Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

G04T 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům názor na tvz. Lgbt komunitu neberu, jsem s tím názorem v pohodě. Co už v pohodě není je scénář. Tenhle příběh tu byl už stokrát a jednou. Režisérka není režisérka a scénáristka nepíše (jedna a ta samá osoba) . Takhle bych popsal moje pocity z tohodle filmu. Dal jsem jednu hvězdu za Plesla, ten fakt bavil. Někde jsem se i zasmál (Měl jsem se smát???). Nepovedlo se to ani přesto, že tam byli dobří herci, ale jak už u českých herců bývá, zchramstnou všechno pro prachy i kdyby to měla bejt stejná sračka jako Ulice. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motívky budiž. Ale pravděpodobnost tohoto propletence a jednání některých postav (soudkyně) jsou donebe volající drzost na divákovi. Olga to trochu přepískla, protože chvílemi z toho vykukovala celkem příjemná záležitost s hodně velkým nakouslým soustem. Josef Trojan - držení míče 60 % Klára, 40 % Ivan! Vanda má něco společného s Halinou P? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První český film v tomto roce a hned první rozpaky. Jako základní chybu co jsem těžce pobíral, byla časová posloupnost ve který se příběh odehrával a nápisek "ten rok" na orientaci nepřidá. Další věc jsou některé scény, které museli být napsaný asi na silvestra, protože by mě tedy velmi zajímalo, jak můžou žít mladý lidi, většinou nezletilý v komunitě bez vidtelných příjmů i když to bylo "ten rok" , možná "ten rok" bylo všechno zadara, nevím. Scéna s jachtou, to byl snad joke, to když jsem viděl, tak jsem měl větší oči než hurvínek. Scéna s malou Johanou Rackovou mě přišly zbytečně doslovné, byly by silné i bez toho. Taky by mě zajímal větší záběr na postavu soudkyně. Abych tady do filmu jen nepálil ostrejma. Film má kvalitu i v hereckých výkonech, taková Ivanka Chýlková to je prostě radost tu ženskou sledovat v libovolný roli. Majitel skvělé hospody v Nižboru je pořád sympaťák i když hraje ne zrovna sympatické postavy. Jarda Plesl zahrál svou svini tak, že by klidně mohl jít do výkladně skříně chlapů - ubožáků na prestižní pozici. Dětské role taky v pohodě, docela jsem zvědav jak se bude vyvíjet kariéra Johany Rackové. Celý film jsem pochopil jak ego a sobecké chování dospělých může tvrdě ovlivnit dětství a to je určitě skvělý námět a tleskám za něj. Bohužel se silně nepovedl scénář. Budu na Olgu mírný, protože mám pocit, ž ten film to tady dostane sežrat a já si zae i přes zásadní výhrady nemyslím že se jedná o úplnou zbytečnost. Dávám tři se zavřenýma očima. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Musím kroutit hlavou nad 42 procenty. To si teda představit mnohem horší filmy, které mají i nad sedmdesát procent, které by si zasloužily takové nízké číslo. Mně to přišlo jako velmi pěkný český film, jenž mě vzal za srdce, občas to bylo už poměrně dost smutné. Scénáristicky by si film zasloužil určitě trošku vylepšit, avšak to je jen drobný střípek negativ. Usmívám se nad obsazením téměř celé rodiny Trojanovy, už scházel jen nejslavnější Ivan. A potěšilo mě natáčení na ulici, na níž bydlím, takže i z toho důvodu nemohu hodnotit nijak špatně :-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Představa některých umělců o rodinných dramatech běžných lidí je úsměvná. Dlouho tady nebyl větší vztahový guláš. Vrcholem je samozřejmě soběstačná komunita plná drogově závislých mladistvých. Dabrowská by toho chtěla hrozně moc sdělit o stavu dnešních rodin, ovšem část linek ani není schopná dotáhnout do konce. Pleslův psychopat vyčnívá, ale ve finále se tam vlastně vůbec nehodí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama