Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Beatles jsou bozi a nedat jim 5 hvězd je rouhání. Nicméně zde hodnotíme film. Help je takovej Kameňák. Stejně jako Troška z vtipů splácal děj rádoby komedie, splácali tvůrci Helpu z písniček populárních Beatles celovečerák. I když někomu děj připadá uvolněný, i když Beatles mám komplet doma i s raritními songy a asi nikdy nevydanými demo verzemi písní, nemohu se ubránit dojmu že hoši moc hrát(jako herci) neuměli. V šedesátejch se na to v době vrcholné mánie po všem s Brouky asi nahlíželo jinak... ale třeba můj táta, kterej doslova ujížděl na všech britskejch bigbeatovejch kapelách mi sám říkal, že Help jako film nic moc. Za mně je to lepší průměr a to Johnovi, Paulovi, Ringovi a Georgovi hodně nadržuju. * * * ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů natočených Beatles.Vynikající písně a humor.95% Zde bych si dovolil dát text písně Help! : Help, i need somebody, Help, not just anybody, Help, you know i need someone, help. When i was younger, so much younger than today, I never needed anybody's help in any way. But now these days are gone, i'm not so self assured, Now i find i've changed my mind and opened up the doors. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me. And now my life has changed in oh so many ways, My independence seems to vanish in the haze. But every now and then i feel so insecure, I know that i just need you like i've never done before. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me. When i was younger, so much younger than today, I never needed anybody's help in any way. But now these daya are gone, i'm not so self assured, Now i find i've changed my mind and opened up the doors. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me, help me, help me, oh ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rozhodně není potřeba se na to dívat nějak shovívavě jenom proto, že to jsou Beatles a jsou tam dobrý písničky. Sice to není tak vtipný a zábavný jako předchozí Perný den, najde se tam několik slabších a roztahanějších míst, ale celkově musím hodnotit pozitivně, neboť se jedná o skvělou oddechovou komedii. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, prostě anglický humor je jeden z nejlepších na světě a v podání Beatles to platí dvojnásob. Film samozřejmě těží především z tehdejší popularity Brouků a nehraje si na žádné filmové superdílo, ale vtipnost se mu rozhodně nedá upřít ani po těch letech. Ostatní protagonisté mimo ústřední čtveřici také odvedli dobrou práci a podle mě je to naopak nejlepší "bítlsácký" film. O dobré hudbě ve filmu asi ani nemusím mluvit. Takže doporučuji. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Perném dni jsem se na Pomoc šíleně těšil a o to horší je to zklamání. Zatímco Perný den zachycoval s velikou nadsázkou jeden den v životě Beatles, v Help po nich celý film jde šílený gang uctívačů bohyně Kalí kvůli prstenu a dva ještě šílenější vědci. Zápletka řídká a postupem času čím dál debilnější (možnosti fanatiků, neschopnost policie). Já mám rád komedie aspoň trošku ukotvené v realitě a pokud ne, tak aspoň vtipné takovým tím způsobem ala Žhavé výstřely. Navíc je to mizerně natočené se spoustou šílených střihů a zmanetě zrychlených záběrů. Ani jako velký fanda Beatles nejsem spokojen, Beatlesáci neměli v roce 1965 takovou nálož hitů jako o rok dřív a na filmu se to projevuje. Jsou tu dva megahity Help a Ticket to Ride (Help si zasloužila aspoň nominaci na Oskara!) a zbytek slušně zahrané, pěkně zazpívané absolutně neznámé písničky nejen dle mě, ale i z hlediska hitparád (You're Going to Lose That Girl, You´ve Got To Hide Your Love Away, I Need You, Night Before, Another Girl). Ať přimhuřuji oči jak chci, na víc jak 3* to není. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl zvuk i obraz filmu kompletně restaurován a vydán s několika bonusy na DVD nosiči. Vydány byly celkem tři DVD verze, dvě jsou určené pouze pro USA a Kanadu, jedna pak pro zbytek světa. (lioncel)
  • John Lennon chcel pôvodne natočiť skladbu "Help!" v pomalom štýle Boba Dylana, ale pre úvod filmu bola potrebná rýchla klasická beatlesovka. Johna neskôr štvalo, že fanúšikovia nepochopili hlavnú myšlienku tejto pesničky - a to konkrétne, že sa cíti opustený, neistý a skutočne volá o pomoc. V 70. rokoch ju chcel prerobiť do podobného štýlu svojho sólového hitu "Scared", no bohužiaľ to nestihol. (kosticka7)

Reklama

Reklama