Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (163)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po rodině Simpsonových ze současnosti přišel Matt Groening a spol s Futuramou z budoucnosti a následně pro Netflix vytvořil Rozčarování z minulosti. V ní jsou opět různé originální postavy, ale koncept je trochu jiný. Každá série má jen 10 dílů, které na sebe navazují a tak vyprávějí jeden dlouhý příběh. Už to není jako u předchozích seriálů, kde 22 dílů v sérii většinou znamenalo 22 příběhů. První dvě série mají co vyprávět, ale třetí a především čtvrtá už jen vaří z vody. Nápady dojdou a už to běží jen ze setrvačnosti. Snad se to zase někdy rozjede. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to avizuje černý humor jakože pro dospělé, na druhou skrze hlavní hrdinku cílí zejména na divačky teenagerky, pochopitelně ty složité a okolím nepochopené. A to jde dost proti sobě. Jedno - dvě zasmání na díl je prostě málo. Pohádkový motiv přitom přináší hafó možností k parodování. Roli Bendera přebral malý démon, ale upřímně, chybí tu vypínací hlášky a důležitějšího parametru pro mě není. 60% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvládnout se dodívat na první řadu Disenchantment je pro fanouška předchozích děl Matta Groeninga poněkud útrpné. Dobré vtipy tam jsou, ne že ne, obzvlášť v druhé polovině.... ale většina je pořád vata, klidně by se to dalo zkrátit na polovinu, když příběh není ničím moc zajímavý, a hlavně to strašlivě vykrádá odjinud. Třeba od Monty Pythonů, od Gaimana, ale v prvé řadě z Futuramy - což o to, samozřejmě jsem čekal silnou podobnost s ní, ale že to bude jen doslovné převedení jejích charakterů do fantasy settingu je dost lame, obzvlášť když ďáblík a elf jsou mnohem nudnější než Bender a Fry. Být mi dvanáct a nikdy nevidět Futuramu, tak asi dobré, ale to by tu nemohly zase být ty permanentní vtipy o sexu (toto by do normální televize nikdy neprošlo). A přitom i to jsou "jen vtipy o sexu", není to hardboiled odvázaná perverze jak u Ricka a Mortyho. 5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dokoukání druhé části jsem se rozhodla, že hodnocení zvýším o jednu hvězdičku. Příběh se nám totiž trochu rozvinul, a i když to není nic světaborného, nemůžu se dočkat na pokračování. Rozhodně to nepostrádalo vtip. Absurdních chvilek a černého humoru tam bylo dostatek, avšak ne každému to sedne. Za mě super fantasy oddychovka s krásnou animací a naprosto božskou a chytlavou znělkou... ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Když si princ Merkimer zkouší paruky můžete si na poličce povšimnout vlasů Frye z Futuramy (od r. 1999). (hansel97)
  • Název „Misadventure“ nebo-li název lodi „Mis adventura“, jak jí říká Elfo, je vidět už plakátu první série „Misadenture Awaits“. (GejmronCZ)
  • Zlá Bean je zde nazvána Xenou, což odkazuje na stejnojmenný seriál. (Duoscop)

Reklama

Reklama