Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Naturalistický nášup, co vytrhne z idylky. Dá se prohlásit, že Roba Zombieho máme zpět. A je v solidní krvelačné formě. Vrátil se k tomu, co mu jde zkrátka nejlíp. Tedy k brutální jízdě, co stojí za to. Trio zabijáků, co zabíjí na potkání, z filmového hlediska zestárlo o 10 let, ve skutečnosti od druhého dějství (Vyvrženci pekla) uplynulo 14 let. Šílenci přišli a oslabili v úvodu o (zdravím nekypícího) Sida Haiga, který už to má (i v realitě) za sebou, nahradil ho málo výrazný a příliš béčkový Richard Brake. Třetí dějství jednoznačně táhne Sheri Moon Zombie, režisérova spanilá choť, která je naprosto zábavně psychopaticky šílená a první polovinu bručí a vyšinutě vyšiluje v kriminále, ze kterého jí pomáhá svérázným způsobem její filmový bráška Bill Moseley, který je ve své kreaci též brilantní, a nešlo si nevzpomenout, jak by mu to slušelo v roli Charlese Mansona. Zbytek představuje méně populární hereckou sebranku, která dokonale splňuje režisérovy požadavky být správně slizká, odpudivá a nechutná zároveň. V první hodině sledujeme brutální kejkle kolem osvobození Baby, druhá hodinka si udělá zastávku v Mexiku, kde má trio v zádech vražedný gang, který vede pomstychtivý syn, jehož otcem byl Danny Trejo. Režie je stylová i pozérská, je znát, že muž na sesli své brutální řemeslo dovede na vysoké úrovni. Ani napotřetí však jeho brutalitka českého distributora nepřesvědčila, takže do kina budeme chodit nadále na korektní pohádky, ovšem zabijákům Roba Zombieho to nevadí. Kdo má chuť, toho jejich násilnické kousky vkusně pobaví i v teple domova. 10/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že film má svoje kvality, no súčasne aj svoje nekvality. Je mi trošku trápne, že som až po chvíli pochopil, že tento film je súčasťou série, ktorú som nikdy nepozeral. Neviem čo to o mne vypovedá, no to nebudeme riešiť. Je okey, že som to dokázal pozerať bez toho, aby som sa v tom strácal a film fungoval aj sám o sebe. Takže v tomto smere sa nemám na čo moc sťažovať. No sú iné veci, ktoré "3 From Hell" ťahajú dole. Poviem pravdu, že naši "hrdinovia" sú v tomto filme skvelí. Sheri Moon Zombie si túto rolu očividne užíva a rovnako je na tom aj Bill Moseley. Richard Brake je tu podľa všetkého novou postavou, no tiež funkčnou. Ich akcie do toho dávajú poriadnu dávku krvi a súčasne sa tam dostane aj celkom v pohode humor. Hoci najviac za to vďačím Sheri Moon Zombie, bez ktorej by tento film určite nefungoval. No problém, na ktorom film padá je jeho príbeh. Ten je skutočne nič moc. Akcie sú tu predvídateľné a reálne to ide z jedného miesta na druhé. Najprv sa potrebujeme dať dokopy aby sme mali akčnú scénku, potom ideme do Mexika, aby sme mali ešte väčšiu akčnú scénku. A potom je tu ešte aj časť, keď riaditeľ väzenia dovedie Baby do svojho domu. A bude to vyzerať ako mizerne zostrihaná scénka. Pretože to budeme mať poskladané štýlom, že zábery absolútne nenadväzujú jeden za druhým. Neviem na čo sa tu zvolila takáto technika. Nič to filmu nepridáva. Myslím si, že si predošlé filmy pozriem, lebo tieto postavy stojí za to vidieť. A viem si predstaviť, že aj Sid Haig vedel tejto sérii veľa pridať. Takže je to niečo čo určite dobehnem. A minimálne si myslím, že to ponúkne niečo lepšie než tento príbeh. Útek z väzenia a akciu v Mexiku. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vlastně od 3 from Hell nečekal nic, info o tom, že to vznikne mě nechalo naprosto chladným. Ale že to bude až taková nudná, sebežroutská, křečovitá šmíra... Jedna hvězdička jen a pouze za pár světlejších okamžiků Sheri Moon Zombie. Zombie by se měl vzpamatovat a zase v sobě najít to, čím mě dokázal zaujmout. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horší kvalitu, ale rok těšení se za to také nestál. Sledujeme už pouhý odvar z Devils Rejects, který se strukturou svému předchůdci až podezřele podobá. Na druhou stranu je setkání s oblíbenými hrdiny potěšující a hlavně Otisovy hlášky a chování mají stále sílu - Spauldinga je škoda, ale naštěstí byl adekvátně nahrazen. Nejslabší díl trilogie, ale průšvih jako například v 31 se nekoná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice klasicky zombiovsky pozérské a ústřední charaktery jsou tak moc enoing a vylízané, že člověk fandí kdejakému volovi, co by jim konečně mohl zavřít hubu (což asi nebyl žádaný efekt), ale, na druhou stranu, je to i přes všechno to natahování, pitvoření a nechtěné parodování, v některých momentech zábavné a hlavně taky řemeslně naprosto s přehledem zmáknuté.. Ve výsledku je to mnohem menší zklamání než jsem -po Zombiho fiasku z minula- čekal, ale na to aby mě to nějak oslovilo, nebo nedej bože nadchlo, bych musel mít omezený rozhled a vkus náctiletého šulina.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Gangster v bílém obleku, který jako první šel zabít bejby z pekelné trojky, má v záběru před vstupem do pokoje, ve kterém zrovna bejby je, na nohou bílé mokasíny. V dalším záběru, kdy ho bejby střelí šípem, má už ale na nohou bílé kotníkové boty. (SsgtJira)
  • Gang na konci filmu používá zbraně M4 s RIS lištami. Vzhledem k tomu, že se děj má odehrávat ještě v 80. letech, se jedná o hloupost. RIS lišty se začaly používat u zbraní až ve druhé polovině 90. let. Stejná chyba je i u pažeb těchto zbraní, tento typ se začal používat dokonce teprve kolem roku 2009. (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno