Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (237)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Původní animák je absolutní dokonalost. Původně maličkatý film, který ani neměl být celovečerák, pravidelně dojímá už celé generace a je jednoduše báječný. Srozumitelný malým i velkým. A bohužel jeho hraná verze přesně taková není. Burton se sice obklopil zajímavými lidmi, příběh je rozepsaný ideálně tak, aby dokázal zaplnit téměř dvojnásobnou stopáž oproti originálu. Ale nefunguje to. Hraný Dumbo není ani dojemný, ani hravý, ani dostatečně pohádkový, a dokonce není ani vidu ani slechu po pověstném "Burton-touch". Je mi líto, ale ani Eva Green nebo Michael Keaton ve skvělých kostýmech nedokáží zázraky. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi tu budem jeden z mála, ktorému sa Burtonov Dumbo páčil viac ako Disneyho animovaný. Veľmi príjemný, emotívny a tradične skvele natočený burtonovský rozprávkový príbeh. Pár slabých miest to malo (väčšinou spojených s Keatonom), ale ja som si to užil určite viac, ako som čakal, podľa tunajších väčšinových reakcií. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi práci Tima Burtona, tak se na film rozhodně nedívejte. Tím jediným nestandardním, co ve filmu uzříte je slonisko, které létá jako Ron Weasley na stráži u famfrpálových branek. Vyjma slona tvoří všichni účinkující velice otravný komparz - jak já tě nenávidím KOLINE! 31 % Celosvětový příjem k 24. 7. 2019: $352,065,785, což je 2,07 násobek rozpočtu ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká návrat Tima Burtona ve velkém stylu, v tomto filmu ho nenajde. Pokud někdo čeká precizní filmové zpracování legendární pohádky Walta Disneye, zde ho bohužel nenajde (kvalit zfilmované Knihy džunglí nedosahuje ani zdaleka). Filmový Dumbo má spoustu věcí a scénáristických přešlapů, které kazí jinak příjemný rodinný film a Burton rozhodně nepřináší nic, čím by film jakkoliv ozvláštnil. Zbývá tak pouze nenáročná rodinná zábava, která potěší spíše v TV než na velkém plátně, protože film nijak neoplývá velkolepostí, jak by se mohlo na první pohled zdá. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych se tomuhle vyhnul velkým obloukem, ale Timu Burtonovi prostě nemohu odolat. Zároveň si ale škrábu hlavu nad tím, proč se zrovna on pro něco takového upsal. Upřímně musím říct, že vůbec nejsem fandou tohoto rozjíždějícího se trendu filmování populárních kreslených disneyovek do live action formy. Originály to tak okrádá o jejich jedinečnost, plus kdyby se jednalo jen o pár snímků, mávl bych nad tím rukou, nicméně se zdá, že po Krásce a Zvířeti, Dumbovi, Lvím králi a Aladinovi se bude ještě pokračovat... Dumbo se navíc odehrává v extrémně nesympatickém prostředí (cirkusu), díky čemuž si člověk ani nenajde cestu k hlavním hrdinům, kteří jsou chodící ztělesnění pokrytectví - sere nás, že Dumbovu mámu prodali zlému Michaelu Keatonovi, protože to se zvířátkům nedělá, ale nutit opici nosit ženský hadry a v rámci show ji umístit nad šlehající plameny, tak to je samozřejmě oukej. Z typického stylu Burtona tu najdete kulový. Možná tak maximálně Elfmanova hudba, ale tím to končí. Výprava je krásná, plus obecně pro caparty to bude asi žůžo podívaná, ale je to zároveň neskutečně generický a všední. O to víc mě mrzí, že to vzešlo z Burtonovo režie, člověk by čekal od takového pardála něco více. Jednoznačně nejhorší Burtonův film, co jsem viděl. Možná protože i tak trochu působí, jako kdyby byl Burton do jeho tvorby ukecanej. Aspoň že na tu Evu Green se dobře koukalo. Slabší 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama