Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (163)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Seriál rozhodně má potenciál. Prostředí jakési fantastické země s různými tvory a světy je nekonečnou studnicí různých vtípků jak už dokázal Terry Pratchett ve své Zeměploše. Bohužel Matt Groening není Terry Pratchett a tak možnost bořit různá Fantasy klišé zůstala zoufale nevyužita. Vlastně tu máme jen o trochu obhroublejší humor než v Simpsonových, který nám předkládají postavy, které prakticky kopírují ústřední trio z Futuramy a nedodávají nic vlastního. Luci je fajn zkažený týpek, ale Benderovi nesahá ani po kotníky, Elfo je stejná osobnost jako Fry, ale s Fryem se člověk okamžitě sžije, zatímco Elfo je spíš otravný a Bean jen Leela se dvěma očima. Je to zatím spíš mírné zklamání, protože sem čekal větší využití potenciálu, který má žánr Fantasy a vzhledem k tomu, že seriál jde na Netflixu sem čekal i větší odvahu a nekorektního humoru. Uvidíme co přinese druhá sezóna ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Aj keď ide o iný koncept a formát, nedá to neporovnávať so Simpsonovcami a Futuramou. A tí sú oveľa vtipnejší a údernejší. Zároveň pri Disenchantmente dochádza k určitému rozčarovaniu nad tým, že pri nástupe každej ďalšej série zabudne, čo sa stalo v tej predchádzajúcej, dokonca aj aké charaktery mali postavy. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Disenchantment sice nedisponuje natolik propracovaným světem jako Futurama ani natolik sofistikovaným humorem jako prvních deset sérií Simpsonových ale koukatelné to celkem je, napínavé taky a občas se dostaví i vtipná hláška - postavy jsou navíc nesmírně sympatické, vychlastaná princezna Bean, démon Luci a roztomilý Elfo mají skvělou chemii a interakce mezi nimi je nesmírně zábavná. Matt Groening svůj tvůrčí rukopis nezapře a kresba nese jeho typické znaky, animace je však oproti „žluté rodince" nebo „futuristické podívané" poněkud odlišnější a kouká se na to sakra dobře! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Groening a ľudia okolo neho si nespravili hanbu a celkom som sa po čase namotal. Disenchantment ťaží hlavne z prekrásného dizajnu. Prostredie kde sa odohráva príbeh mi prirástlo k srdcu a postavy sú sympatické (nie všetky som si ale obľubil hneď od začiatku, chvíľu to trvalo). Priamá nadväznosť epizód je zaujímavý nápad aj keď som bol najprv prekvapený že sa takto rozhodli. Predsa len, toto nie je originálne a prepisknué ako Rick a Morty, tam to pasovalo určite viac. Zápletky časom nie sú tak svieže ako na začiatku a humor má tiež od dokonalosti ďaleko. No a séria čislo 4 mi už nesadla. Nechcem povedáť že nudila, len nevedela rozomiať ako predtým a donútila ma znížiť hodnotenie na 3*.  1.séria 7/10   2.séria  7/10  3. séria  6/10  4.séria 5/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Groening zkouší nové prostředí, kde by se mohl uchytit. Po oblíbených Simpsonech a Futuramě tu je toto Rozčarování, z něhož jsem poněkud rozčarován. Standardní okoukaná animace mi už přijde omšelá a nezáživná. Humor mi taky nijak nesedl a žádná postava mi není nijak extra sympatická. Takže ani po třech dílech mě to nechytlo a prozatím ho nechávám u ledu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Královna Oona v mnohém připomíná první dámu USA a manželku Donalda Trumpa, Melanie Trump. Je cizinkou, není první manželkou, není zrovna oblíbená ve své zemi, nepůsobí spokojeně a staršímu manželovi porodila syna. (hansel97)
  • Približne v 22. minúte, keď Bean (Abbi Jacobson) hľadá Lucíka v pivnici, môžeme vidieť v ľavom spodnom rohu obrazovky na vrchu skrine bájny Necronomicon. Jedná sa odkaz na Lesný duch (1981). (DatneZW)
  • Královna Oona mluví v originále zlámanou angličtinou s poměrně silným přízvukem, který působí jako mix přízvuku ruského a německého. (Akrman)

Reklama

Reklama