Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie som fakt takmer nespoznal a máme tu ďalší dôkaz, že žena môže byť aj super sexy, aj nezaujímavá puťka. Občasne vtipný štýl film oživil, avšak vôbec nebolo nevyhnutné ho natočiť. Táto krasokorčuliarka nebola žiadna osobnosť. Sem tam mala nejaký úspech, ale prostredie ju ako vidíme vo filme dosť ovplyvnilo a dnes má už tretieho manžela. Nič chvályhodné. Hlavnou myšlienkou filmu bolo pobaviť, a to sa mu žiaľ nepodarilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý příběh Tonye Hardingové a jediný důvod proč jsem si film pustil je fakt, že mám rád sportovní dramata, kde outsider všem vytře zrak, což z úvodu splnilo má očekávání a chtěl jsem pochválit výbornou Tildu Swinton v roli matky, kde jsem se nyní dozvěděl, že to byla Allison Janney, nuž nevadí byla perfektní a odstranit ji po půl hodině je trestuhodná chyba. To je jak by někdo odstranil JK. Simmonse z Whiplashe, bez něj by ten film rozhodně nedostal takové uznání jako teď. K samotné Tonyi, toho bruslení zde bohužel moc není, rivalita vesměs žádná a triky předvádí pořád stejné, spíš se film soustředí na její osobní život a vztah s manželem, který místy připomínal Valku Roseových, ale na to jsem moc nebyl zvědavý. 2 hodiny jsou moc a ke konci se to bohužel už táhne. Plusy- Margot Robbie i Allison Janney solidní, zajímavý příběh. Mínusy- Pomalé tempo. Humor jen v prvních 30 minutách potom absentuje. Nedostatek bruslení a chybí vypjaté intenzivní finále, které bylo například v Borg/Mcenroe. 6/10. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Hardingovou a její aféru si pamatuji jen matně, proto jsem se s chutí vrhla na její životopisný film. Předně, je perfektně zpracován a chvílemi velmi vtipný. No je to takový hořký smích...Neubránila jsem se lítosti nad smutným osudem, který Tonyu potkal. Odmalička bitá, týraná, život bez lásky, matka hotové monstrum, nikde zastání, tréning od tří let a životní podmínky diametrálně odlišné od děvčátek z dobrých, kultivovaných rodin. Dospívání rovněž plné dřiny, dokonce bodnutá vlastní matkou a ve dvaceti nastupuje na scénu další mlátička, manžel. A začínají hádky, rvačky a dokonce i výstřely ze zbraní. Je až neuvěřitelné, že děvče z takových otřesných sociálních poměrů jelo dvakrát na Olympiádu. Holka bez vychování, bez vzdělání, ale schopná, jako druhá na světě a první v USA, skočit trojitého Axela na soutěži. Vlastně mě ani nepřekvapuje, že ji frustrace z neustále nízkého hodnocení rozhodčích (které iritovala svým laciným zjevem a hrubým chováním) vedlo k hanebnému činu, nechat přerazit nohy své soupeřce tyčí. Nikdy se nedozvíme, jestli o plánování činu věděla, ale násilí a rány Tonyu provázely celým jejím životem. Mohlo jí to skutečně připadat normální. Přestože lituji postiženou soupeřku, je mi více líto Tonyi. Kdyby žila v normální rodině, kdyby se dala do kupy s laskavým mužem, kdyby, kdyby..., možná by neskočila trojitého Axela, ale měla by fajn život. Jenomže na kdyby se nehraje a o tom to přesně je... Margot Robbie si Oscara zaslouží! A Allison taktéž.. Vynikající výkon! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedlo, přitom si myslím, že lépe to natočit nešlo. Film je celkově velice svěží, má dobré tempo, nechybí mu originální koncept, Margot hraje jako o život, ale já se jednoduše do filmu nemohla dostat. Pro mě zkrátka jeden z těch filmů, kdy vlastně nevíte, co přesně vytknout, dokážete uznat jeho kvality, ale víte, že za týden si na film ani nevzpomenete. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost uhozený film. Trochu mi to připomnělo Pot a krev, protože hlavní postavy měly svůj plán asi podobně promyšlené. O sport se nezajímám, a tak jsem nikdy o Tonyi a její kauze neslyšel. Muselo to být ale vážně šílené. Tonya si prožila těžké dětství, protože matka na ni byla dost přísná a chtěla z ní dostat to nejlepší. Moc si nepomohla ani v manželství, protože ji Jeff mlátil. Jediné co měla, bylo bruslení. Díky svému neortodoxnímu přístupu to ale ani na soutěžích neměla jednoduché. A po kauze s Nancy už mohla svou kariéru rovnou zabalit. Dost vtipný byl její bodyguard Shawn. Margot Robbie a Sebastian Stan tu předvedli dost přesvědčivé výkony. Skvěle volený byl i hudební podkres. "Dej sem tu bouchačku!" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Margot Robbie, ako predstaviteľka Tonya Harding, sa vo filme objavuje prevažne v rozpätí rokov 1986 až 1994, kedy mala Tonya 16 až 24 rokov. Herečka mala v čase nakrúcania 27 rokov. (Bobek15)
  • Margot Robbie je členkou amatérského hokejového týmu, i tak ale trénovala bruslení více než čtvrt roku před začátkem natáčení, na ledě byla až pětkrát týdně, klidně i několik hodin denně, ale sama prohlásila, že i kdyby trénovala deset let, trojitý axel by nikdy neudělala. Zbytek scén bylo dotočeno pomocí vizuálních efektů. (factoryBrick)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Torontském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama