Reklama

Reklama

Crassus vyráží za Spartakem, jehož lidé táhnou krajem a osvobozují otroky. Crassovi zvědové je však nemohou najít. Agron mu chce pomoci, ale neudrží meč. Spartakus chce bojovat a zdržet Crassa, než Agron a Násir odvedou ostatní přes hory. Crassus se připravuje na bitvu a truchlí. Caesar konečně zjistí, kde je Spartakus. Crassus nechá Kore poslat zpět do doprovodného tábora. Laeta chce počkat na Spartaka na úpatí hor. Spartakus je rád, že Agron jde s ním. Loučí se s ostatními a táhne proti Crassovi. Crassus pozve Spartaka na schůzku, mluví spolu beze zbraní a o samotě. Nakonec si podají ruce a rozejdou se. Spartakus prozradil Crassovi, že jeho syna zabila žena. Crassus se vrátí zpět do tábora a zuří. Spartakovi se stýská po ženě a po domově. Chce, aby ženy zůstaly žít, a proto musí bojovat. Chce, aby velel Ganekos. Crassova armáda je obrovská, Spartakových lidí je daleko méně. Spartakus k nim promlouvá a motivuje je. Začíná obrovská bitva... (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé, dojemné, strhující. Brečel jsem. Jeden z nejlepších seriálových dílů všech dob. Strhující vyprávění příběhu díky dokonalému scénáři. efektům, úžasné hudbě a v neposlední řadě i díky vynikajícím hercům. Děkuji všem, kteří se na tomto seriálu podíleli, za vynikajíc¨í podívanou, která nemá v historických seriálech obdoby. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Give me a sword.“ Spartakus vymyslí svoj plán na oklamanie súpera, kedy viacero víl napáda skoro naraz a každý z jeho ľudí hovorí preživším, že je on. Úspešne tak mätie Pompeiových mužov. Agron nemôže v ruke po ukrižovaní držať meč, tak mu Nasir vymyslí štít s dierou pre meč pripevnený o roku. Posledná veľká bitka seriálu je epická. Spartacus má pripravené veci v zálohe, no organizáciu Crassa nemôže zvládnuť. Gannicus lapení medzi usproriadanými radami ťažkoodencov nedokáže využiť svoje schopnosti. Zvíťazil rozum a kontinuita nad nepripravenosťou a naklánaním si rizika. Dve kopije v Spartakovom tele ale boli epické, Crassove slová pred chystaním prebodnutím tiež, rovnako ako Spartakove na konci síl. Dôstojný záver seriálu. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)

Reklama

Reklama