Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Moskvan Kirill je talentovaný IT specialista a herní návrhář. Jeho život je dokonalý - má milující rodiče, dobře placenou práci a krásnou přítelkyni… Až do dne, kdy je náhle vymazán z jejich paměti a všichni, kteří ho znali, na něj zapomenou. Kirill se ve snaze najít vysvětlení dozví, že byl vybrán pro velice důležitou a tajnou misi. Jeho úkolem je střežit bránu mezi paralelními světy, kterých je ve vesmíru bezpočet. Podaří se mu rozluštit záhadu paralelních světů, zjistit, kdo je vůdcem mise, jíž se stal nedílnou součástí, a získat zpátky svůj život? A nebo je svět, v němž žijeme, jen imaginární "hrubá skica", která ve skutečnosti neexistuje? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Já jsem předlohu četl, takže mi děj nijak zmatený nepřišel. Netroufám si odhadnout, jestli je bez její znalosti příběh srozumitelný, protože mi většinu duševní kapacity zabralo vyrovnávání se se změnami a škrty. A že jejich tam požehnaně. Lukjaněnkovy knihy - mám na mysli Nanečisto a Načisto, sice předstírají prvoplánový akční příběh, ovšem najdou si čas i na poklidné momenty a trochu té psychologie. Ve filmu není na vysvětlování a hloubání čas. Scénář pádí dopředu a co si nezjistíte načtením originálu, dedukcí hodnou Sherlocka Holmese, nebo božím vnuknutím, to nemáte. Režisérovi musím přiznat, že jeho film vypadá vcelku slušně - na rozpočet skoro fantasticky. Ale co z toho, když jako svébytný snímek selhává. Pochválím ještě herce. Kirill je perfektně obsazený i zahraný a ta blonďatá mrcha, která je v knížce jen protivná, je na obrazovce odporná až k nesnesení. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sergej Lukjaněnko je v žánru současné ruské sci-fi podobný fenomén, jako je pro amíky v žánru hororu třeba Stephen King. Oba spojuje schopnost zakomponovat velmi dobrý nápad do běžného prostředí, věrohodné postavy a bohužel taky smůla na filmová zpracování jejich knih. King má aspoň to štěstí, že v Hollywoodu se i po neúspěchu najdou zdroje na další pokus, takže se nakonec pár dobrých kousků urodilo. Lukjaněnko je vynikající spisovatel, ale pokud budou jeho náměty przněny jeho soukmenovci tak, jako v případě Černoviku... .. Sergej Mokrickij vytvořil nepřehledný a místy nezajímavý scénář, díky kterému stvořil něco, co místy vypadá jako socialistický Matrix, smatlaný dohromady s alternativními světy, dystopickou budoucností a něčím novým, co ale zatím nedává smysl. Vše prošpikoval ruskou hudbou, většinou velmi dobrými triky a pár dobrými nápady, takže ve výsledku jsem byl spíš rozčarovaný, než otrávený. Předpokládám, že na ten otevřený konec nikdo nenaváže, protože si neumím představit, že by někdo dal peníze na pokračování. Každopádně mi už asi navěky zůstanou v paměti Matrjoško-boti, na něž jsem civěl s otevřenou hubou. Chci crossover s Terminátorem. PS: Rozpočet filmu byl 200 000 000 Rublů, což je v přepočtu necelých 3 mil USD...za tak málo peněz by v americké produkci nenatočili ani 15 minut. ()

Reklama

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Léta jsem neviděl tak dobrý film. Upřímně lituji komentující zde na ČSFD. Bohužel jste mnoho věcí nepochopili. To neva. Všem doporučuji tento film skouknout. Ale abyste jej pochopili, musíte jej skutečně sledovat. Znáte ty trapné hlášky, že se jedná o kultovní film? No tak ty platí u Matrixu, Forest Gumpa a Třech veteránů. Do sbírky přidávám další. Toto bude jednou kult, pokud vznikne dvojka. Pro mne, je to vyšperkovaná záležitost. Ignoruji běžné filmařské chyby, protože jsem četl zprávu o rozpočtu. Dávám plnou palbu. Měl-li bych se vyjádřit přesnými procenty, pak by to bylo 98%. HOWG. ()

huhuhu783 

všechny recenze uživatele

Mě nezbývá než se přidat k těm co hodnotí toto dílko pozitívně a taky co píšou,že Hollywood už není to co býval a rusko ho pomaloučku polehoučku předhání. Myslím že to začalo Legendou o drakovi a Saljutem 7. No a teď toto. Je to totiž o tom,že si to nehraje na vysokorozpočtový film se známejma xichtama kterej nebaví už od půlky. Tady se to rozjíždí pomalu ,zato každej se po shlídnutí se těší na pokračování. A o to tady jde. Kterej holyvůdskej film za posledních 5 let byl tak dobrej aby se někdo těšil na pokračování---Deadpool 2---no to snad ne,v půlce sem to vypl. Tady třeba uvedu ruský Ochránce. Je to nízkoropočtový film jako tohle,ale doufám ve světlé zítřky :-) a těším se na další ruský počín kterej kvalitu zase posune o kus vejš ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval hodně. Týpek je najednou vymazán ze všech databází, nepoznává ho rodina ani kolegové, takže to vypadá na nějaké těžce propracované spiknutíčko. Jo, houby. Za pár minut je z týpka jakýsi celník u brány do paralelních světů, přičemž každý z těch světů je Moskva, jenom trochu jinak počítačově upravená. Je to přeci jenom ruský film, takže si nikdo neláme hlavu s nějakým vysvětlováním, co, proč a jak. Prostě tak. Slabota. Navíc neukončená. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • V Rusku byl film kritizován mimo jiné kvůli změnám oproti knižní předloze. (Martrix)

Reklama

Reklama