Reklama

Reklama

K smíchu

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 8 h 50 min (Minutáž: 22–32 min)

Tvůrci:

Dave Holstein

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella, Judy Greer, Justin Kirk, Cole Allen, Juliet Morris, Juliocesar Chavez, Ginger Gonzaga, Kelly Coffield Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Jim Carrey hraje v tomto komediálním seriálu Jeffa, jehož alter ego Mr. Pickles je ikonou dětské televizní zábavy, vzorem laskavosti a moudrosti pro vnímavé mladé mozečky a rodiče, kteří s ním vyrostli. Jeffovi se tak na silné značce podařilo vybudovat úspěšné mnohamilionové impérium. Když se však jeho rodina – manželka, dva synové, sestra a otec – začne postupně rozpadat, Jeffův život má k pohádce daleko. Zbožňovaná celebrita se rázem ocitne v krizi, kterou nedokáže zvládnout. Následkem toho začne tenhle dobrák v krutém světě pomalu přicházet o zdravý rozum, což je sice legrační, ale současně velmi skličující. (HBO Europe)

(více)

Recenze (64)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Gondry, čo môžete od neho čakať ? zvláštnu atmosféru ktorá je jedinečná a nezameniteľná. Nikdy nepôsobí ako gýč a nikdy ako smiešna. Konkrétne v tomto seriály je všetko ponorené do temnej nálady až ťažkej depresie. Seriál klame telom a ak nemáte radi Gondryho ruky a oči preč ! Jim Carrey aka Jeff aka Mr.Pickles je písaná priamo na telo keďže sám Carrey je v prvom rade výborný charakterný herec, v druhom rade sám v súkromí trpí depresiou a v treťom rade je to komik...nesklame v žiadnej rovine tak ako vás nesklame tento skvelý seriál. Alahu akbar. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Carrey je výborný a atmosféra taky, ale bohužel celý seriál (a prakticky v každém díle) působí, jako že se bojí jít až na dřeň. Příležitostí bylo, že bych je nespočítal, ale seriál vždycky na poslední chvíli ucuknul a navrátil naději nebo status quo (rozbitý mobil, plyn v domě). Podívaná je to ale příjemná, jen jsem doufal ve víc. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto originální seriál, ve kterém se dějou věci skutečně ze života. Jediný, který není příliš ze života je ústřední postava pana Picklese. Jak jsem už psal v komentáři k druhému dílu je to postava snová. Pravdomluvný, nesobecký a všem, i svým sokům přející člověk. Takový je Mr. Pickles! Kolem něj se odvíjí obyčejný, ale skvěle podaný příběh. K smíchu tu není skoro nic, je to jen obal. Vevnitř je to smutek, nedorozumění, deprese. Člověku proběhne spousta myšlenek a mnohému musí dát za pravdu, např. tomu nenaslouchání dětem. Jimu Carreymu odpouštím všechny ty rádoby vtipné pitvořící role, protože zde podal vynikající výkon a jen takto, v podobných kreacích jej chci vídat. Jednoznačně za 5 tomuto neobyčejně obyčejnému seriálu. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Jim Carrey v těžce depresivním módu, který maskuje za nevinný úsměv. Velmi povedená dramedy, která místy baví a místy zase dojímá. 8/10 ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Tento seriál absolútne NIE JE komédia. Je to neskutočne otravná, nudná a frustrujúca tragédia. Hlavné postavy a to, aké majú vzťahy reprezentujú všetko, čo je zlé na súčasnej spoločnosti: Vykastrovaný submisívny chlap, ktorý si nevie dupnúť, drbnutá exmanželka, ktorá vyžiera bývalého manžela a nedokáže si priznať chyby a obviňuje všetkých naokolo, rozmaznané debilné decko, ktorému nikto nevie vysvetliť ručne, ako sa má chovať a americký právny, hlavne rozvodový systém, ktorý to celé podporuje. Nemohol som to pozerať, pretože sa vo mne vždy varila krv. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálový úkaz o jedinečném spojení Michela Gondryho s Jimem Carreym, který se už jednou naplno projevil u Věčného svitu neposkvrněné mysli.. Jim coby Jeff "Mr.Pickles" je hlavní postavou dětského zábavního pořadu, v němž rozesmívá a baví děti po celém světě a pro většinu z nich je i životním vzorem. Ale je Jeff i takovým hrdinou i mimo obrazovky.. Právě, že ne a K smíchu servíruje náhled do hroutícího se Jeffova života, v němž není nic tak růžové jako v jeho pořadu. Ztráta syna, rozpadající se manželství a začínající se krize středního věku, copak se tohle může nepodepsat na vzhledu celé televizní show.. K smíchu je skoro až vhledem do Jimova skutečného života, z něhož řadu i těch nejhorších zážitků propsal do tohohle projektu a i on zpětně uznává, že mu v řadě ohledech K smíchu pomohlo složité životní období překonat a ukázat lidem, čím opravdu ačkový herec trpěl.. Gondry to nedá divákovi zadarmo, bude mluvit v hádankách, využije obrazu jako vypravěče, ale pokaždé když je to třeba uvede diváka do tak silné melancholie, že se K smíchu vyrovná jen máloco. Nebyla to legrace a skutečně s žánrem komedie to má pramálo společného, ale právě tam jsou Carrey s Gondrym nejsilnější a dokáží ty nejhorší emoce vystihnout prostřednictvím postav zcela živým způsobem.. První série je vynikající v reflexi nad vlastním životem a dělání těch správně posouvajících životních rozhodnutí, ať už je cena jakákoli. Navazující pokračování se dlouho hledá, více experimentuje s vyprávěním, aby ale stejně dokázalo i s oklikou nakonec sepnout.. Ze K smíchu mi bylo do pláče, ale za doprovodu nejmilejšího průvodce na světě Jima Carreyho jsem si to nesmírně užil a jsem moc rád, že se s námi Jim dokázal o svůj kus zase podělit. // Nejoblíbenější postavy - Jeff Piccirillo (Jim Carrey), Deidre Perera (Catherine Keener), Seb Piccirillo (Frank Langella). --- 1. série - 90%. 2. série - 75%. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Výborná série, která střídá depresivní, vážné i vážně vtipné momenty... hvězdné obsazení kterému vládnou skvělí Frank Langella a Jim Carrey... kouzelné zpracování maňáskového světa, který by klidně mohl existovat a nejspíš by měl i úspěch (ikdyž on tu vlastně podobný existuje v podobě Sesame Street)... u některých scén se opravdu nešlo nesmát nahlas (třeba završení vánočního projevu Mr. Pickles-Sanem :_). ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel, že je v éteru seriál s Jimem Carreym, byl jsem poměrně skeptický, protože ačkoliv je Jim jedním z mých oblíbených herců, tak jeho (jinak úžasně vtipný) humor občas hraničí s nevkusem. Proto jsem byl příjemně překvapen, že Kidding je absurdní a chladná dramedie, ve které Jim Carrey uplatnil svůj talent, o kterém se tak často polemizuje ať už v pozitivním nebo negativním slova smyslu. Jeff Pickles byl podle mého zahrán výborně, protože stejně jako jeho seriál, je i ona postava a výkon svého herce, dost nekonvenční. A slétli se tedy diváci kolem Kidding, kvůli Carreymu, určitě je to neuspokojilo tolik jako mne, ač si zaslouží uznání u jiného typu publika, kam shodou okolností spadám. Kidding dává dohromady věci, které se v takových kombinací vidí jen zřídka. Seriál šokuje hlavně kontrastem mezi dětským světem Mr. Picklese, v naivním obalu, a černým humorem a zápletkami, ze kterých vás doslova mrazí. Já tento nekonvenční seriál určitě považuji za nejlepší novinku roku 2018. ()

