Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V New Yorku je takové vedro, že se lidi navzájem zavírají do lednic, tváří se přejetě (no co by ne, když se v jejich ulici promenáduje vrah a chce zabít každou holku) a navíc je tam jeden pošuk, kterej má číro jako Travis Bickle a miluje větu: Punk´s not dead! Jmenuje se Adrien Brody...teda vlastně Richie a hraje ho Adrien Brody, tak je to správně a je to strašnej kruťas. A je taky to jediné, co si z toho budu za 20 let pamatovat, protože ten zbytek je, no přiznejme si to, je bez šťávy. Do tohohle filmu jsem vkládal obrovskou důvěru, že mě donutí být na pár minut magorem, ale nic.... John Leguizamo vypadá jako bílej Ray Koranteng (což ani tak nevadí), ale jeho herecký projev se projeví až na konci, což teda od té podobnosti vadí! Spike Lee kromě toho asi neví, že film se taky dá sestříhat a nechal ho nesmyslně natáhlej a být to o pár minut kratší, přilepím tu 4*. Naštěstí každou scénku vylepšuje Adrien, který nejenže aspiruje na mého druhého De Nira, ale on umí i sexy taneček při kterém rozzřeže nafukovací pannu. Pokud bych měl alespoň nějak Krvavé léto očistit od toho předešlého stíraní, tak vám rozhodně doporučuji podívat se na pasáž, kde Richie tančí na písničku od The Who. Naprosto geniální scéna! Ovšem jinak jsem celkem zklamaný.... a Spikeu přiště hybaj do střižny. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

John Leguizamo je pán herec, Adrien Brody majster chameleón hodiaci sa snáď do akejkoľvek typologickej úlohy a Spike Lee prvotriedny režisér. Úmorná stopáž vôbec nevadila, scenár a prezentované charaktery dobre bavili, preto jediná chyba snáď len v tom, že sa to všetko, čo do chytľavosti, akosi nechytá na žánrovo podobného (a hlavne maximálne bezchybného) Finchrovho Zodiaca. 80% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to ze všeho nejvíc připadalo jako sonda do života v italské čtvrti na konci 70tých let, kdy Ameriku dobývá punk, v CBGB řádí Ramones a Iggy Pop a diskofilové z načančaných barů se na to všechno dívají skrze prsty, stejně jako na všechno, co odporuje jejich vnímání světa a tak když začne řádit sériový vrah, je jasné, že pro tyto lidi budou podezřelí především ti "jiní" a je už jedno, zda je to vietnamský veterán, kněz či punker. Trošku dlouhé, nijak zvlášť napínavé či krvavé, ale přesto to bylo velmi slušné. Adrien Brody a John Leguizamo byli bezchybní. 75% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky je Krvavé léto velmi podmanivou záležitostí a Spike Lee jako režisér umí vtáhnout do děje velmi jednoduše a přitom působivě. Jenomže mozaika postav, která se zde pohybuje sice obsahuje nádherné kousky, avšak ve výsledném efektu jednotného celku působí poněkud strnule. Lee si nechtěně podrazil nohy tím, že mnoha lidem napsal až příliš rozmanité charaktery, které se následně ztrácejí mezi sebou samými, neboť nedostávají potřebnou délku prostoru pro své plné vyjádření. V tu chvíli pak záleží na hereckých výkonech, které pozvednou svůj part nad ty ostatní. Adrien Brody, punkový rebel odstartovaný Woodstockem, je tím, jenž si diváka podmaní svou úchvatnou kreací. Ať už ježkovité bodliny a kytara v ruce, či vystoupení v gay baru, to vše Brody zvládá s přehledem. Leeova dvouhodinová „studie lidského já“ na pozadí brutálních mordů však po skončení vyvolá „ohňostrojový efekt“ – všechno to nádherně vypadá, rychle uletí, ale co z toho? Dobrý pocit? I ten překvapivě někdy nestačí. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Spajku Spajku, žhavé a špinavé ulice New Yorku se vykreslují trochu jinak a nepotřebuješ k tomu herce kopírující Harveyho Keitela či lacinou variaci na kmotra. Rozdrobený a značně časově přetáhnutý děj nezvládá epizodní postavy ani hlavní „plot“ a divák se začíná v brzké době zabývat spíše zajímavými detaily v architektuře či kostýmech než nějakým hlubším studováním postav. Navíc je celá ta linie s masovým vrahem zbytečně a hloupě vykreslená, respektive to byl spíše pokus o vykreslení, a šla zatlačit do pozadí tak aby neotravovala. Dělej to raději zase správně a Jointa na to...... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno