Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že to bude taková zábava! Velmi jsem se pobavil a nasmál! K tomu rozhodně přispěly herecké výkony, z nichž vyniká především Klára Issová. Ale dobré byly i vedlejší postavy, například ďábelský Pavel Kříž nebo 3 Mexičané. Jen se obávám, že zde to bohužel skončí podprůměrně. České filmy po roce asi 2000 pečlivě vybírám, protože většinou mě moc nezaujmou (například všechny filmy na motivy Michala Viewegha). Jsem proto velmi rád, že tento film je onou světlou a navíc velmi výraznou výjimkou. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

No zoufalé to bylo skutečně dosti. Zejména výběr hlavní herečky se skutečně povedl: jedna z našich nejhezčích hereček a ženských vůbec, je obsazena do role zamindrákované myšky, která celou dobu závidí vzhled a štíhlost jiným ženám... tady už si musíme poklepat na hlavičku. Přitom si matně vybavuji, že kniha se mi kdysi docela líbila. ()

Reklama

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plakát a název, viděl jsem režiséra, viděl jsem reakce všech ostatních tady a dovolil jsem si to propojit. Takže ano, už při vstupu jsem čekal křeč a trapnost, hysterickou estetiku, tuny bizarního nonsensu, chromý scénář, který nedokáže být vtipný dokonce ani omylem a trvalý pocit studu za všechny ty alespoň trochu známější herce, jejichž přítomnost zde vskutku implikuje onu titulní zoufalost. Fakt, že i přesto se ZŽDZF podařilo moje očekávání překonat stonásobně pak vlastně trochu vnímám jako kvalitu sui generis. --------------- Přehlédl jsem, pravda, Pawlowské jméno u předlohy a scénáře, proto to jisté zmatení z oněch pokusů o ženské mudroprdství, do kterého se tato - kdysi poměrně svébytná, vkusná a místy i vtipná - dáma s léty propracovala. Rovněž od Renče nelze čekat mnohé, ale tam, kde dříve jeho tvorba alespoň trochu připomínala činnost někoho, kdo aspoň v zásadě ví, jak by alespoň obecně vzato měl (normální) film vypadat, nyní výsledek působí jako když pustíte za kameru dítě, které nejdřív vyzkouší všechna hejblata a následně se vloupá do cukrárny a sní všechno, na co přijde, až po úporný břichabol. Což se vší tou občasnou oplzlostí fakt nepůsobí dobře. --------------- Ale veškerá manýra a ztráta soudnosti stranou (konečně osobně bych snad radši to, než se dívat na film někoho, kdo nejenže filmy dělat neumí, ale vlastně ani nechce, neví proč a v životě snad jich ani moc neviděl, jak bude působit o rok pozdější Ženská na vrcholu), když nejdůraznějším pocitem z filmu je ona až opresivní blbost, ze které je diváku místy nesnesitelně trapně. Proč Mexičan? Proč to mariachi trio? (chápu, že odpověď druhá asi navazuje na odpověď první, ale to mi nevysvětluje proč!) Proč nás to provází celým filmem? Proč ty prenatální, digitální obludnosti? Proč “psychologie”? Proč prase? Proč Martin Kraus? A nevíc z toho všeho - proč transsexuální Kříž? --------------- Na rozdíl od jiných, tento film vám ani zdaleka nemůže ublížit. Ale trpět budete rozhodně. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si předsevzetí, že budu chodit na dámské jízdy v Cinestaru, bohužel to zahrnuje i české filmy jako je tento. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Trapnou podívanou, u které jsem se asi 2x zasmála. Celkově se mi nelíbí, když herec v roli mluví nebo komunikuje s kamerou tím způsobem, že se do ní dívá, v tu chvíli mi to nepřijde jako film, ale jako reportáž nebo dokument. Klára Issová to zvládla herecky skvěle, ve filmu se najde i pár vtipných scén, ale bohužel je to struktura filmu, která se mi prostě vůbec nelíbila a nijak mě neoslovila. Navíc druhou polovinu filmu jsem se vyloženě nudila a zívala jsem a to u správného filmu být nemá. Pro mě podprůměrná česká komedie, kterou už nemusím vidět znovu ani v televizi. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

už pár let žiju v domění,že česká "komedie" svého dna dosáhla a to opakovaně...pak se ale z ničeho nic objeví nový film Filipa Renče a hle...pojem dno dostává úplně nový rozměr.Nevím přesně komu je tenhle ultra bizár určený,ale každopádně dělá blbce z chlapů,hovada ze ženských a hlavně absolutní idioty z diváků.Tendenci vypnout jsem měl každých cca 5 minut,nicméně vytrval jsem protože mě zajímalo co paní Pawlowská a pan Renč považují za humor.To je koneckonců asi největší a jediná deviza "zoufalek".Je to tak neuvěřitelně hloupý film,že divák má snahu ho dokoukat aby se přesvědčil,že se mu to nezdá...0% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Prvá klapka snímku padla začiatkom júla. (classic)
  • Kromě Prahy se film natáčel v obci Pecka, odkud hlavní hrdinka pocházela. (rakovnik)

Reklama

Reklama