Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tato americká verze se mi líbí o něco víc než originální francouzská. Jednak pro prostředí ve kterém se odehrává, amerika v době prohibice mě k tomu sedne výrazně víc, než soudobá Francie, a taky proto, že Stalloneův vcelku klidnej projev se mi líbí víc, než cholerickej Louis de Funes. Nenáročná oddechovka, která baví a neuráží. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

On ten Sly našel v době, kdy ještě patřil do mladého železa, mezi leh-sedama a zatínáním glutea maxima (do úplného minima) čas na lekce v cirkusování! Pardon, hraní. A byť mu příroda a zručný porodník nadělili obličejovou obrnu, v komentovaném díle dokazuje, že se k danému faktu postavil jako chlap a sere na to z vejšky. Pěkný výkon postradatelného. A Tim Curry? Miláček! Opět zahořel Kulďýk touhou po pravzoru všech úlisáčků. Suma sumárum - podstatně lepší, než žabožroutská verze. Rozhodně to není tak udýchané, až ufuňésené. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, dobre obsadená. Toto Stallonemu sadlo, tu a ešte myslím v Stoj, lebo mamička vystrelí!, bol v najlepšej fyzickej forme. Božská Muti tu priam svietila. Lepšie natočené ako samotný francúzsky originál s Funesom a takisto dobre vybrané prostredie a súvislosti. Svižné tempo, napriek tomu, že tento film je minutážou dlhší ako francúzska verzia. Tu si okrem Stalloneho skutočne zahrala a podala solídny výkon aj Marisa Tomei. Okrem iného musím pochváliť výborný "oscarový" slovenský dabing v podaní Jozef Vajda / Stallone, Elena Podzámska / Tomei, Helena Krajčiová / Muti, Tomáš Maštalír / Riegert, Miroslav Trnavský / Curry a ďalší, réžia Zdeno Dřínovský (ATIZ - 2002). ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak to byla teda motanice, to se jen tak nevidí. Francouzký originál jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat. Nic to však nemění na tom, že jsem se po chladnějším rozjezdu skvěle bavil, protože co poté přijde je bezkonkurenční, tolik zápletek, záměr a zvratů na hodinu a třičtvrtě víc než dost a navíc skvělé hlášky a skvělí herci. 70 % ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Angelo Provolone je Gangster, který na smrtelné posteli svého otce slíbí, že začne žít životem počestného občana a tak se také stane. Bohužel spleť nečekaných okolností, podlého účetního a neposlušné dcery, mu jeho slib hodně zkomplikují. Za „remake“ francouzské komedie s (L. de Funésem) se S. Stallone určitě stydět nemusí! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)
  • Jméno koně, na kterého sází jeden z Provoloneho mužů, je High Hat. Tak se jmenuje kůň, na kterém jezdí Harpo Marx ve filmu Kobylkáři (1937). (The_God)
  • Noc poté, co bylo natáčení dokončeno, zničil požár několik pásek, několik přívěsů herců (včetně toho Tima Curryho), všechny kostýmy a 21 cenných veteránů. Produkce se zastavila na dva týdny, zatímco se znovu vyráběly všechny kostýmy. Strážný, který hlídal auta, se později přiznal, že požár založil. (The_God)

Reklama

Reklama