stihac10 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si zaslouží chválu ze všech stran.. 10/10 po 2. Řadě. 9/10! Nejlepší seriál roku 2018! Vrcholný výkon Jima Carryho. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

HBO opět skóruje a servíruje vybranou vizuální lahůdku. Dost nekonvenčně zpracovaný příběh Mr.Picklese, hvězdy televizní maňáskové show v brilantním provedení Jima Carreyho. Kdo ho máte rádi, oceníte, kam to herecky od dob Ace Ventury dotáhl. A pokud jste ještě k tomu fandové anglosaských dětských televizních show s mupety a podobnými maňásky, pak máte další důvod, proč Kidding nevynechat. Ale pozor! Rozhodně to není komediální sitcom. Tvůrci frázi z titulku přeložili jako „K smíchu“, ale příhodnější je slangový výraz „to si děláš prdel…“ Scénáristé v geniálně vystavěném příběhu, rozprostřeném přes dvacet dílů velmi krutými noir situacemi a vtípky rozhodně nešetřili. Chvílemi se ale svojí inspirací a chutí jít proti diváckému očekávání ještě dál „za hranu“ nechali unést natolik, že některé díly (zejména S02e05) byly skoro k nepřežití. Naštěstí jsme s přítelkyní nevypnuli a poslední díly druhé série po dost nevydařených epizodách 4 až 6 za ten náš čas nakonec stály. Třetí řadu nevyhlížím a nestojím o ní, dvacet epizod mi ze života Mr.Picklese stačilo. A asi se už k tomuhle seriálu nevrátím, ovšem rozhodně nelituju, že jsme ho viděli. S přítelkyní mimořádně hodnotíme shodně, oba dáváme vysoko za 80%. ()

slamic5 

všechny recenze uživatele

S druhou řadou přichází ještě větší absurdno a každý díl je něčím originální. Přidávám pátou hvězdičku, protože podobná směs stylů se jen tak nevidí. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane jedno úžasne vydarené dielo, či už scenáristicky, režijne, herecky, hudobne... Išlo do toho určite veľa lásky a snahy a zanechá to silný dojem. Na druhej strane sa opäť nevyhneme klasickým seriálovým motaniciam a chodením okolo horúcej kaše, čo na úplnom konci prvej série začne byť dosť vyčerpávajúce. Stále u mňa prevládajú pozitívne pocity z poctivého, inteligentného diela, ale zároveň ma tá neustála spleť negativity začína ubíjať a frustrovať. Keď už to aj na sekundu vyzerá na svetlý moment a zdá sa, že si môžeme konečne vydýchnuť, tvorcovia nám vzápätí naservírujú ďalší "shitpie". Keby seriál skončil dve minúty pred koncom prvej série, bolo by to dokonalé dielo, aj napriek otvoreným otázkam. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

tohle jsem necekal.. pro me serial roku (z novinek, glow je jinde) ||||||||| edit po 2. serii: musim snizit minimalne na 4 hvezdy, velky propad podle me, ani si nepamtuju, co se tam udalo -_- ()

Reklama

Reklama