Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Velvet Buzzsaw se velice dobře dívá, přes to, že námět sám o sobě je velmi béčkový a scénář jakbysmet. Herecky s tím nemám absolutně žádný problém a vizuálně je to stylové, moderní a nablýskané. Bohužel se tu vyskytuje víc prázdných scén, než těch hororových, které vlastně ani hororové nejsou. Napětí se nekoná, atmosféra v podstatě občas jen tak zamrká někde v koutě a stopáž tomu na kráse taky moc nepřidává. Každopádně jsem čekala, že mě to bude štvát víc. Docela mi to uteklo a bavilo mě sledovat, co se stane dál, i když šokující to zrovna není. Suma sumárum je to docela v pohodě film, ale spíš na to koukat jako na takový lehce komediální horor, protože serióznost tomu chyběla asi úplně nejvíc. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Môže umenie zabíjať ? Dan Girloy si myslí, že áno. Ale v akom slova zmysle ? Prostredníctvom namaľovaných obrazov Vetrila Deasa, ktorého jednak nájde mŕtveho kurátorka Josephine, pričom vytuší, že galéria Haze sa „preslávi”... Totiž ona pobýva taktiež v tom istom dome, v ktorom sú jednotlivé byty nepríliš od seba vzdialené, a tak jej stačí iba ruku natiahnuť, a stovky prác si jednoducho privlastniť. Šéfka Rhodora Haze bude v extáze nadšenosti. Jestvuje háčik, prečo by sa mali osoby, ktoré prídu do kontaktu s týmito obrazmi, obávať o svoje životy ? Je v nich zakorenená akási spirituálna čierna mágia, nasiaknutá vlastnou krvou samotného autora, čiže zhmotňujú sa, ožívajú, a dotyčnému spôsobujú neuveriteľné halucinácie, ktoré ho privádzajú do absolútneho šialenstva, keď si buď sám siahne zvláštnym štýlom na život, alebo sa skrátka vyparí, ako smrad. Postupne umierajú všetky hlavné postavy, „Zubatá s kosou” nemá vôbec žiadneho zľutovania, výnimkou nie je ani vyšinutý bisexuál Morf Vandewalt, ktorého fascinujúco stelesnil charizmatický intelektuál Jake Gyllenhaal. Brat Tonyho Gilroya, Dan, sa opäť vyšantil aj so svojou družkou Rene Russo, či Zawe Ashton ma podivuhodnou metódou hypnotizovala, a takýto hypnotický je celý film + prišiel mi ešte, ako mimoriadne zvrátený, skazený, nepríjemný, lebo takto uvažujete o všetkých týchto nesympatických pos... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Samotný originální a bizarní námět výjimečný film neudělá. Za mne se to mělo mnohem víc utrhnout ze řetězu. A taky by bodla zkrácená stopáž. V předložené podobě se ve Velvet Buzzsaw bije několik různých přístupů, navzájem bohužel neuvedených v soulad. Je to příliš ztřeštěné a na úrovni postav až na hraně parodie na to, aby se to dalo brát vážně. A zároveň příliš málo zábavné, aby se to dalo brát ... jen jako čistá zábava. Vlastně mě to za celou stopáž nedokázalo začít skutečně "zajímat" nebo pohltit, nedostal jsem se do spokojenějšího diváckého stavu než do jakéhosi neznuděného, ovšem pasivního čekání na další jakž takž zajímavý moment. Ty ve filmu určitě jsou. Ať už nějaké ty nápadité mordy nebo dobře mířené satirické hlody na svět artových galerií. Ale je jich málo a ta vata mezi nimi mě bohužel zaháčkovat nedovedla. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Originální je tak jediné, co se o filmu dá říct. To však nenahradí nudnou vyvražďovačku ve stylu Final Destination s uměním. Herecké obsazení je skvělé, ale i přes jejich výkony je to neuvěřitelně prázdný film, ve kterém se člověk nedokáže do žádné z postav (asi i záměrně) vcítit a tudíž je následně ani litovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pár let starý Slídil od stejného týmu se mi líbil hrozně moc. Tenhle prazvláštní film mě mimo jiné tématicky hodně míjí. Naštěstí se to dá poznat už z traileru, proto doporučím vyvarování při rozporuplných pocitech. Co ale hůř, celkem podstatně jsem se místy nudil, ačkoliv nás Gilroy zásobuje brutálně šokujícími momenty, je to prostě málo. Jake jako vždy super (hlavně jeho pozérské grimasy), v něm nikdy problém není, ale doufám, že u dalšího filmu bude mít zase šťastnější ruku. 6/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)

Reklama

Reklama