Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdo nečetl knihu, bude možná příjemně překvapený pointou, kterou tvůrci seriálu nechali v nezměněné podobě. Někoho možná otráví vyšší míra patosu, zvlášť ve vztahových liniích, ale vzhledem k událostem, kterými postavy prochází, je nostalgie a srdceryvná loučení na místě. Po trikové stránce je to dostatečné...navrch tady má příběh, režijně by to mohlo být asi lepší, herci velmi příjemný výběr s bombónkem v podání CH. Dance, jakožto správce. Na projekt SYFY, které má na triku některé sci-fi hrůzy, je to určitě silný nadprůměr. Umím si představit, že by z tak kvalitního námětu, mohl jiný štáb udělat superpecku, ale i takto jsem max. spokojený. Na tu bídu, která kolem sci-fi je...paráda. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Těžko se dá hodnotit seriál složený z tří hodinu a půl dlouhých dílů. No vzal jsem to tím nejjednodusším způsobem.... Pokud budu mít po prvním díle nutkání vidět hned pokračkování, bude to v pořádku. Pokud se to samé bude dít i po druhém díle, tak to bude super. Díky tomu, že jsem nevydržel, a vsechny tři díly zkouknul za jedno odpoledne a celé 4hodiny jsem byl k tv v podstatě přikován. Nemohu hodnotit jinak než 5slunci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno trochu škoda béčkovitosti prvej a druhej časti, nakoniec sa totiž ukazuje, že Childhoods end je celkom husté filozofické sci-fi s mnohými motívmi. Každá časť je o niečom a niekom inom, i keď postavy zostávajú, stále sa sústredíme na inú. Záverečná časť je veľmi slušný odvaz, pozrieme sa aj na planétu overlordsov a postupne zisťujeme, o čom to celé je a prečo sa zavrhli postupne témy, ktoré séria načrtla. Seriál má nepredvídateľný vývoj, takže pokiaľ si po hodine budete myslieť, že bude o našom odmietaní mierovej spoločnosti, cez druhý diel, že je o jednom skutočnom náboženstve, tak záver sa posunie ešte niekam úplne inam. V mojich očiach je každá časť lepšia a lepšia, takže priemer mi vychádza na 80%. Design mimozemšťanov je myslím veľmi vydarený a napriek tomu pôsobia veľmi sympaticky a ich chovanie je logické. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěl hodnotit epizodu po epizodě, ale ta první mě natolik zaujala, že jsem ty tři díly dal naráz. A v budoucnu si nejspíš přečtu knihu, protože ten námět je geniální a chtěl bych ho vidět mnohem detailněji propracovaný. Vlastně si říkám, proč se současní tvůrci seriálů nepokusí sehnat práva na takové knihy (a můžou být i od méně známých autorů, ne rovnou od Clarka) a místo toho na několik sérií roztahují námět, který by bohatě vystačil na pořádný dvouhodinový film. Kdyby se Konce dětství chopil někdo skutečně schopný a měl s tím úspěch, mohl by z toho být seriál klidně i na 4.série a přesto by to pořád mohlo o něčem být. No jo, jenže to by na to musely být peníze, lidí a dostatek diváků a zaručit se nedá předem ani jedno. Na téhle minisérii mi sice vadí, že není dostatečně propracovaná, fungování a mytogii světa po příchodu Vládců jen načrtne a někdy nedotáhne (v čem by v utopii bylo špatné umění?) a některé postavy sotva stihne představit, jenže se za tu dobu snaží obsáhnout dlouhé období a aby se to sem všechno vešlo, muselo by to být ještě několikrát tak dlouhé. Takže tohle tvůrcům za vinu rozhodně nedávám. Spíš mi vadí melodramatické a přehnaně dlouhé scény traumat farmáře, občasné soustředění se na zbytečnosti a fakt, že to sice je na takový seriál nezvykle filozofické, ale mohlo být víc, kdyby se to nesnažilo jít až moc na ruku americkým divákům. Navíc první epizoda je určitě nejlpší, druhá má pár zbytečně dlouhých scén a třetí se nevyhne patosu, ačkoli konec má dost silný. A pokud se na to budete koukat, tak se předem připravte, že i pořádně depresivní. Mé čtyři hvězdy jsou sice slabší, ale zasloužené, protože mě to chytlo a až do konce nepustilo. Jen bych rád věděl, proč ti mimozemšťané vypadají zrovna tak, jak vypadají, čekal jsem za tím něco víc a ono nic... i když teoreticky tam pro to je určitá metafora. SPOILER Přinesli nakonec zkázu? Ano. Ale šli ruku v ruce s bohem, tedy aspoň s tím, co tu k němu má nejblíže. A úmysly toho neznají ani oni. Zvláštně se to tam prolíná, ale třeba to kniha má uceleněji řešené... KONEC SPOILERU. Slabé 4* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sice to spíše než k hard sci-fi inklinuje k líbivé popkultuře (citově pohnutý farmářský hezounek jako mluvčí mimozemšťanů - ehé?), nicméně výsledek je v kontextu adaptací sci-fíček překvapivě uspokojující - navzdory poněkud povrchnímu klouzání přes mnohé zajímavé motivy se dostavila obstojná atmosféra i audiovizuální zpracování (Karellen - pěkná práce). Závěr potěšil. Škoda jen, že bez znalosti předlohy nemusí být mnohé z příběhu srozumitelné (případně se může interpretace lišit); tahle zbraň je každopádně dvojsečná, jelikož mnohým čtenářům bude pro změnu vadit - a vadí - již zmíněné převedení látky do limonádovějších vod. 7/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama