Reklama

Reklama

Přes kosti mrtvých

  • Polsko Pokot (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Polsko / Německo / Česko / Švédsko / Slovensko, 2017, 128 min (Alternativní 124 min)

Obsahy(1)

Skrze energickou a značně excentrickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme  vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve kterém se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a 'jiných' obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (140)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, na jednu dobře napsanou a dobře zahranou postavu je tu další, která je naopak hrozně zkratkovitá a šablonovitá, což by možná nebyl až tak kruciální problém, kdyby Přes kosti mrtvých nemělo dvě hodiny, které jsou zčásti naplněny scénami, kde nefungují potřebné emoce a výsledek je prostě někde na půli cesty, něco fajn, něco ne, pár slušnejch záběrů s ježkama a jiným zvířectvem.. Naštěstí je tu funkční závěr, který dokáže napravit pocit z hluchých a nudných míst a výsledkem je tak nakonec totálně krystalickej průměr se zábavně magořivým a broukočmuchných Krobotem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hovado lovec podnikatel, hovado pytlák, ultra hovado kněz, hovado předseda, liknavé policejní hovada. Muž je tu zkrátka jen za legislativou kryté šovinistické hovado, dokud se postupně neobjeví pár podivínů, co se postaví na stranu fauny a občas hysterčící divoženky Janiny. Způsob, jakým jsou profilovány postavy a styl, kterým jsou žánry lepeny do nějaké soudržného celku, kulhají za vizuální stránkou a morálními stanovisky mimo překračování Rubikonu. Takhle se to přejde jak genocida lesáka rumělkového.. Apropo, co tam zkouřený olomócký entomolog pěje House of the Rising Sun, když tam patřilo žuchty čvachty piškumpré od Kukury z Trháku! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krajina, kde se příběh odehrává byla nádherná, úplný balzam na duši. To se musí nechat. Jenom ty lidi jsou tam dost divní. Tak nějak až deformovaní a samorostlí. Ale takoví se dají najít všude na světě. Očekávala jsem mnohem větší moralitku a mnohem větší psychologickou propracovanost postav, abych se nad tím mohla pořádně zamyslet a ne si jen říct, že je to divný film. Ta kriminální zápletka mohla být taky propracovanější. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, ma to cez dve hodiny, a cele je to taky ... sivy sedivy priemer. Film obsahuje jednu dobre napisanu postavu, ale druha postava je sablonovita a jedna zmatene. Plus este dve hodiny sa pozerat na to ze seria vraz sa dokonca stretla s obecnym nezaujmom - lebo na programe dna je lov zveriny - tak to Holland prestrelila, a to tak, ze velmi! Humoŕ tu tentokrat samozrejme nebude, jednak humor je vec vazna a jednak ma nic nenapada - jo a uzivatelovi menom verbal dochadzaju napady a humor sa jaxi sere. No nic, spat k filmu - rezia este jakz takz na urovni, ale nedokazal som sa dostat do filmoveho tempa - fakt ma to nebavilo, a hodne scen som musel pretacat. K silnym strankam patri namakana kamera, aj ten kostolny zbor mal nieco do seba ... no a flesbeky na urovni. To bude za mna vsetko, tentokrat bez prdele, bez humoru : 50 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

3/4 filmu sa nesie v duchu kritiky týrania zvierat. Teraz už rozumiem tomu, prečo užívateľ "whack", bez mihnutia oka, ako milovník dokumentárnych filmov (nie len) o prírode, udelil 5 hviezd. Obsah zavádza, a tak i moje hodnotenie treba vnímať s rezervou, keďže som očakával úplne odlišnú story. Každopádne, snímok prezentujúcu takúto myšlienku, doslova atypickým spôsobom, stojí za pozornosť už len zo zvedavosti. Akurát ten úplný záver (nie rozuzlenie) sa mi vstrebával pomerne ťažko. Ale tak, každému podľa chuti .. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. února 2017 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama