Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých ľudí na čele so ženou, ktorá študuje antropológiu sa vyberie do Paraguaja hľadať dedinu v ktorej majú žiť ľudožrúti. Počas svojho putovania narazia na dvojicu mladých mužov, ktorí utekajú z džungle a tvrdia, že ich domorodci prenasledujú a sú to práve tí, po ktorých pátrajú členovia druhej skupiny. Tento film som objavil na jednej zabudnutej stránke spolu s ďalšími, keď som sa cez množstvo odkazov prechádzal a hľadal kontroverzné filmy. Väčšina stránok ponúkala dookola tie isté filmy, až na tejto som narazil na ozaj zaujímavé f, medzi ktorými boli aj Ženy od hlbokej rieky. V podstate sa pozeráme na putovanie džungľou skupinky ľudí, ktorým sa dejú nepochopiteľné náhody až sa dostaneme k momentu, ktorý v dobe vzniku filmu bol skutočne poburujúci. Dnes sa už nad zábermi, ktoré film ponúkol príliš nepozastavíme avšak na danú dobu to bolo nepochybne silné sústo. Aj preto, aj vaka skvelej atmosfére hororov danej doby vďaka hudbe, ktorú by dnes človek skôr čakal v komédii si tento film odo mňa vyslúžil tak vysoké hodnotenie. Inak sa jedná o sotva priemerný horor. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné. Nemá to sice originální vypravěčskou formu CANNIBAL HOLOCAUSTU, celé je to mnohem amatérštější, kopíruje to "myšlenku" CH o civilizačních barbarech a nabízí to stejné chuťovky (vykuchanou želvu, kastraci - oboje slabší), ale Lenzi přihazuje kriminální podzápletku a pojídání červů, vypíchnuté oko, kozy (myslím prsa, ne zvířata) prošpikované háky a useknutý vršek lebky s následnou konzumací obsahu. A piraně! (i když i ty jsou dost trapné) Vypravěčská linie s New Yorkem asi měla děj oživit, ale je zcela zbytečná. Herecké výkony jsou prostě strašné a když začaly dívky ve svém vězení zpívat "Tam kde proud červený řeky syčí, tam kde ční červený kamení...", což zřejmě měla být maximálně dojemná scéna, málem jsem si smíchy nachcal do kalhot. Mimochodem co se týče českého distribučního názvu ŽENY OD HLUBOKÉ ŘEKY, který nijak nekoresponduje ani s originálním názvem, ani s obsahem filmu, tak ten je odvozen od australského distribučního názvu Woman From Deep River, kterým se australský distributor snažil přiživit na předchozím Lenziho kanibalském snímku MAN FROM DEEP RIVER (1972), který vlastně celý kanibalský žánr odstartoval. ()

Reklama

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nechutnost. Nechápu, co komu tento film může dát. Už ten obal dává tušit, že to bude úchylárna, ale film nemá na rozdíl od Kanibalů ani žádný solidní námět. Italské splattery jsem viděl celkem tři. Již zmíněné Kanibaly, toto a ještě jeden, jehož název se nepamatuji. Žádný z nich mě však ani náhodou nezaujal a žádný už ani vidět nechci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama