Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

tufr 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Opakuji - není to komedie! I kdyz to prvních 30 minut vypadá jako komedie, tak se z toho vyklube depka jako prase která teda zase skonči happyendem..... Co musim pochválit je cast.... jo samozrejmě mraky tzv. Bardů si jede to své a jsou super, ale v tomto filmu váli mládí herci - počínaje Trojanem a konče mladou představitelkou jeho sestry .... za mě never more vidět ale 60% důstojných! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak si matně vzpomínám, byl tento film částečně prezentován jako "volné pokračování Samotářů", což samozřejmě není vůbec žádná pravda. Jedná se o velmi komplikované vztahové drama, jehož komplikovanost vyplývá ze zvoleného způsobu vyprávění (někdy až nesmyslné a nenavazující střihy doplněné o titulky "ten rok") a z velkého množství postav a jejich mikropříběhů (mimochodem dost nerealistických příběhů). Režisérka a scenáristka v jedné osobě bohužel nedokázala svoje dílo ukočírovat a opírat se tak může jenom o slušné herce, zejména Plesl si svého násilnického hajzla hodně užívá. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, závažné téma ovšem zpracování je na úrovni venezuelské telenovely. Nejsložitější je situace u tria Yvetta, Sylva a Roman, kteří mají mezi sebou různé vztahy a přou se o dítě (Ríšu). Špatné to je i u opilce Alberta a Kateřiny, kteří se pro změnu tahají o holčičku (Lucku). No mladí Patrik a Bára se už na to nemohou dívat a tak zdrhnou snad někam za hranice ke komunitě, kde se jen tančí, chlastá, fetuje a plodí děti. Z čeho jsou živi, Bůh ví? Jak myslíte, že to dopadlo? Správně, je tu super happyend, kdy se zase všichni mají rádi (pochopitelně jen ti dobří, ti zlí ne!). Tragický film! P.S. Mimochodem takto odebrat dítě matce by nešlo snad ani v Norsku! ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Úžasní ľudia s úžasnými charaktermi a hodnotami. V takejto úžasnej spoločnosti som vždy chcel žiť... No moment, vlastne žijem, pretože všetci sa tam správajú ako píčusi a potom sa čudujú, že z toho prichádzajú kokotské následky. Ono je všeobecne známy fakt, že ženy majú menší mozog a nevedia napísať dobrý scenár a natočiť dobrý film. Ale nie, to bola samozrejme nadsázka, i keď si nie som istý, ktorá časť. Cena za štěstí? Nechápem prečo sa to tak volá, keď nikto vo filme nemá šajnu čo vlastne šťastie je, a čo vlastne chce. A ten koniec tiež nebol šťastný, pretože aj tak skončia rovnako ako ich staršie buznoverzie. Ja mám pocit, že v poslednej dobe prebieha akási neofiacálna súťaž, kto natočí väčšiu chujovinu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva mladí lidé utečou ze svých "nefunkčních" rodin, aby on našel někde svého pravého otce. Chýlková a Hybnerová jako lesby s rodinkou, kterou si zařídili kdysi pomocí sukničkáře Hanáka ( jediná opravdu zábavná postava ). Plesl jako exmanžel terorizátor nové rodiny Pollertové. Má to pár zábavných momentů, ale celkový pocit je hrozná depka, která končí trochu fantas happyendem. Jsem ochoten přehlédnout určité nelogičnosti a časovou nesourodost s vyprávěnými ději i zkratkovité skoky, takže ocením i solidní obsazení za tři hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama