Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netflix po Bird Box našel a zadaptoval další knihu, jejíž námět tak trochu připomíná Tiché místo, a opět je z toho dobrý (a na dnešní poměry sympaticky krátký) film, který se od obou zmíněných liší dost na to, aby se o něm nemluvilo jen jako o nějaké kopii. Kiernan Shipka a Stanley Tucci jsou moc fajn, masožravé vespy působí přesně tak, jak mají, a když po stovkách hřadují na drátech vysokého napětí, nejde si nevzpomenout na Hitchcockovy Ptáky. Nejnapínavější scéna ovšem přijde, když se rozezvoní mobilní telefony. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Tichého místa a vlastního Bird Box se Netflix rozhodl zkusit štěstí ještě jednou a v podstatě namixoval tyhle dva snímky dohromady. Jenže ono to prostě tak docela nevyšlo... Herecky nemám co vytknout, ale scénář a hlavně atmosféra předchozích dvou snímků jsou někde úplně jinde. Takže zůstává to nejpodstatnější a tím je příjemně krátká stopáž... A vlastně docela sympatický, ale úplně průměrný filmeček ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tenhle film má jenom 54% tak sem si docela dost užil. Sice prvních 20 minut filmu se skororo nic neděje ale potom to začne být velká zábava. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Atmosféra je velmi hustá, temná a hodně dobrá. Napětí zde je taky a je jako atmosféra velmi dobré. Za mě 7,5/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri, či silnejšie dve hviezdy? Prikloním sa pre zmenu k silnejším dvom hviezdam. Dôvod je jednoduchý. Zápletka a skratkovitosť v už tak krátkom filme je do neba bijúca. Nebyť charizmy Stanleyho Tucciho, tak to nie je ani apatický priemer. Nie je to vyslovene zlé, len je to uponáhľané, ako som už spomínal skratkovité a jednoducho "nedorobené". Škoda. Stanley by si zaslúžil lepší film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor veziaci sa na súčasnej vlne, keď pred hroziacou hrozbou musíte obmedziť jeden zo svojich zmyslov. Tentoraz musíte držať hubu, inak si po vás priletí nejaké stádo zmutovaných pterodaktylov. Začiatok je ešte celkom nádejný. Ústredná rodinka je sympatická a technický stránka filmu je kompetentná. Akurát ma znova sklamalo, že dnes sa už neobťažujú s natočením ani jedného blbého havarovaného auta, ale všetko musí byť viditeľne CGI druhej cenovej. Lenže po solídnom úvode sa naplno ukáže, že scenár za nič nestojí a vývoj príbehu je obohratá nuda. Rodinka uniká pred príšerami. Postupne zisťuje ich slabiny a nakoniec sa už tradične ukáže, že najväčšou hrozbou sú sfanatizovaní ľudia. Sklamalo ma, že tie príšery sú totálne blbé a ak držíte hubu, tak vám nič nehrozí. Kopa potencionálne silných scén (vyhostenie a útok na matku s deckom, zbavenie sa psa) je fádne natočená, takže vo vás nevzbudia žiadne emócie, ale iba si poviete, ehm, dobre a čo ďalej. Celý film je takýto nemastný, neslaný. Ale to sa asi od takého diletantského režiséra dalo čakať. 4/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno