Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva mladí lidé utečou ze svých "nefunkčních" rodin, aby on našel někde svého pravého otce. Chýlková a Hybnerová jako lesby s rodinkou, kterou si zařídili kdysi pomocí sukničkáře Hanáka ( jediná opravdu zábavná postava ). Plesl jako exmanžel terorizátor nové rodiny Pollertové. Má to pár zábavných momentů, ale celkový pocit je hrozná depka, která končí trochu fantas happyendem. Jsem ochoten přehlédnout určité nelogičnosti a časovou nesourodost s vyprávěnými ději i zkratkovité skoky, takže ocením i solidní obsazení za tři hvězdy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Odkojená Knoflíkáři a Samotáři ráda tento film pochválím! Mně sednul výborně a jsem za něj ráda. Fajn scénář, citlivá režie, obsazení (které bylo evidentně poskládáno z kamarádů a jejich příbuzenstva- což není nikterak na škodu), vynikající herecké výkony a už i samotná přítomnost Davida Černého, to vše mě potěšilo. Líbilo se mi to celé, nemám potřebu řešit, nakolik jsou určité situace reálné, film mě bavil a s chutí se na něj mrknu znova. Je z něj cítit, že natáčení probíhalo v dobré atmosféře. To mladinké krásné děvče, jak jsem se dočetla dcerka paní režisérky, to musí na svém herectví ještě pořádně zapracovat, ale věřím, že to půjde. ;-) Mrzí mě, že se film lidem nelíbí, ale doufám, že si své publikum nakonec najde. Těšilo mě. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lidi si myslí, že ví, co od života chtějí, ale většinou to nevědí. Někdy to ale dostanou, když mají štěstí.. Téma možná zajímavé, ale v jiných rukou a hlavě. Příliš nonsensů, příliš hysterie, příliš tvůrčí nejistoty. Zůstaly jen dva poznatky. Mladý Trojan se potatil a Řezníček jako nadržený lachtan je naprosto dechberoucí. Mohl by mít výběh hned vedle Justina Longa ze Smithova Mrožího muže.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká tá klasická česká dráma. Čo si pod tým predstaviť? Zopár známych hercov a mix všetkého, čo je in. Od rozvrátených rodín, útek z domu, alkoholizmus, cez dejové zvraty, plač, lezby až po emotívny happyend. Veľmito chcelo byť moderné, veľmi to chcelo obsiahnúť problémy strednej triedy a divných rodín. Bolo to ale len úsmevné a koniec koncov úplne zbytočné. Nikoho tie drámy z bežného života nezaujímajú, keď ich žijú. 1 z 5 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Naštěstí žiji skrze své studijní obory naprosto mimo realitu, takže mi mnoho údajně absurdního tohoto filmu přišlo jako milé či zcela přirozené - e. g. squatt. Ale neříkejte mi, že si pro vaši dceru dorazí cajti uprostřed noci, aby ji ze zákona odvedli k otci bez jakýchkoliv osobních věcí a s buranským zacházením vůči rodince (a to si obvykle o našich strážcích zákona nedělám takové iluze). Film je mile progresivní, tvrdě twisted, jen je škoda, že Hanák na konci nekýchal, tuším, že by to z filmu udělalo krásňoučké absurdnum hodné zapamatování si. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno