Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebylo to žádné peklo a ani film, ze kterého by mě krváceli oči. Ale o dobrý film nejde a já moc dobře vím koho je to vina. Scénárista Petr Kolečko má zvláštní pohled na svět, a podle něho tvoří postavy a zápletky. V jeho světě je normální buranství, předsudky, nevysvětlitelná lidská hloupost a zvraty, které nelze chápat(konec s oidipovým komplexem). Film by sám osobě byl celkem neurážející, protože má slušný vizuál, pár herců co se snaží, několik vtipů se povedlo. Nicméně jakmile některé postavy promluví, a nebo se je snažíme alespoň trochu pochopit, tak je to nekoukatelné a místy docela urážející. A i ta poměrně "krátká" stopáž se začne zdát dlouhá. Ten film mohl být o dost lepší, ale to by ho musel napsat někdo jiný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení - jediný důvod proč jsem na film koukal byla Hanka Vagnerová. Při představě kterak si to v přiléhavém trikotu zvýrazňujícím křivky na všech těch správných místech jede letní krajinou jsem zapomněl nejen na ,,její'' vlezlou reklamu na Trivago, ale i místní bídné hodnocení. Ale upřímně, moc jsem neočekával, protože současná česká komedie stále tápe a bloudí kdesi v mlhách nevtipna a týká se to skoro všech počinů o její oživení. Po rozpačitém onanistickém rozhovoru mezi Matonohou a Mišíkem se film začne rozjíždět a nikoho asi nepřekvapí, že najel na ohrané schéma - partička exotů na kolech co jede na vejlet. Filmy tohoto žánru se nám poslední dobou nějak kupí - viz. např. před nedávnem také natočená ,,komedie'' Musíme se sejít. A samozřejmě aby kluci nebyli na vejletě sami, potkají partu dívek v rozpuku vdených cyklo šílencem Pavlem Nečasem. Ten mně asi bavil nejvíc a dost mi připomínal ortodoxního běžkaře Ondřeje Pavelku v Padesátce. V kritikách jsem četl jak je film nekorektní k menšinám, ale mně to nijak nepřišlo a navíc různých menšin mám už plné zuby, protože pokud se někdo chová nekorektně jsou to poslední dobou právě ony. Humor si ve filmu tak trochu utahuje z dnešní generace, která je bytostně závislá na sociálních sítích a youtube. Dovolená bez wifi signálu, nebo bože chraň bez signálu úplně je něco nepředstavitelného a když už se na takové advenčr cestě mládež ocitá, nabízí to řadu vtipných momentů. Leckdo to bude brát za přitažené za vlasy, ale ti co mají doma pubertální teenagery dobře ví jak složité je kamkoliv vytáhnout a jak ještě složitější je jim vysvětlit, že mobil nechají doma... Závěr? Čekal jsem větší průser. Hlavně u mladší generace má film šanci uspět i když na dnes už značně fousaté Rafťáky a Snowboarďáky mít nikdy nebude. Na mně z toho dýchlo velmi příjemně léto a párkrát jsem se zasmál, takže dávám za dvě pumpičky a mimochodem - Hance to slušelo. :-) * * ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Další scénář, kde si Kolečko plete tupou amorálnost s cool kontroverzi a nekorektním humorem - film, kde nesympatické a zlé postavy dostanou přesně to, co chtějí, jako obměnu za to, že to začnou chtít. Další film plný legračního product placementu, stylizovaný způsobem, že před dvaceti lety by už to bylo vyšlé z módy. Adam Mišík je tragický neherec a film si to uvědomuje, tak jeho hlavní postava prakticky nic nedělá, aby bylo napácháno co nejmíň škody, čili se vyprávění rozpadá, protože v jeho středu je jen černá díra. Říkal jsem si, že tomu dám třeba jednu hvězdu, protože na rozdíl od Dezertéra to má aspoň začátek, prostředek a skoro i konec, ale pak začal najednou zpívat Mišík cover na Večernici, ačkoliv nemá s dějem nic společnýho, a už jsem se v tom nějak ztratil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se Bajkeři docela líbili. Hodně mi připomínali dnes již nenatáčené komedie typu Snowboarďáci, či zde spíš Rafťáci, jen v takovém komornějším stylu. Na kole osobně jezdím rád, jednoduše jsem se tedy s výpravou sžil a i když mi ty ajťácké stereotypy ze začátku lezly na nervy, každý z hrdinů si mě získal svou vlastní osobností a vlastně i příběhem. Bylo to jednodušší, nezbyl prostor pro lepší drama, ale mně osobně to vůbec nevadilo. Fajnový film na odpoledne. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Typickým rysem nekvalitní české komedie, a bohužel se projevuje čím dál víc, je přehánění charakterů postav až na míru trapnosti. V tu chvíli se vám chce smát, i když víte, že to je hrozná sračka. Takže i já se u filmu smál, ale bohužel to byl z 90% smích ironický. Námět není vůbec špatný, vždyť i z podhodnocených Snowboarďáků se stal český kult, ale scénář s trapnými dialogy posílají film úplně do kytek, ještě když to k tomu nepodrží žádný solidní herec. Čekal jsem blbost, o tom žádná, ale ne takovou. Konečně už vím, jaké to je zajít do kina na opravdu špatný film, příště si zachovám svůj pud vybíravosti, protože podobné experimenty se fakt nevyplatí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Podle údajů z cateringu se během natáčení snědlo 2970 krajíců chleba počítaje snídaně, svačiny i chleby k polévce. Vypilo se 1485 litrů vody, 594 litrů kávy, 348 litrů čaje, 860 litrů sladkých nápojů. Pro scénu v hospodě se spotřebovaly 4 litry piva. [Zdroj: iPrima.cz] (Duoscop)
  • Film se natáčel 22 dní. Točilo se v Telči na Panském dvoře a na hradu Roštejn. [Zdroj: iPrima.cz] (Duoscop)
  • Ve scénách s opilým kombajnérem není na kombajnu nasazena žací lišta, tudíž by nic nepokosil. (BeeEn)

Reklama

Reklama