Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Úředník Emett a šifrant Austin touží po kariéře tajných agentů, ale jejich přijímací test odhalí drobné mezery v jejich vzdělání. Například Emett netuší, co znamená zkratka KGB, ale jeho odhodlání být nosným pilířem americké bezpečnosti je nekonečné. Velké mozky americké strategie rychle vytuší, že tato dvojice je ideální pro připravovanou misi. Po agentském rychlokurzu vyrážejí nic netušící nováčci agentských řad za svým úkolem - nechat se v roli návnady zlikvidovat za účelem uvolnění cesty skutečným agentům. Jenže zneškodnění dvou bláznů, motajících se v neznámém prostředí, je pro sovětské tajné služby nesplnitelný úkol. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I přes dobré osmdesátkové obsazení jsem byl překvapený, jak stupidní a nevtipná tahle komedie byla. Reference přitom byly docela pozitivní a tak jsem neváhal si tento film pustit. Zklamání bylo opravdu velké, protože jsem se za celou dobu nedočkal jediného podařeného vtipu a ani scénář nestál za nic. 40% ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdá, že se bude jednat o dobrou, nicméně spíše tuctovou a nenápadnou americkou komedii 80. let s několika povedenými vtípky. To se však postupem času s přibývající dobrodružstvími mění, jelikož celý příběh je propletený spoustou komických situací, kterým jsem se mnohdy řádně chechtal, a graduje do excelentního satirického a trefně vypointovaného závěru, přičemž baví stále víc a víc. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Zástupca americkej komediálnej scény 80-rokov minulého storočia. Žiaria v ňom hviezdy známe zo Saturday Night Live Chevy Chase a Dan Aykroyd. Vlastnou neschopnosťou sa títo dvaja - americkí špióni - dostávajú do rôznych prekérnych situácií, ale pomocou svojej pohotovosti a hlavne šťastia sa z nich vždy dostanú. Nakoniec sa im podarí zbaliť krásne kočky a zachrániť svet pred 3.svetovou vojnou. Proste klasika. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)
  • Vanessa Angel a její filmový debut. (ČSFD)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama