Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu řešit, jaká je to vykrádačka Bird Box a A Quiet Place, ale to, že i bez srovnání s nimi je to fakt špatný film. Už jen rozhodnutí scénáře o tom, jak perfektně Kiernan Shipka odezírá z úst třeba i za tmy, mě trochu štvalo, ale zbytek je scenáristicky fakt totálně nudný, plný neuvěřitelných klišé a předvídatelností. Dvě hvězdičky dávám za začátek filmů, který byl slibný, ale pak to fatk šlo do kytek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

2/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box). V úvodu bych měla na srdci dvě věci. Poděkovat uživateli D.Moore za odkaz na film. To je první. A teď ta druhá. Je tady poměrně málo komentářů, tak jsem si je prošla. Srovnávat Potichu s Tichým místem je, ne hloupé, ale jako seminárka, kde si vymýšlíte zdroje, na které odkazujete. Tim Lebbon, autor knižního Vetřelce, napsal v roce 2015 knihu, která je filmu předlohou. Bohužel, u nás nevyšla, a po shlédnutí filmu mě to mrzí, protože byl prostě dokonalý. A kdyby byla kniha byť z poloviny tak dobrá jako její předloha, je to výhra. Takže ohledně nápadu, přemýšlejte znovu. Fakt film vykrádá námětem Tiché místo, které vzniklo ve stejnou dobu jako tenhle film, který ale šel ven později, přestože předloha vznikla dřív? Jasně. Ok. Jedinou nevýhodou je, že vyšel až po Tichém místě. Možná strach, zda to lidi bude bavit? Vždyť je bavil i Bird Box, tak to netflix risknul. Obsah filmu mě bavil. Když budete moc nahlas, sní vás cosi, co vypadá jako kombinace hnusnýho vetřelce, netopýra a dinosaura. A byly fakt děsivý, když seděly na drátech! Protože tady už od prvních minut víte, co jsou ty potvory zač. A jelikož je tady dost postav, dalo se s tím dobře pracovat a ukázat, jak se v podobné situaci zachovají různí lidé. Ale když chcete porovnávat. Citlivější přechody mezi tím, co slyší ostatní a Ally, než v Tichém místě. Ale tím porovnávání končí ;) ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak hned z traileru bylo jasný že to bude kopírka quiet place. Bylo to vyprávěný trošku z jinýho úhlu, trochu odlišný příšery v uvozovkách, ale jinak slabší odvar. Napětí se moc krájet nedalo a bylo tam bohužel spoustu hluchejch pasáží, kdy se tam buď nic nedělo a nebo naopak dělo, ale úplně mimo mísu, plno blbejch keců. Divím se, že do něčeho takovýho Netflix šel, když už se jim povedl Bird box. Nicméně závěr potěšil a na dvojku bych se určitě podíval. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Silence je velmi nepodařeným klonem úspěšných snímků "A Quite Place" a "Bird Box". Téměř po celou dobu stopáže se zde totiž nic neděje, děj je neuvěřitelně banální a nudný, přičemž hlavní postavy se chovají jak stupidní turisté na dovolené. Za zmínku tedy stojí pouze "creepy" kněz se svou partou fanatiků a Miranda "Eówyn" Otto v jedné z hlavních rolí. Nic víc, nic míň. Škoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama