Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

InJo 

všechny recenze uživatele

Od Prezidenta Blaníka samozřejmě nelze čekat nadčasovou, obecně platnou politickou satiru (něco takového vzhledem k okolnostem vzniku snad ani nešlo vytvořit) - je to ryze aktuální a hlavně lokální záležitost, která s přibývajícími roky velmi pravděpodobně bude působit méně a méně vtipně... Nicméně, takhle dobře jsem se u české komedie hodně dlouho nepobavil (což ale není ani tak pochvala filmu, jako spíš postesk nad tuzemskou komediální tvorbou posledních let). Vtipných a zábavných scén a narážek je tam opravdu hodně, těch lehce trapných a "přes čáru" (močení z pódia) je naštěstí zanedbatelné množství. Z lásky k Tondovi dávám téhle celovečerní epizodě kultovního seriálu 7 pravdoláskařských lobbistů z 10. ;-) Btw to, že vyzobaná slunečnice, notorička a volička Zemana Mirka Spáčilová dává 30 %, je pro ten film vlastně pochvala... ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako když vidíte více epizod seriálu za sebou. Ze začátku se bavíte, ale s přibývajícími minutami se to začíná trochu zajídat, jelikož některé frky a vtípky se začínají trochu točit v kruhu. Ke konci už tomu pak trošku citelně došel dech. Jako ohlédnutí za tou eskapádou posledních měsíců je to však rozhodně povedená zábava, ačkoliv je otázkou, na jak dlouho zůstane pro divákovu paměť aktuální. Daniel, Dalecký a Třešňáková jsou však stále ve svých rolích kouzelní. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ty se chceš očistit s Milošem Zemanem???" Skvělá satira a je mi zcela jedno, že za pár let MOŽNÁ nikomu nic neřekne, protože vznikla teď a reaguje na aktuální dění a hlavně není tak hloupá, jak si o ní někteří (hlavně kvůli vulgarismům) myslí. Jestli nám prezidentské volby přinesly něco dobrého, je to Prezident Blaník.___P.S. Jeden z nejlepších fórů je ale neúmyslný - sdělení na konci titulků, že film byl financován i státním rozpočtem :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Blaník ode mě chytil tripla. A to jen proto, že jej chci tak trošku podpořit, tedy sex z lítosti. Jinak spíše unylá misionářská dvojčička . Slušný rozjezd vyhnil v močáleček zatuchlý tak, jako politické prostředí samotné. Nekonzistentnost až mlátí do očí. Pravda, tady se asi platí za snahu o co největší aktuálnost, tedy za šití jehlou horkou více, než Drahoššek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)

Reklama

Reklama