Reklama

Reklama

Super Size Me 2: Holy Chicken!

Trailer

Obsahy(1)

Super Size Me 2: Holy Chicken! je americký dokumentární film z roku 2017 režírovaný Morganem Spurlockem. Pokračování filmu Super Size Me z roku 2004 zkoumá, zda a jak se průmysl rychlého občerstvení změnil k lepšímu. Morgan Spurlock zde pracuje na otevření své vlastní restaurace rychlého občerstvení a odhaluje tak realitu, skrývající se za novou tváří amerických fast foodových řetězců. (kukkik)

(více)

Recenze (3)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak trochu propagace vlastního businessu - přesně podle plánu "every good restaurant needs a story". Dokumentární část zobrazující nekalé pozadí kuřecího průmyslu v Americe, hraje druhé noty. Co se týká samotného podniku a nabízených jídel, vidím v tom trochu zradu oproti jeho předchozím aktivitám pomlouvající přesně toto odvětví. Očividně to ale využil ve svůj prospěch a docela mě mrzí, že místo nápravy špatných výrobních procesů, se jim v podstatě poddá a založí na nich svou značku. Ok, vše nejde změnit najednou a myslím, že na to jde zajímavým způsobem, ale stejně mě moc jeho restaurace neláká. Pořád to vypadalo, že stejně používají nějaké umělé, hnusné, balené pečivo a když vidím, jak to maso fláknou do friťáku, tak i přes všechny ty ostatní zdravé a chutné složky to jídlo prostě kurví. Amíci jsou totiž asi tak primitivní, že názory, které tam zazněly, jsou asi jejich mantra: "zdravé nechutná dobře" a "grilované nikdo nechce". A tak, aby nezkrachoval hned ze začátku, dá zákazníkům to, co chtějí. A k tomu nějakou tu osvětu. PS: nejlepší z celého dokumentu, byly zpomalené záběry na malá žlutá kuřátka, které z bedýnek vysypávali jak nějaké smetí... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Spurlock se do toho vrhnul vší parou s kuřecími kamarády a znázornil, jak se vlastně dělá holy chicken frenčíza v klasickém fastfoodu. Tentokrát nepřínáší tolik kontroverze, ba naopak sám na tom dost vidělá, ale s tím, aby nechal nakouknout v přípravě psychologických detailů po všech možných bannerech, které na vás vědomě i nevědomě působí při návštěvě. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Solidní dokument, celkem úspěšně navazující na první Spurlockovo dílo. Závěrečná pointa mně poněkud zklamala ale Spurlock není filmař ale podnikatel-žurnalista-aktivista a tak o něj nemůžu chtít zázraky. Každopádně každým dalším podobným dokumentem se tvář dnešní společnosti a jejího blahobytu roztéká a místy začíná snad i bublat vší tou zkažeností, amorálností a zlem, na kterých stojí celá naše civilizace. PS k událostem okolo M.Spurlocka po natočení dokumentu: už mě vážně s** celá Amerika s jejich sexuálními skandály. Nevím, co má společného tenhle důležitý dokument s vážnou myšlenkou s tím, že jeho tvůrce podváděl svoje přítelkyně? I kdyby byl transvestita a pořádal si doma orgie, netuším, proč by to mělo mít jakýkoli vliv na tenhle film. Bohužel, Amerika si nejspíš vzala román 1984 jako příručku, než jako varování a tak kdykoli se objeví zmínka o tom, že kdokoli slavný (kromě politiků, samozřejmě, ti to mají povoleno) podváděl partnera či měl nějaký sexuální delikt, celé jeho dílo je zavrhnuto a jako tvůrce skončil a to ať už se obvinění prokážou jako pravá, či nikoli (viz, momentálně Johnny Depp). Ale s hony na čarodějnice mají v USA dlouholetou tradici, když nejde o rasisty na vlivných postech, tak jde o komunisty, když ani o komunisty, tak o homosexuály, když ne o homosexuály, tak o pedofily a když ani o ně, tak o sexuální delikventy a nevěru - zkrátka, kdo chce psa bít, hůl si najde akorát je hrozně zajímavé, že zatímco v jiných směrech celkem fajn lidi jsou vždycky "odhaleni" a jejich kariéry řádně pohřbeny mravní policí, ta největší hovada sedí ve svých postech dál a ve výsledku nechávají ty první řečené zavírat. ()

Reklama

Reklama