Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nej nej nej oblíbenějších komedií, která si dělala zálusk na post v mé desítce nej filmů a jelikož se tam nedostala (přez velkou konkurenci) vévodí desítce druhé:-)! Filosoficky velmi poutavé, herecky výše než na úrovni, atmosféra podmanivá, dílko nevtíravé a přec svým jemným humorem podmanivé! PS: viděl jsem jej asi tak 350 krát:) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených starších amerických komedií (často sjížděných na videokazetách). Obzvláště před Vánoci mi vždycky sedne. Sympatičtí herci, kouzlo osmdesátkového zimního New Yorku, prima humor - ne v nějakém ďábelském tempu, ale na to posezení před vánoci a navodění úklidové atmošky super. Jen pro slabší povahy - ta autobousová scénka s lososem v plnovousu Santa Clause (Louise) je teda dost nechutná...ale i vtipná. :) :) ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Některé fóry byly vynikající, jiné už méně. Režie ničím neoslní, zato obsazení je povedené. Navíc Jamie Lee v nejlepších letech a nejméně oblečená... Všehovšudy je to na poctivé tři hvězdy, nicméně v porovnání s dnešními "komediemi" je tento film hotový skvost a zaslouží si čtyři jak vyšité. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Mám ešte niečo rozbiť?" Výborná komédia s dobrým príbehom, hoci toho humoru vzhľadom na žáner by sa patrilo pridať, ale nevadí. E. Murphy ešte v časoch najväčšej slávy, ééj a čo by dnes dal za vtedajšiu popularitu... Od premiéry ubehlo veľa času, J.L. Curtis je stále sympatická žena, ale vtedy bola sexi. Neviem o inej herečke, ktorej by lepšie sedeli krátke vlasy...80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Úvodní titulky jsou doprovázeny hudbou z Mozartovy opery Figarova svatba. (Kulmon)
  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama