Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prostě mi to řekni a budem to vědět oba." Pokud by někdo ublížil bližnímu mému, tak stejně jako Stanley nebudu spoléhat na Boha, ale vychutnám si sladkost pomsty. Já jsem však trpělivý jedlík studené pomsty, kdežto Stanley se rozhodl, že už nebude dědečkem ani majitelem továrny na auta, ale vzpomene si na staré dobré časy, kdy byl ... no to je ale překvapení. Mě tedy celkem bavilo, když Stanley neuměl nastavovat druhou tvář a hledal složitá řešení, ale jeho kámoš Dennis byl rozhodně zábavnější. Ostatní už jen čekali na to, až budou zastřelenými nebo zachráněnými a u toho je poměrně složité neusnout a bavit se. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodina šlape v dobře známých revenge stopách zhruba tak jak by měla. Od střílečky v korejském baru se ovšem vše stočí do krajně béčkových vod, ve kterých se v příštích 20 minutách utopí. Travoltův hrdina, který má zpočátku problém zabít jediného chlapíka, to ke konci rozjede natolik, že před ním vlastně není úniku. Docela škoda. Film měl solidně našlápnuto. 45% ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Noo,, film to špatnej není. Sic působí dost lacině, povrchně, ale koukat se na to dá. Travoltovi asi došly prachy, páč si nechal vytahat hubu a oči, vypadá jak něco mezi Donaldem a Micky Mousem!! a hraje tam asi parodii sám na sebe. Chvílema se mi zdálo, že to s ním fakt sekne. Děj: Drsoň se s jiným drsoněm nasere, a bez ohledu na přesilu a drsnost jiných drsňáků, v zápalu spravedlivosti, vymydlí celý to drsně drsný pseudoměsto. Co zákon nedokázal po řadu let, Micky Mouse Travič pořešil za 92 minut. Fakt borec. Konec je takovej, že ho rozstřílí komando poldů totálně na hadry, picne si fakt každej, no neva, protože se asi 5 vteřin poté Micky Mouse probudí v pohodě ve špitále, vodkrágluje posledního zkorumpovanýho zmrda, a nechá se odvézt do lázní na zotavení, nebo co. To už asi prachy zase má, páč maj Drsoňové na závěr pronajatýho tryskáče. Nebo co. Nebo jak? Jak to vůbec může někdo točit? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Akční béčko průhledný od začátku až do konce, ve kterym se plastickej Travolta marně snaží nechat vzpomenout na svý nejlepší léta. Ne, že by byl uplně neschopnej nebo už příliš starej, jenže silně neoriginální příběh (mstitelů se speciálnim výcvikem už bylo fakt dost) bez jakýhokoliv momentu překvapení nebo vtipnejch hlášek společně s nudnou až podprůměrnou filmařinou (v nejlepšim případě kvalitativně atakující lepší video filmy), ničemu vůbec nepomůžou. Od spolupráce Chucka Russella s Johnem Travoltou jsem čekal mnohem víc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)
  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama