Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt neuvěřitelnej nekorektní nářez! Už jen ta písnička u úvodních titulků, nebo princův orchestrální budíček a obsluha při ranní hygieně. Královský penis je čistý výsosti. Princ už ale odrostl dětským střevíčkům a další věcí na jeho programu je svatba, kterou mu domluvil otec. Kupte si zásnubní trička! Pojďte! Všichni si kupte zásnubní trička! Není nad pěknou a oddanou manželku, ale: Koukám, že si rozumíte. Rozhovovor prince s jeho nastávající bylo opravdu silné kafe. A teď zvuk opice. Tahle nepřipadá v úvahu. Kde ale najít ženu hodnou urozeného prince? Queens! Takže hurá koupit letenky a letíme Concordem, hezky první třídou, hledat nevěstu do NY. Nejdřív je ale potřeba zapadnout mezi ostatní a ubytovat se v nějakém normálním hotelu. Je to ostuda co udělali tomu psovi. Teď už stačí jen sehnat si dobrou práci a úspěch u žen je zaručen. Ještě by to chtělo nějaké kulturní rozptýlení. Sexy bonbónky! Hrají pěkně, co říkáte? Škoda že je nepozvali na svatbu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze starých časů Eddieho Murphyho. Eddie zde hraje prince jedné africké země, který se nesmířil s nevěstou vybranou rodiči, ale odjel do Ameriky aby si našel svoji lásku. Spousta skvělých vtípků, již tehdá narážky na copyright (McDowell vs McDonald), spousta skvělých herců (např. malé roličky Cuby Goodinga, Jr. a Samuela L. Jacksona), vazbý na předchozí Murhypho filmy (Záměna). Prostě hodně vydařená komedie... ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Black Panther, kdyby Wakanda neobjevila vibranium? Kdepak, nuda k chcípnutí. Na komedii má film málo vtipů a odvíjí se opravdu pomalu, řada vtipných scén na dnešní dobu trvá hrozně dlouho, než se dojde k pointě, kterou už jste mezitím asi uhodli. Film je spíš romantický, ve stylu naivních dobroserských amerických filmů z třicátých let. Ne, že by neměl potenciál, ale režisér ho prostě nevyužil a radši nás mučí otravnostmi jako dlouhá taneční sekvence na začátku, drzého humoru typu "princův úd je čistý" obsahuje bohužel málo. Eddie Murphy hraje slušně, jeho parťák Hall je vtipný a pár komických figurek jako správce budovy pobaví, měl to ale dělat někdo lepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád debilné grimasy, idiotský smiech a vypleštený ksicht afroamerického blba Eddieho Murphyho. A čím ďalej mi je protivnejší. Jeho trapný humor mi je cudzí a filmy v ktorých hrá sa mi zdajú primitívne. Výnimkou je zopár snímkov zo začiatku jeho hereckej kariery. Nie sú to tiež žiadne umelecké skôsty, ale aspoň sa na to dá s vypnutým rozumom pozrieť. Jedným z takýchto znesilteľných titulov je aj komédia "Cesta do Ameriky", ktorú v roku 1988 zrežíroval John Landis. *** ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na nedělní odpoledne se sympatickým Eddiem Murphym v hlavní roli. Jednoduchý romantický děj je opepřen Murphyho komediálností. Vždy je příjemné a vtipné, když se jedná o komedii, kdy se člověk ocitá v naprosto jiné životní nebo sociální roli. Zde si syn afrického krále vyzkouší roli pomocné síly v americké hamburgrárně. Samozřejmě není o vtipné momenty nouze. A to je to, co nás u takových komedií baví. PS: Váš královský penis je umytý, pane. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Nařízením soudu musel Eddie Murphy (princ Akeem) odevzdat 19 procent svého honoráře Artu Buchwaldovi, který je spoluautorem námětu. Tuto skutečnost Murphy zamlčel a nechal se uvést jako jediný autor. (don corleone)
  • Eddie Murphy i Arsenio Hall si ve filmu shodně střihli čtyřrole. Murphy: princ Akeem, Randy Watson, Saul, Clarence. Hall: Semmi, reverend Brown, Morris, ošklivá dívka. (Kulmon)
  • Nad krbem v McDowellově (John Amos) domě visí kopie obrazu Eduarda Maneta „Bar ve Folies-Bergère“. (ČSFD)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama