Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ak je tento mesiac v kinách jeden film, ktorý by ste mali vidieť, tak potom jednoznačne budem hlasovať za "Searching". Myslím si, že ide o vynikajúci film spracovaný skvelým spôsobom, ktorý mu dodáva všetku potrebnú autenticitu a podklad k tomu, aby sme tu mali jeden z najlepších filmov roka. Je to fantasticky odrozprávané, je to vynikajúco odprezentované a výsledne sa dostaneme k absolútne skvelému finále, ktoré nebudem spoilovať. Osobne som zhodnotil, že je veľmi ťažké okomentovať tento film bez toho, aby človek niečo nenaznačil alebo nezospoiloval, ale pokúsim sa o to. Takže poďme na to. V prvom rade veľmi pochválim Johna Cho. Je absolútne fantastický v role, ktorá mu maximálne sedí. Priam mu verím, že Margot je jeho skutočná dcéra a skutočne chce nájsť svoje stratené dieťa. Tak veľmi dobre túto rolu predal. Debra Messing je rovnako vynikajúca. Role detektívky sa chopila správne a všetky momentky, ktoré tu má jej verím naplno. Postup, ktorý sa rozhodne David zvoliť na to, aby našiel svoju dcéru mi prišiel veľmi logický a správny. Okrem toho by som povedal, že film nás vie aj veľmi dobrými spôsobmi zmiasť. Len súčasne to ukazuje, že internet nie je miesto, kde človek môže dostať jednoznačné a správne odpovede. Veci môžu byť klamlivé. Slová môžu byť klamlivé. A pod povrchom sa skrýva niečo úplne iné. A okrem toho sa tu skvele ukáže aj to tínedžerské sociálne pokrytectvo, ktorého je plný svet. Poviem to takto. Je tu scénka, kde sa David rozpráva so spolužiačkou Margot, nakoľko je to posledná osoba, o ktorej vie, že ju videla živú. A povie mu, že ju ani poriadne nepoznala a kamošky neboli. O nejaký čas neskôr však urobí srdcervúce video, kde bude hovoriť, ako to bola jej najlepšia kamarátka a aká je z toho všetkého nešťastná. Pokrytectvo za lajky. Skvelé. Ale smutné je, že to je skutočná realita tohto sveta. Internet je hold plný klamstiev. To sa tu ukazuje skvele. Okrem toho sú v tomto filme scénky, na ktoré úprimne nezabudnem, ale nakoľko by som išiel do veľkých spoilerov, nebudem to tu hovoriť. Možno spravím veľký blog vo svojom denníku pre tých, ktorí spoilery budú chcieť. Ešte si to celé prejdem v hlave, ale asi by som mohol. Koniec koncov, o tomto filme sa toho dá povedať veľmi veľa. Hoci mi táto technika spracovania filmu nie je nová (len tento rok som videl rovnako vynikajúci film spracovaný formou skype komunikácie s názvom "Face 2 Face"), musím povedať, že to využil absolútne maximálne a perfektne pre príbeh, ktorý "Searching" hovorí. Vysoko odporúčam vidieť v kine, myslím si, že to oceníte. Určite lepší film ako bol "The Predator". Hodnotenie: A+ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta skvělých filmů, které sem do teď neviděl a tenhle je jedním z nich a proč je tenhle film skvělý a zaslouží si maximální počet ? Protože má výborné téma, které je uvěřitelně zpracováno a mezitím jak film běží, vyvstávají různé sociální otázky typu - Je David špatný otec ? Proč jeho dcera Margot jedla sama ? tyhle a další otázky mi hlavou projížděli, aby je následně nahradili jiné a nebo teorie, co se s Margot vlastně stalo ? A byť film, několikrát drasticky změní atmosféru, depresivní drama - mysteriozní thriller - krimi, tak mi to vlastně ani nevadilo, postavy byli uvěřitelné a vlastně mně po dlouhé době, zajímalo jak to dopadne a měl sem i obavu o Davida a Margot. A to je něco, co film bravurně umí podat a proto si zaslouží těch pět hvězdiček. PS: Navíc musím ocenit celkové provedení filmu, je to hodně originální a neotřelé takhle natočit film. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta avizovaná internetová (resp. "sociálně síťová") forma filmu mě od něho už dopředu odrazovala, děsil jsem se nějakého zběsile sestřihaného galimatyáše ve stylu found footage, ale nakonec byl film nečekaně záživný a kupodivu i dobře "koukatelný" (v kterýchžto dojmech se jak čtu shodnu i se spoustou jiných diváků). A to díky dobře vypilovanému scénáři, vizuálně výborně zpracovanému, i skvěle vypointovanému a vygradovanému. I ten happy end byl snesitelný (i když bych se bez něho obešel) a herci uvěřitelní,takže hodnotím jako jasný nadprůměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Margotina učitelka piana, Vartohi Shahinianová, je pojmenována po matce scenáristy Seva Ohaniana (konkrétně jejím prostředním jménem). Na fotografii učitelky v tomto filmu je sama matka Ohaniana. (SpicyNugget)
  • V záverečnej scéne je zobrazené okno s nedávnou aktivitou priateľov. Najvyššia aktivita od priateľa pochádza od Timura Bekmambetova, čo je vlastne producent filmu. (Pat.Ko)
  • Když David (John Cho) vytváří událost v kalendáří s názvem „Příchod mámy domů“, vytváří událost na pátek, ovšem v kalendáři se přidá na úterý. (PAULOO)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama