hraje velmi podobný soundtrack jako ve filmu Já, padouch (2010). Na obouch soundtracích spolupracoval Heitor Pereira, proto je zde jistá podobnost. (PAULOO)
  • Na ptačích bankovkách je vyobrazen Orel Vazoun. (PAULOO)

Související novinky

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Reklama

Reklama