Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost uhozený film. Trochu mi to připomnělo Pot a krev, protože hlavní postavy měly svůj plán asi podobně promyšlené. O sport se nezajímám, a tak jsem nikdy o Tonyi a její kauze neslyšel. Muselo to být ale vážně šílené. Tonya si prožila těžké dětství, protože matka na ni byla dost přísná a chtěla z ní dostat to nejlepší. Moc si nepomohla ani v manželství, protože ji Jeff mlátil. Jediné co měla, bylo bruslení. Díky svému neortodoxnímu přístupu to ale ani na soutěžích neměla jednoduché. A po kauze s Nancy už mohla svou kariéru rovnou zabalit. Dost vtipný byl její bodyguard Shawn. Margot Robbie a Sebastian Stan tu předvedli dost přesvědčivé výkony. Skvěle volený byl i hudební podkres. "Dej sem tu bouchačku!" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie je asi tou najsilnejšou stránkou filmu. Práve ansámbel vedený Margot Robbie čoby ústredná hrdinka, robí zo snímky tak unikátne predstavenie. Robbie, ktorá je známa predovšetkým ako Harley Quinn, konečne dostala príležitosť naplno využiť svoj herecký potenciál a predviesť sa ako kvalitná a veľmi talentovaná herečka. Do svojho výkonu vložila všetko ako po emocionálnej stránke, tak aj po tej komediálnej. Navyše verne stvárnila tú správnu južanskú náturu, ktorou Harding oplývala. Dohromady tak Robbie predviedla veľmi presvedčivý výkon. Spolu tvorí Ja, Tonya zaujímavú a zábavnú prehliadku, u ktorej sa divák nebude nudiť. Aj keď chvíľami sa príbeh trochu vlečie, tak to doháňa energetickými a svižnými momentmi. Je to snímka, v ktorom sa krížia viac než len dobré herecké výkony, originálne kostýmy a masky a nadupaný soundtrack. A navyše je to film inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa skoro až zdajú neuveriteľné. Ja, Tonya v sebe kríži viac žánrov, je to biografia a čierna komédia s prvkami drámy, odohrávajúca sa v športovom svete. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Působivé koláže reálu a zpracování založené na prolínání retrospektiv, aktuálních dobových záběrů aa vynikajícím výkonu titulní představitelky. Při takové matce a prostředí, do kterého se narodila, vlastně ještě tato americká krasobruslařka dopadla docela dobře. Smíšené pocity mám spíše z prostředí a doby, v níž tato Američanka žije. A s tím je spojena řada dalších otazníků. Otazníků hodně otevřených. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rok co rok nevěříte, že se na přelomu osmdesátých a devadesátých let objevil nějaký další olympijský příběh, který byste neznali, a tvůrci stejně pokaždé něco vyhrabou. Krasobruslařka Tonya Harding ale neměla zrovna životní příběh, kterým by se kde kdo chlubil. Na druhou stranu je tak neuvěřitelný, že by byla škoda, abychom se o něm nedozvěděli něco víc. Příběh měl ale štěstí na tvůrce, protože jej natočili opravdu věrohodně. Třeba Margot Robbie tu byla naprosto k nepoznání. Z hezké herečky se stala americká maloměstská čůza, která má ráda krasobruslení a všecko ostatní ji obtěžuje. To, že jí manžel sem tam ztříská ji přece nezastaví od toho, aby jednou byla slavná, že? Lidská hloupost ale nejspíš jo a já musím říct, že zajímavější příběh olympijské sportovkyně bych si asi nedokázal ani vymyslet. Druhá půlka filmu byla pro mě až neuvěřitelná. Nedýchal jsem a jen pozoroval, kam až člověk může zajít. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srážka buranů jako od bratří Coenů se světem krasobruslení v neuvěřitelném příběhu podle skutečných událostí. Margot Robbie jsem sice nevěřil těch 15 let, ale sportovně nadanou jednodušší blondýnku zvládla výborně. A vlastně mě ani nepřekvapuje, že ještě více cen posbírala Allison Janney za ztvárnění její matky. Jako u každého současného amerického filmu je zase největším omylem tvůrců přestřelená délka (70%). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Herečka Allison Janney jako mladá trénovala, aby se stala profesionální krasobruslařkou. Když jí bylo 17 let, vážně si poranila koleno, když propadla skleněnými dveřmi. Hrozila jí amputace, naštěstí se uzdravila, ale s bruslením musela přestat. (Streeper)
  • Na konci filmu je zmíněna boxerská kariéra Tonye Harding. Ve skutečnosti se v ringu představila pouze šestkrát a její skóre byly tři výhry a tři prohry. (Martrix)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama