Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (556)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

De facto kopie kreslené verze, akorát s jednou (?) úžasnou písní navíc, s absencí některých finančně náročnějších scén (např. věž kutálející se sněhem), s méně démonickým Jafarem a s logičtějším závěrem aneb modrý, stále létající Džin, který vyráží objevovat dálky, mi upřímně nikdy 2x nesedl.;-) EDIT: Po druhém zhlédnutí je "Aladdin" mou vůbec nejoblíbenější Disney-předělávkou a zvedám na křišťálově čistých 5*! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje děti dokonale uchvátil, mě docela potěšil. Nová generace potřebuje remaky (z Aladina je třeba tak trochu parkourista) a milovníci původních látek se často při oznámení záměru osypou. Tentokrát tolik nemuseli. Guy Ritchie odvedl v rámci možností solidní práci, všem je nám totiž jasné, že u Disneyho se na experimenty příliš nehraje a jsou meze, které nelze překročit a hrany, které nelze ohýbat. Ritchieho pojetí Krále Artuše mě nebavilo, obecně jeho (i ty ostřejší) kousky moc nemusím. Výprava je nicméně velkolepá a příběh prakticky totožný jako u verze z roku 1992. Jen není animovaný. Ovšem počítačově vymazlený, strhne vizuálem, nápaditými triky, zářícími kostýmy, tanečními scénami. Britka Naomi Scott je fakt kočka, představitel Aladina mi až tolik nevadil a energický Will Smith velmi potěšil. Připomene Fresh Prince, rapuje, divočí a je hlavním pozitivem téhle rodinné podívané, zatímco princezna Jasmína a pouliční zlodějíček Aladin v ozkoušeném podání poznávají vše možné i nemožné o životních hodnotách. Spokojenost. Navíc když si vzpomenu třeba na nedávného Dumba... ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zmodernizovaných příběh, skoro jak vystřižený ze severních Čech, o bujarém Ferovi, který díky čorkám věčnou lásku a slávu najde. Obohacený o křečovité písničky, kterých je tu víc jak na kdejakém koncertě, a Willa, který by proti Avatarům i Šmoulům v pohodě vyhrál Mr.Blueverse. A taky je tím jediným, kvůli čemu na hraného Aladina ve třiceti vůbec koukat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vysoustružená Disneyovka... vysoustružená tedy tak akorát na hranici, kdy se nemůžete rozhodnout jestli si ten ultrakýčovitý vizuál užíváte, a nebo vám z něj začnou krvácet oči, kdy vás otravné písničky ještě baví, a nebo už teče krev z uší, a kdy ten příběh je tak jednoduchý/blbý, že mozek dostatečně vypíná, a nebo v něm už způsobuje vnitřní krvácení. Tak aspoň že Guy Ritchie se projevuje kvalitně v těch pár akčních scénách a dialogových přestřelkách mezi slušnými herci, co tenhle slepenec drží pohromadě (tedy slušnými herci je myšlen Will Smith a roztomilá Naomi Scott, zato toho kluka v hlavní roli zapomene každý ještě než skončí závěrečné titulky). Sledování filmu je tak na zvážení - pro děcka dobrý, a pro ostatní snad snesitelný, ale ti by si radši měli předem v dosahu nachystat kyblík na tu krev, co budou při koukání možná potit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nová filmová doba a s ním i nové digitální publikum zákonitě potřebuje k životu nové moderní zpracování Aladina. Zpracování, které hýří barvami takovým způsobem, že se podle něj dá vybírat nová televize. Hodně lidí této pohádce natolik podlehlo, že začalo otvírat jednu láhev za druhou až místo setkání z Ginem se setkali s protialkoholní. Tady k otevření láhve vybízí zejména první část filmu, která nás seznamuje s hlavním hrdinou, princeznou, sultánem, hajzlem, opičkou a je to tak trošku nuda i když otvírací honička při který si hlavní hrdina zpívá není úplně marná. To podstatný se začně dít až s vypuštěním modrýho Will Smitha. Jeden efekt stíhá druhý, nápady se nešteří, někdy mě to až přijde až digitálně přehuštěný, ale oči maj pořád co sledovat. Samotný příběh taky začne mít větší spád, když se do příběhu s větší vervou přihlasí zlo, aby se pokusilo o souboj s dobrem a láskou. Když bych přemýšlel o tom co si kdo z filmu veme, tak u dětí je to jasný, je to prostě moderní pohádka s ambicí pobavit i dospělé. My starší kluci jsme v pohodě, máme tam hnědookou Naomi Scott a to nám bohatě stačí k tomu aby jsme nelitovali peněz, děti tam maj krom pohádek i zvířatka a samozřejmě romantická linie pro holky rovněž nechybí. Jak je to s hlavním hrdinou neumím říct Mena Massoud měl na mě moc velkou pusu i oči. Na své si přijdou rozhodně milovníci karnevalů, protože příchod Aliho do města hýří barvy, tancem, zvířaty, lidmi, prostě pompéznost osobně.Will Smith po delší době na českým plátně nového Aladina táhne, což je především díky digitálnímu pojetí Gina a jeho kouzel- těch především (což nemyslím vůbec zle ). Na to jak jsem se toho bál a čekal že mě kýč dobije pod sedačku jsem byl velmi mile překvapen, že se dá udělat v dnešní době pohádka jejiž sledování se nemění v horor. Někde na hranici mezi 3 - 4 * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Výtvarnice filmu Gemma Jackson byla pověřena úkolem stvořit pohádkové město Agrabah. Představovala si ho jako bránu do východního světa, jako město plné pestrých barev, rozmanitých kultur a nejrůznějších zvuků. Inspirovala se především marockou, perskou a turskou architekturou a do svých návrhů zakomponovala prvky arabské, indické a jihoasijské kultury, protože Agrabah je městem, které se nachází na Hedvábné stezce, kde bylo možno narazit na vlivy ostatních kultur v této oblasti. (Zdroj: Falcon)
  • Během písně „Prince Ali“ je scéna, kde je džin (Will Smith) oblečen jako tanečnice, což Will Smith zvládnul již ve snímku Wild Wild West (1999). (LaserJet)
  • Produkce měla původně začít již v červenci roku 2017, ale byla posunuta, jelikož Disney měl problém najít ty pravé herce do rolí Aladina a Jasmíny. (MeanWhile)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama