Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

tron 

všechny recenze uživatele

Civilnejší mix Tichého miesta a Bird Boxu. Mark Strong pardon Stanley Tucci si to užíva (vo väčšine filmov je mi nesympatický, tu bol ale v pohode), no i zvyšok kastingu je fajn. Podľa očakávaní sú najväčším mínusom ústredné potvorky, ktoré jednak nie sú vizuálne príliš dobre zvládnuté a jednak nie sú desivé, ani strašidelné (napriek útočným krvavostiam, ktoré stvárajú). Potešili ma viaceré šikovné a vynaliezavé spôsoby, ako im prejsť cez rozum (resp. sluchovody). Nápad so sektou čudný, ale nakoniec prečo nie, ak by sa niečo také naozaj stalo, určite by sa našlo plno podobne šialených pošukov, ktorí by ubližovali nevinným (opäť: viď. Bird Box). Ku koncu už to každopádne stratilo dych a vadili mi logické lapsusy (príšery počujú syčanie hada, ale plápolať vlajky vo vetre nie). ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace v Bird Box nebo A Quiet Place se nezapře, nicméně i se stále ještě neokoukaným námětem jde jen o jalový apokalyptický scénář, který působí spíš jako úvod seriálu, než film s nějakou myšlenkou. I přes sympatické chování rodiny, což je třeba plusový bod oproti zmíněnému A Quiet Place, je tak nějak od začátku jasné, kdo je tam do počtu a mnohem lépe by dle mého film působil jako cesta otce s dcerou. Bohužel se tak neděje a člověk může jen 90 minut koukat, jak se rodina potlouká venkovem bez zjevného cíle. Teda... spíš koukat, jak většinu času sedí v autě a následně jsou zalezení v domě. Onen "tajemný kult", jak Netflix uvádí, je tam pak naprosto zbytečně, je dějově neopodstatněný a postará se o ty nejnudnější scény celého díla, především co se kamery při soubojích týče. Závěrečný monolog pak škoda komentovat. Uff... ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

2/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box). V úvodu bych měla na srdci dvě věci. Poděkovat uživateli D.Moore za odkaz na film. To je první. A teď ta druhá. Je tady poměrně málo komentářů, tak jsem si je prošla. Srovnávat Potichu s Tichým místem je, ne hloupé, ale jako seminárka, kde si vymýšlíte zdroje, na které odkazujete. Tim Lebbon, autor knižního Vetřelce, napsal v roce 2015 knihu, která je filmu předlohou. Bohužel, u nás nevyšla, a po shlédnutí filmu mě to mrzí, protože byl prostě dokonalý. A kdyby byla kniha byť z poloviny tak dobrá jako její předloha, je to výhra. Takže ohledně nápadu, přemýšlejte znovu. Fakt film vykrádá námětem Tiché místo, které vzniklo ve stejnou dobu jako tenhle film, který ale šel ven později, přestože předloha vznikla dřív? Jasně. Ok. Jedinou nevýhodou je, že vyšel až po Tichém místě. Možná strach, zda to lidi bude bavit? Vždyť je bavil i Bird Box, tak to netflix risknul. Obsah filmu mě bavil. Když budete moc nahlas, sní vás cosi, co vypadá jako kombinace hnusnýho vetřelce, netopýra a dinosaura. A byly fakt děsivý, když seděly na drátech! Protože tady už od prvních minut víte, co jsou ty potvory zač. A jelikož je tady dost postav, dalo se s tím dobře pracovat a ukázat, jak se v podobné situaci zachovají různí lidé. Ale když chcete porovnávat. Citlivější přechody mezi tím, co slyší ostatní a Ally, než v Tichém místě. Ale tím porovnávání končí ;) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak moc béčkový klon A Quiet Place a Bird Box současně, jaký ti z nás, zvyklí primárně na “kino produkci”, ani nejsme zvyklí konzumovat. Samozřejmě se bavíme především o scénáři a režii. Production values si bohatě zabezpečený Netflix umí pohlídat. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás Netflix asi dělá prdel, ne? Sabrina a Zelda měly pauzu od seriálu, tak si řekly, že nebudou zahálet, protože peňazí je treba. V životě jsem neviděla tak neskutečně debilní chování postav po všech směrech. Digitální efekty jsou navíc fakt průser a přesto, že to má pouhých 90 minut, připadalo mi to jako věčnost. Herecké obsazení je přitom na dobré úrovni. Prosím vás, už toho Leonettiho k režii nepouštějte, stačí, že nám zkurvil Annabelle. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama