Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nadšeně jsem přivítal pokračování této klasiky z roku 2000. Návrat Samuela L. Jacksona potěšil, taktéž přítomnost původního Shafta a nejstaršího člena této zajímavé rodinky Richarda Roundtree v traileru navnadila. Přiznávám se, čekal jsem asi něco více než po většinu času poslouchat jeden infantilní vulgarismus za druhým. Od Jacksona jsem na sprostší mluvu zvyklejší, ale jak se lidově říká.........Čeho je moc, toho je příliš. Když pominu tento pokus o humor, tak bych filmu křivdil, kdybych tvrdil, že normálně vtipných narážek se zde divák nedočká. Najdou se tady, ale bohužel ty fakticky podařené, které na vás udeří a vy se jim od srdce zasmějete, ty se dají spočítat na prstech jedné ruky. Co se týče zápletky, tak všechno se dá prokouknout již po pár minutách, ale kdo čekal nějakou propracovanou zápletku, že ? Potěšila zpomalená přestřelka v klubu a závěrečné vyúčtování s hlavními grázly, jehož se zúčastnila celková trojice rodiny Shaftů. Trochu zamrzí, že se Richard Roundtree objevil na plátně asi jen pro posledních patnáct minutek. Hlavně díky němu film ožil, jeho přítomnost zafungovala jako čerstvý vánek. Nemohu říct, že by mě to nebavilo, ale potenciál byl ještě jinde. A jednička pořád nepřekonaná. Uvidíme, jestli se s rodinou Shaftů setkáme ještě potřetí. Za mě dávám 61 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už bezmála 20 let starý kousek to měl obtížnější, protože tohle drsné černošské ražení ze 70. let u nás nikdo moc neznal. Chlapík s přímočarými metodami a hodně sprostým slovníkem se vrací, v jehož případě měli už tehdy tvůrci jedno velké plus: hrál ho Samuel L. Jackson. Tentokrát pomáhá svému synovi, kterého nevychovával, a který si sám řekne o pomoc: řeší záhadnou smrt svého blízkého kamaráda, která mu v několika ohledech nesedí. Vytvoří poměrně nesourodou dvojku, mezi kterou to docela funguje, ovšem co nesedí, je zasazení do moderní doby. Téhle látce prostě pasuje staromódní pojetí a to se Shaftem juniorem tak úplně nejde. Přitom detektivní zápletka není úplně hloupá a akce je poměrně slušně uchopená. Obzvlášť když režisérem je totální rutinér Tim Story, který nám naservíroval dvě nepovedené Fantastické čtyřky a který nikdy díru do filmového světa neudělá. Náš hrdina cedí hlášky a je (v době stále tepající kauzy MeToo) neuvěřitelně sexistický vůči ženám, které vnímá jen podle toho, jak povolné jsou tam dole. Celkově překvapivě svěží. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem si to užil. Kontrast mileniála se starou školou fungoval. Samuel L. Jackson je prostě furt dobrej, věřil jsem mu to a gebil jsem se jeho hláškám. Jedinný, co mi malinko drhlo bylo, že ten syn měl působit, jako sračička, ale najednou tam sundá týpka na diskotéce a vystřílí padouchy v hospodě. Ale jako co, bylo to dobrý. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to celkem taková one-man show, protože nebýt hláškujícího S. L. Jacksona, tak nevím, co by z toho filmu zbylo. A i přes to tomu dám mírnej (nad)průměr, protože vyloženě níž by to asi spadnout nemělo. Navíc se snímek dost nevybíravě a zároveň s vtipem naváží do dnešní oblíbené gender, girl power podoby světa, která je dnes tak moderní a oblíbená. No jo, je to spíš takovej "chlapskej" snímek, někomu to sedne, někomu ne, ale to už se nedá nic dělat. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta v podání nejvíc nejdrsňáčtějšího family klanu v dějinách… Obohatil jsem svůj slovník o několik perliček… Hlášky jedou jedna za druhou, ale jedna mi utkvěla obzvlášť… It’s my duty to please that booty… SLJ prostě a jeho "pusej" a "modhafuka" nejdou zaměnit s ničím jiným... Akce taky slušná... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama