Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, co to znamená “hipsterský” film/seriál. // Netflix se snaží oslovit široké spektrum publika, v tomhle případě se rozhodli zacílit na teenagery znuděné svým blahobytem. Nechci moralizovat, to vůbec, ale to, že je něco “jinaké” (rozuměj: jsi strašně cool outsider, jakkoli bizarně to zní, který se už ze zásady musí vymykat), ještě neznamená, že je to dobré (rozuměj: v Buffalo bylo víc zábavy, viď, Vincente). // Nechcete si raději zahrát Funny Games, když už se rak nudíte, hajzlíci? ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to na doporučení, že je to fakt pecka. Není. Pro mě určitě ne. Koncentrace úchyláren a divných lidí ještě hloubku nedělá. Někomu to prý připadalo černohumorné, tak to sorry, ale z tohoto soudku tam nebylo k nalezení ani deci. Možná někomu přišlo ftipný, jak jsou oba hlavní hrdinové mega nesympatičtí, tak to jedině. A osm dílů rozkouskovat po dvaceti minutách - to byl teda taky úža nápad. Úplně nejvíc mi ale vadilo, jak se to celé tvářilo originálně a totálně cool, přitom scénář byl tak pitomoučký, že ho museli mít napsaný dřív než vypili sedmičku vína. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jedinej opravdovej seriál ze života vy kreténi", napsal o tom nějakej moula v diskusi pod jednim dílem. "Přehypovaná teenage rádoby existenciální hipsto sračka", píšou další. Aby mě jedno nebo druhý provokovalo jsem asi už moc starej =). Pravdu nemá nikdo (nebo všichni). Co se nedá sporovat, je fakt, že největší devizou tohohle seriálu je jeho pouhých 8x20 minut =). Bral jsem to jako takovou trochu netradiční hříčku na daný téma a zejména díky zvolenýmu formátu jsem se u toho i celkem bavil. Jen po těch všech ohlasech na velký finále jsem fakt čekal něco víc, než úplně tuctovej úteso-visák. Bejt v závěru cokoli fatálního, šel bych vejš. (65%) ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celkom rozumiem ľuďom, ktorý tento seriál zavrhujú, pretože ich príliš iritujú hlavné postavy a ich správanie. Mňa iritovali tiež, v prvej epizóde, možno kúštik v druhej. Kľúčom k ich obľúbeniu je však uvedomiť si, že nesledujeme dramatické osudy mladých ľudí na pozadí ich rozvíjajúcej sa lásky, ale proste len čiernohumornú poloabsurdnú tínedžerskú road movie preplnenú bizárom, a užívať si jazdu. Kamera a strih ma nesmierne bavili, aj herecký výkon mladého, no a čerešničkou na torte je skvele namiešaný 50tkový soundtrack. Dokonalé to nie je, ale ako jednorázová kratochvíľa na dva netflixové večery to dosť funguje. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny mých spolukomentujících kolegů si nemyslím, že The End of the F***ing World je nutně seriál o asociálních, psychopatických puberťácích pro asociální, psychopatické puberťáky. Že by se naši mladí měli v hlavních postavách shlížet. A i kdyby, za tímto seriálem se rozhodně neskrývá žádný alarmujícně zdvižený prst á la Joker ve stylu "takhle to dopadne, nebudeme-li naším mladým naslouchat", protože děj je tak (zábavně) vyhnaný do absurdna, že si nikdo nemůže myslet, že by se tohle doopravdy mohlo stát. Je to spíš takový obecný pocit, kdy vy nerozumíte světu a svět nerozumí vám. A tenhle pocit nekončí ve dvaceti. Ale zřejmě je to uvěřitelnější u sexuálně neposkvrněných náctiletých, s kterými mlátí puberta, než u dvou rozvedených padesátníků s krizí středního věku... Každopádně - jakkoli je to celé pesimistické a depresivní, tak právě extrémnost děje, kdy jsou naši hrdinové zmítáni sem a tam, z průseru do průseru, spontánními rozhodnutími, snímá z tohoto seriálu jakékoli znepokojení. Je to jednoduché, přímočaré, vtipné a přes absurdnost i v dílčích věcech uvěřitelné. Druhá série trochu nečekaně přivádí na scénu třetího psychouše v podobně Bonnie a zároveň zajímavě vrací na scénu starého prasáka ze série první. Rozhodně to není nějaký převratný počin, ale v rámci jeho krátkosti a jednoduchosti jsem si ho velice užil a rád se k němu někdy vrátím... 100% (1.-2. série - 100%) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Na rozdíl od ostatních seriálů, které používají filtry ke zvýraznění a odlišení vzpomínek, jsou zde vzpomínky vyobrazeny v poměru stran 4:3. (ČSFD)
  • Ačkoli oba hlavní představitelé hráli postavy, kterým je v seriálu 17 let, ve skutečnosti jsou mnohem starší. Představiteli Jamese (Alex Lawther) bylo v době natáčení 22 let a představitelce Alyssy (Jessica Barden) bylo 25 let. (Nelitos)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama