Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy režisér thrilleru Nightcrawler natočil sice originální a herecky našlapaný horor ( Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich,Toni Collette), ale film je bohužel prázdný, chladný, poměrně nezajímavý a né příliš vtahující. Umění, galerie, obrazy není má parketa a po hororové stránce si myslím nevyužitý potenciál. Některé mordy sice kreativní, avšak málo brutální a už vůbec né šokující je to hodně soft a light a to je škoda, protože film mohl mít blízko k Final Destination. Vyloženě jsem netrpěl, ale je to nudnější kus a slabší režisérová i herecká chvilka. 50% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokus o komédiu, ktorá si mala robiť srandu zo sveta kde umelci, kritici, majitelia galérii a spol vytvárajú ultra vážnu, a hlavne predraženú bublinu. Scenárista zistil, že sa mu nepodarilo vytvoriť vtipné situácie, len trefné postavy, a tak do toho napumpoval lacnú hororovú zápletku, ktorá ako keby vyletela z Věřte nevěřte. Jake Gyllenhaal ma svojou bisexuálnou exhibíciou trapnosti bavil. Škoda, že sa pohyboval v podpriemernom diele. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jen na vysvětlenou - snobským prostředím, do kterého je děj filmu situovaný, z hloubi duše opovrhuju. A ony bezskrupulózní, parazitické, arogantní a pozérské kreatury, které se živí kupčením s modernou a o kterých film pojednává, se mi hnusí. Ale nemůžu si pomoct - na druhou stranu mě nahlédnutí do tohohle odpuzujícího, vyumělkovaného a nezdravého polosvěta strašně bavilo a ani mi nevadilo, že jakás takás horrorovost se začne rozjíždět až někdy v poločase. Moc mě bavili i herci - excelentní estét/pošuk Gyllenhaal, stále charmantní Russo, stále pěkná Collette i ta zajímavá androidská mulatka, o které jsem si dlouho myslel, že je to tranďák... Vlastně si furt nejsem stoprocentně jistý, že to je opravdu stoprocentní ženská. Ovšem třeba Malkovichova postava je zhola zbytečná a napsána je pro něho nejspíš jen proto, aby se jeho jméno mohlo objevit v titulcích a přilákat nějakého toho diváka navíc. Zajímavý film, krásné obrazy (filmové i výtvarné), pečlivá a klidná kamera... Velká divácká spokojenost. 90%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Více než horor je to satirický thriller, který je snadno čitelnou metaforou na konflikt umění a komerce. Film asi není vhodný pro širší publikum a také do našich kin nešel, ale díky Netflixu je přístupný všem. Hlavní postavou Velvet Buzzsaw (Sametová cirkulárka) je tu obávány umělecký kritik Morf Vandewalt (Jake Gyllenhaal), který se nenechá nikým koupit a oceňuje jen skutečné umění. Na druhé straně je také povýšený a ve svých kritikách si nebere servítky. Jeho protipólem je cynická, světem protřelá majitelka galerie Rhodora Haze (Rene Russo), která kdysi bývala členkou punkové kapely Velvet Buzzsaw, ale nyní ji zajímá jen obchod a vydělávání peněz. Na její minulost upomíná jen malé tetování na krku s obrázkem ozubeného kola cirkulárky a nápisem Velvet Buzzsaw. Zápletka se točí kolem obrazů nalezených mladou Josephinou (Zawe Ashton) v bytě zemřelého neznámého umělce, jenž si přál, aby byly po jeho smrti obrazy zničeny. Když se to donese k Rhodoze, technikovi Brysonovi (Billy Magnussen) a kurátorce Gretchen (Toni Collette), otevře se pro všechny možnost jak zbohatnout. Kolem obrazů se postupně začnou hromadit nevysvětlitelná úmrtí. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že trailer mě docela nalákal. Film sám o sobě se zaobírá poměrně originální myšlenkou a sem tam dokáže vyvolat i pocit strachu. Ale po zhlédnutí musím říct, že Velvet Buzzsaw zkrátka není film pro mě. Ta hlavní akce se koná řekla bych posledních 20 minut filmu, jinak se tam hodně kecá o umění, což je něco, v čem já nejsem odborník, takže toho člověk zase až tolik nepobere. Ačkoliv to možná byl úmysl, postavy jsou dělané tak, že vám je vlastně i jedno, co se s nimi stane, není tam vyloženě nikdo, koho byste si oblíbili. Všechno v podstatě táhnou známá jména, která představují to největší lákadlo a kvůli nimž jsem si VB nenechala ujít. Nicméně musím říct, že za pár dní si na tenhle snímek asi ani nevzpomenu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama