Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě dobře míněný humor minul jak dobře mířená raketa Spojené státy. Pousmála jsem se asi dvakrát a to ještě křivě, zřejmě nejsem vhodná cílová skupina. Nikdy bych to neřekla, ale je to výjimka filmu z 80.let, který z nich vůbec nevystoupil. Hvězdu dávám oběma komikům z nostalgie k jejich skvělým rolím Chevymu za Griswolda a Danovi za film Záměna. Tam Landisovi režie šlapala jak ruské hodinky, holt nikdo nejsme dokonalí. Ale jeho vizionářské invence o problematice studené války si zaslouží pochvalu. Pánové režiséři Coen, Raimi i Brest se nejen pobavili, ale i poučili, jak se (ne)má točit film a budoucnost je toho důkazem. Ale kdybych měla očekávat konec světa jako špióni, využila bych poslední minuty úplně stejně relaxačně.☺ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dílem nadprůměrně komické ... a dílem nadprůměrně trapné. Hra na humor, jejímž prioritním úkolem je zařídit všeobecné veselí - a moc se přitom neunavit. O to víc překvapí finále, které vás bez varování katapultuje až někam ke čtyřem hvězdám. Bohužel s ohledem na předchozí dvouhvězdičkové trápení vás neočekávaná euforie záhy opustí a s povzdechem se vrátíte zpátky na zem. Při aplikaci prostých matematických zásad by celkové hodnocení vycházelo na čisté 3*, jenomže kvalitu filmu nelze posuzovat jenom za pomoci přesných a nezpochybnitelných početních operací ... 2,5* ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mi moc sedlo. John Landis natočil komedii o studené válce a možném konci světa...Chevyho mám už dávno rád, zvlášť když jej dabuje Petr Oliva. Některé scény jsou prostě geniální. Puštění videozáznamu ze zkoušek CIA oběma uchazečům o místa tajných agentů, dopad a otevření kontejneru v Pákistánu, operace slepého střeva... Prostě opravdu vtipná záležitost. Samozřejmě jsou i děravá místa, ale bavil jsem se moc dobře. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička je z nostalgie. Mě to vážně baví, ale nevidět to v dětství bezpočtukrát, dnes bych asi tak nadšený nebyl. Na druhou stranu - Chevy Chase nepotřebuje nic říkat ani předvádět, je legrační ze své podstaty:), je tu skvělá scénka s opisováním a geniální scénka s operací, bezpočet (celkem nevyužitých) cameí (Gilliam, Raimi, Coen, Harryhousen!!! atp.) a v neposlední řadě atmosféra nefalšované 80´s infantilní zábavy. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Zástupca americkej komediálnej scény 80-rokov minulého storočia. Žiaria v ňom hviezdy známe zo Saturday Night Live Chevy Chase a Dan Aykroyd. Vlastnou neschopnosťou sa títo dvaja - americkí špióni - dostávajú do rôznych prekérnych situácií, ale pomocou svojej pohotovosti a hlavne šťastia sa z nich vždy dostanú. Nakoniec sa im podarí zbaliť krásne kočky a zachrániť svet pred 3.svetovou vojnou. Proste klasika. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)
  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)
  • Vanessa Angel a její filmový debut. (ČSFD)

Reklama

Reklama