Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série dorazila až s odstupem několika let od první, za tu dobu se stihl částečně obměnit tvůrčí i herecký tým, což rozhodně pomohla nárůstu kvality. Druhá série už se veze na zlaté vlně Černé zmije, a dělá z ní onu oprávněnou legendu. Vtipy už jsou více propracované, narážejí na danou dobu, potažmo přidávají různé narážky směrem k současnosti (Brambory). K tomu se přidávají výborné epizodní role jako opilecký Kapitán Rum, se kterým se můžete vsadit o co chcete, že se to dá použít na záchranu lodi, či excentrická klátička Flash s kánoí mezi nohama, rozdávající hlavičky místo pozdravu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Reklama

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem po radě několika kamarádů přeskočil a myslím, že jsem udělal dobře. Jako Bean přestal Atkinson pro mě existovat po shlédnutí Černé Zmije. Jeho nadávky a narážky na Baldricka a Percyho se skoro blíží k těm z Red Dwarfa. Ještě k tomu stačilo přidat skvěle napsané zápletky a vznikl seriál, který je vtipný napořád. (10/10) ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt prvních dvou / tří dílů, které ještě nebyly tak umě vyšperkované Zmijovými kousavými poznámkami, byl by plný počet. Všichni herci se již odprostili od stupidního humoru a imbecilních gagů první série, zamkli je v truhle, klíč spolkli, zapili čajem o páté a naplno rozjeli ten vynikající suchý anglický humor. A především pak Atkinson zde exceloval a vytvořil úlisnou a neobyčejně srandovní karikaturu středověkého šlechtice. Ty jeho nekompromisní stěry1!1 90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama