Reklama

Reklama

Děsivé dědictví

  • USA Hereditary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají. (Vertical Entertainment)

Recenze (695)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tenhle bubák je o mnoho inteligentnější, než jeho jiní kamarádi z podobných bububaráků. Pochutnává si na lidských hlavičkách a vůbec vyvolává mnohem dusivější atmosféru, než ostatní. Sakra děsivé, až nepříjemné, to bylo při mnohých scénách. Nečekejte laciné lekačky, o tom Hereditary není. I přes uťáplý konec je tento přírůstek velmi příjemným překvapením. 60% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Psychologické atmosferické dílo pro náročnějšího diváka? Těžko. Fakt jsem si od toho slibovala něco úplně jiného a vymakanějšího. Až se vám někdo bude snažit nakukat, že to není film pro mainstreamoveho diváka a kdo tomu nedá plný počet, nepochopil o co tam vůbec šlo, berte ho s rezervou. Během tohoto hororu polovina kina řvala smíchy. Zvláště v druhé polovině filmu, který měl místy až parodické kousky. Některé scénky, věty, situace a reakce by šly sestříhat a vysílat na Silvestra, bez ohledu na myšlenku filmu. Za mě špatné zpracování. Ani na originalitu bych moc nesázela. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, pořád si stěžuju, jak jsou poslední dobou ty horory (a nejen ty) doslovný, a pak přijde Hereditary, který sice na konci jakž takž něco vysvětlí, ale jinak spíš mlží a nechává dost otázek nezodpovězených. A já jsem najednou v prdeli. Na moji obranu to spíš bude tím, že film ne, že nevysvětluje, on podle všeho ani moc neví. Hodinu a půl buduje atmosféru, že bych si ukousal nehty a zavařil mozkový závity, a na závěr hodí hodně děsivou, ale jinak dost divnou pekelnickou mišmašovku, která míchá to a ono, aniž by jednotlivé lekačky dávaly vnitřní smysl. Jenže co naplat, moje primární instinkty mi to pocuchalo pořádně a tak nějak o filmu přemýšlím doteď, takže úplně blbé to taky není. Toni Collette si to navíc neskutečně dává. Tohle všechno přebije všechny ty wtf momenty, kterých je ke konci víc a víc. Bojim bojim. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dávám vysoké hodnocení i přes hodně rozporuplné pocity. Hereditary je určitě jeden z napínavějších a originálnějších horrorů poslední doby, což ale bohužel trochu vypovídá o stavu celého žánru. Sám ale nemůžu tohle dílko plně ocenit, protože bytostně nesnáším duchařiny - kdyby film zůstal v psychologické rovině, možná bych mu dal i pět, protože koncepčně a vizuálně je to opravdu hostina. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúce a mrazivé. Už po pár minútach divák vnikne do ťaživej atmosféry, ktorá zdrapí a nepustí ešte dlho po záverečných titulkoch. Kamera, strih, nezvyčajné prechody a hudba... neprvoplánové ľakačky, nepredvídateľný dej. Pradiem... Prajem všetok talent a nápady sveta Arimu Asterovi a štúdiu, aby ešte niekedy vytvorili aspoň sčasti takto kvalitnú žánrovku. Jednoznačne horor roku 2018. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film neprezentoval jako Horror Masterpiece, tak bych tomu klidně dal víc, protože jako rodinné drama funguje slušně. Co se strašidelnosti týče, tak víc jsem se bál, když jsem šel večer na záchod. A když pak na mě skočil oknem kocour, to už byla jiná liga :) Jinak asi budu trochu spoilerovat, ale co mají probůh ti démoni s posedáváním těch nejslabších? Jednou jsem pán pekel, tak chci tělo, co mě je hodno. Za chlapy nějakého Arnolda a za ženy třeba Hale Berry, ale ta už asi posednutá je, když se od mého narození nezměnila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Děsivé dědictví“ v sobě obsahuje scény, které mě dovedly naprosto odrovnat. Film není originální svým příběhem, ale právě v tom, s jakými scénami dovede přijít a jak je tvůrci dovedli nasnímat. To je místy naprosto neskutečné, co se zde děje a jak je to provedeno. Tohle je snímek, který rozhodně stojí za pozornost, protože něco podobného hned tak neuvidíte. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny filmu neskutečně hutná atmosféra. Pak se ale vše zvrhlo do obrazů a událostí, které nejde úplně pochopit a je nutné se chytat vysvětlení nejen v názvu filmu, ale i v různých drobných odkazech během filmu. Kdo má ale odvahu vše pustit znovu a zaměřit se na detaily? Pro milovníky podobného žánru jistě lahůdka a jedno z toho lepšího. Skvělé herecké výkony. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý satanismus. Takový druh ZLA mám moc rád a když je atmosféra od prvního záběru podaná tak, že okamžitě zapůsobí a vtáhne do děje, tak je ihned jasné, že tento film bude poctivá filmařina. A taky že jo! Ty všemožné zvuky, ať už v domě nebo v lese, nápaditá kamera, záběry, které vyloženě čarují za pomoci krásných barev a vizuálu, hudba tlačící pořádně na pilu a ve vypjatých scénách skřípající a znepokojivě gradující - to vše je záruka pro pořádný a kvalitní filmový zážitek a zároveň adept na nejlepší horor roku 2018! K tomu dokonalý zvuk v DTS HD MASTERu a čelist padá dolů. Moc se mě líbili i miniatury a modely, které vytvářela Annie, zejména potom jedna zásadní scéna. Herecké výkony netřeba komentovat, to je prostě paráda!! A já tak můžu zvolat : "Hail Paimon! Hail Paimon! Hail Paimon! Hail!" ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nu, to byla vskutku znepokojivá podívaná. Taková vtíravě olezlá a nepříjemně páchnoucí okultní duchařina pro starší a pokročilé. Neklidné spaní zaručeno. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Konečně zase horor, kterej se nesnaží strašit tím, že všude nacpe klišoidní lekačky a čím víc jich tam dá, tím si myslí, že je strašidelnější. Ne, tady nejvíc straší hned od začátku nastavená atmosféra, která s každou další minutou ještě houstne a houstne, nejistota čiší téměř z každý postavy, záběru i zvuku a člověk vlastně pořádně neví, co si o tom všem myslet, až dokud si nesloží všechny kousky skládačky dohromady. Skládačky, která svoje dílky odhaluje postupně a hlavně nenápadně už od samýho začátku. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Tak vzrušujúca, hutná, dve hodiny gradujúca hororová extáza s minimom žánrových klišé, uzavretá tak nevzrušujúcim, nič neriešiacim, až béčkovým vyvrcholením. Ale miestami som sa pozeral cez prsty, to hej. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a netradiční žánrovka, která určitě nesedne každému, což se projevuje i na místních hodnoceních. Aster jako by navazoval na podobné filmy ze sedmdesátých let a místo tun krve, laciné zápletky a lekaček se soustředí na pomalé tempo a plíživou, temnou a těžce znepokojující atmosféru, z níž je jasné, že se bude dít něco děsivého a ne úplně hezkého. U filmu platí i to, že čím méně toho divák ví předem, tím působivější je, protože skoro celou první hodinu to vypadá, že sleduje trochu temnější, pořád ale psychologické rodinné drama o ztrátě, posléze ale Aster přidává jemné náznaky toho, že půjde o něco horšího a dává si záležet na každém detailu. Vše pak vysvětlí v nečekaném závěru, který ovšem dává smysl a nepostrádá logická vysvětlení a rozhodně není klišovitý. Největší pozornost na sebe strhává Toni Collette, která je velmi dobrá, byť v emočně vypjatých scénách přehrává a žene emoce až do krajnosti, což trošku dojem kazí, za zmínku ale určitě stojí i Milly Shapiro, jejíž vzhled je hororový sám o sobě a do podobných žánrovek zcela zapadá. K dokonalosti pak chybí snad jen o něco kratší stopáž a vysvětlení některých nevyjasněných motivů, jinak jde opravdu o výbornou podívanou, jejíž český název je sice tuctový a změnitelný, na druhou stranu ale neprozradí, v čem by mohla spočívat pointa filmu, což originální Hereditary trochu naznačuje. 80 % ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Kdybych Hereditary viděl před Midsommarem, určitě bych dal více než tři hvězdy. Celkově film má hodně překvapivé momenty, které nikdy neskončí dobře. Atmosféra funguje parádně, gore slušný, scénář oproti novějšímu počinu méně promyšlený. Konec předvídatelný, ale pěkně nasnímaný. Herecké výkony skvělé! Doporučuju všem fanouškům mrazivých thrilleru s hororovou atmosférou, u kterých je potřeba zapojit hlavu do pochodu. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to buď zkrátit nebo prodloužit, aby nebyl přechod z jen znepokojivého, ale nijak strašidelného začátku k zběsilému konci tak krkolomný. A asi jsem se měla v té první půlce lépe soustředit, protože mi asi hodně věcí uniklo a dívat se na to znova? Tak to ne. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

I když chodím do kina na horory čím dál častěji (letos už podruhé), nepovažuji se za žánrového fanouška a nemám srovnání s klasikami typu "Vymítač ďábla", ke kterému je tento film často přirovnáván. A jak už je mým zvykem, namlsala jsem se pozitivními ohlasy a zase (stejně jako u "Tichého místa") jsem byla zklamaná. Moje výtky nesměřují k první hodině a půl - tady debutující Ari Aster převelice pečlivě buduje tísnivou atmosféru velkého domu patřícího divné rodině a dokáže divákům navodit nepříjemné pocity i bez použití laciných lekaček a hektolitrů krve. Zklamalo mě ale to zvěrstvo, ve které celá zápletka vyústila a kterému se většina kinosálu spíše smála (bez spoilerů nemůžu být konkrétnější). Škoda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Opäť raz hodnotenie, na ktoré je spoľahnutie neklamalo. Chvíľu som uvažoval nad vyšším hodnotením, ale záver ma presvedčil o tom, že viac ako jednu hviezdičku filmu nedám a aj keď sa moje hodnotenie postaralo o to, že film opustil červené čísla inak sa nedalo. Zbytočne dlhé, bez lepšej myšlienky a z dejom tak nudným, že som uvažoval či film vôbec dopozerať. Nebyť hlavy Charlie, vyzeralo by to takmer ako dokument o hmyze z dielne niektorého z prírodovedeckých kanálov. Asi najväčšie filmové sklamanie roku 2018. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Pomalejší rozjezd, pak slušná jízda, kterou pokazil podivný a překombinovaný konec. I tak to je ale hodně slušný horor. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

První půlka naprosto strhující ukázka prvotřídní filmařiny, respektive, ta pokračuje celý film, jen už je to pak žánrovka. ()

Související novinky

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Reklama

Reklama